2023-07-13 15 瀏覽
病咗兩星期終於好返喇!食餐好嘅慶祝下先!今次去大坑食和牛燒肉,我地揀咗個極上和牛套餐,套餐包括有前菜、刺身、燒肉、漬物、御飯、湯同甜品,和牛方面仲可以品嘗到五個不同部位,簡直係大滿足!前菜三點前菜有蕃茄、花螺同銀魚仔乾,蕃茄酸酸甜甜,可以先開開味蕾,花螺鮮嫩彈牙,醬汁味道適中,銀魚仔乾甜中帶咸,要黎送酒一流!刺身五點(2切)刺身有油甘魚、中拖、赤貝、鯛魚同牡丹蝦,刺身新鮮鮮甜,赤貝同牡丹蝦爽口彈牙,中拖新鮮肥美,入口即溶。燒肉燒肉有厚切牛舌、和牛嫩肋眼上蓋、和牛上肩胛肉、和牛三角嫩肉、和牛牛柳同特選和牛厚切西冷。和牛油花分佈均勻,相當吸引,肉質軟嫩,入口多汁,油脂感滿滿。漬物,御飯,湯湯有幾隻大蜆,蜆肉飽滿。甜品甜品係和果子,賣相精緻,外皮煙煙韌韌,好有咬口,裡面包住紅豆蓉,甜甜地幾好食。

前菜三點

刺身五點(2切)

燒肉

漬物,御飯,湯
湯有幾隻大蜆,蜆肉飽滿。

甜品