2023-08-12 201 瀏覽
大坑多美食係人都知,今日同朋友去咗間好多人介紹過嘅《睿和牛燒肉》╰☆壽喜燒御膳 $288除咗燒肉定食仲有壽喜燒選擇和牛西冷$288/和牛三角$228前菜三點、飯、湯同甜品🍊壽喜燒入面已經放上肉味濃郁嘅和牛西冷,口感軟嫩,加熱後融出嘅油脂好鮮甜🤤而下面有滿滿嘅季節野菜,非常豐富╰☆雜錦刺身定食 $288跟前菜、白飯、漬物、湯及果物刺身包括有鮮甜甘蝦、肥美肉嫩嘅中拖羅、鮮嫩帶子,肉質清爽嘅鯛魚同細緻幼滑嘅油甘魚😍跟餐仲可以追加串燒/飲品╰☆厚切黑豚肋肉 $38黑豚肉比普通豬肉入口更為細緻,燒到脆脆地好香口,肉質柔軟,帶有濃濃嘅香甜味╰☆白鱔 $45燒到外皮脆卜卜,鱔肉肥美嫩滑好juicy

╰☆壽喜燒御膳 $288
除咗燒肉定食仲有壽喜燒選擇
和牛西冷$288/和牛三角$228
前菜三點、飯、湯同甜品🍊

壽喜燒入面已經放上肉味濃郁嘅和牛西冷
,口感軟嫩,加熱後融出嘅油脂好鮮甜🤤
而下面有滿滿嘅季節野菜,非常豐富

╰☆雜錦刺身定食 $288
跟前菜、白飯、漬物、湯及果物
細緻幼滑嘅油甘魚😍

跟餐仲可以追加串燒/飲品
╰☆厚切黑豚肋肉 $38

╰☆白鱔 $45
燒到外皮脆卜卜,鱔肉肥美嫩滑好juicy

2023-08-08 126 瀏覽
真正和牛燒肉想食燒肉,就想起這家睿和牛燒肉。這次相約好友來到大坑,滿足一下對燒肉的渴望。店面不算很大,但坐得也算舒服,是隱世的高質小店。服務員態度也很専業很好,欣賞他們的友善和積極呢!這次點了極上和牛燒肉套餐,既有刺身,也有多款燒肉可選,很豐富,多重享受。小食有汁煮枝豆,微微的甜味,比一般枝豆的味道更豐富,是很好的小食!之後是前菜,有魚乾、蕃茄和汁煮螺,用來配酒一流,所以立刻點了一杯生啤($78加一)!刺身有五款(海鯛、赤貝、拖羅、油甘魚、牡丹蝦),每款有兩件,都非常鮮味,超好吃。最深刻是拖羅,大愛,每口都是滿溢的油脂香,回味無窮!燒肉有六款:和牛牛枊、和牛三角嫩肉和、牛厚切西冷、和牛上肩胛肉、厚切牛舌和、牛嫩肋眼上蓋。每款都有驚喜,是真正的和牛,油脂分泌平均,雪花紋很療癒!燒完之後加上肉焦香,令味道更上一層樓!大推!不用怕不夠飽的,因為有配白飯、湯和配飯的漬物。最後買有甜品,是和風和菓子,非常精美,內有紅豆餡,微甜而不失紅豆香,誠意作品!很滿足的一次用餐,會安可!
真正和牛燒肉

很滿足的一次用餐,會安可!
2023-08-03 63 瀏覽
📍大坑美食 睿和牛燒肉📍嚟親大坑一定要食吓好嘢,今次就嚟食和牛燒肉😆😆!呢間睿和牛燒肉除咗有燒肉食,仲有好靚嘅刺身㗎,係高質日本料理。呢次叫咗個極上和牛Set,$1680 二人份,另收加一。💕首先係前菜三點💕1️⃣申子魚乾 送酒一流😆2️⃣高糖蕃茄 香甜清新3️⃣汁煮螺 微微辣,提升螺嘅味道💕刺身五點,每款二件💕1️⃣海鯛2️⃣赤貝3️⃣拖羅4️⃣油甘魚5️⃣牡丹蝦💕極品和牛燒肉💕1️⃣和牛厚切西冷2️⃣和牛牛枊3️⃣和牛三角嫩肉4️⃣和牛上肩胛肉5️⃣和牛嫩肋眼上蓋6️⃣厚切牛舌和牛真係和牛,油脂分泌平均,一咬落去就有滿溢嘅油脂香味😭!牛枊同上肩胛肉就相對無咁油,而係好有牛肉味。真係極尚嘅享受!調味有三種俾你揀:黑椒鹽、牛汁、麵豉醬。最後就有白飯一碗、麵豉湯、同埋甜品,幸福地飽住咁走😆!
📍大坑美食 睿和牛燒肉📍

呢次叫咗個極上和牛Set,$1680 二人份,另收加一。

💕首先係前菜三點💕
1️⃣申子魚乾 送酒一流😆
2️⃣高糖蕃茄 香甜清新
3️⃣汁煮螺 微微辣,提升螺嘅味道

💕刺身五點,每款二件💕
1️⃣海鯛

3️⃣和牛三角嫩肉
4️⃣和牛上肩胛肉
5️⃣和牛嫩肋眼上蓋
6️⃣厚切牛舌

最後就有白飯一碗、麵豉湯、同埋甜品,幸福地飽住咁走😆!

2023-08-03 51 瀏覽
唔知大家鍾意點食A5和牛呢,我自己最鍾意嘅食法都係Sukiyaki,所以朋友就帶左我黎大坑呢間小店撐枱腳,去到發現原來佢仲有隔離鋪有間居酒屋,下次都可以試下,鋪頭唔大,好適合dating店員介紹我地食Deluxe Sukiyaki Set @688一個人餐裡面有前菜 刺身 天婦羅 野菜盛盒 和牛西冷 和牛肉眼 和牛三角上肩 鵝肝三文魚子丼 甜品見到餐牌已經知道一定會好飽,要到個和牛之後你會覺得超值每道菜店員都會介紹,我今次食嘅和牛係熊本空運到港 鍾意食牛的朋友值得一試

餐裡面有
和牛肉眼
和牛三角上肩
鵝肝三文魚子丼
甜品
見到餐牌已經知道一定會好飽,要到個和牛之後你會覺得超值

2023-07-28 37 瀏覽
大抗日式小店 — 睿和牛燒肉日式居酒屋溫馨小店模式,地方不算大,和好朋友靜靜地傾下計食餐飯都唔錯,私隱度和性價比高💛熊本縣A5和牛sukiyaki @688位前菜: 毛豆 凍蕃茄 魚乾仔 三道刺身: 真鯛 拖羅 油甘魚天婦羅: 海蝦 南瓜 番薯和牛: 西冷 肉眼 三角上肩鵝肝三文魚籽丼甜品: 紅豆菓子壽喜燒湯底非常濃郁,包含大量蔬菜粉絲,有冬菇,金菇,本菇,豆腐等等,每片和牛入口即化,樣樣食材都吸收壽喜燒的精華,CP值高,滿足!👍🏻
大抗日式小店 — 睿和牛燒肉

和牛: 西冷 肉眼 三角上肩
鵝肝三文魚籽丼
甜品: 紅豆菓子

2023-07-21 23 瀏覽
今日過天后附近工作。聽聞大坑蓮花宮係法定古蹟,就走一轉參觀一下,參拜觀音娘娘。早有聽聞大坑有好多特色餐廳,所以順便就約個friend喺大坑食嘢。我哋冇特別去訂位,見到呢間舖頭個門面,好有日式居酒屋嘅feel,大家又鍾意食日本嘢,所以就揀咗呢間。入到去雖然係得四張枱,但係細得來好有和風居酒屋嘅感覺,係一個傾偈非常之好嘅地方。食得日式居酒屋,都預咗有啲小貴,但係我哋又想relax下,所以就揀咗個價值$1680嘅極上和牛套餐。試完之後先發現,其實係物超所值。首先係前菜三點。一坐低,就有支豆食。醃咗味噌。擺盤有凍蕃茄,和風煮螺,魚乾仔。平時我有啲驚食貝殼類,但係冇諗過佢呢個一啲腥味都冇,而且仲有少少辣辣地嘅味噌味。魚乾仔送酒一流。之後係刺身五點。冰盤擺得好漂亮,打卡一流,而且好有內涵,因為有油甘魚,拖羅,牡丹蝦,赤背,鯛魚。厚切,全部都好新鮮。然後就係戲肉,主菜焼肉。 店員親自介紹,全部都係坐飛機過嚟嘅A5 熊本和牛,有: 厚切牛舌、和牛嫩肋眼上蓋、和牛上肩胛肉、和牛牛柳、特選和牛厚切西冷。因為係日本產和牛,相信食過嘅人都知道佢同其他地方出產嘅和牛係有分別。咬落去牛嘅油脂,加埋白飯,果種美味真

首先係前菜三點。

一坐低,就有支豆食。醃咗味噌。

之後係刺身五點。

然後就係戲肉,主菜焼肉。

店員親自介紹,全部都係坐飛機過嚟嘅A5 熊本和牛,有: 厚切牛舌、和牛嫩肋眼上蓋、和牛上肩胛肉、和牛牛柳、特選和牛厚切西冷。因為係日本產和牛,相信食過嘅人都知道佢同其他地方出產嘅和牛係有分別。咬落去牛嘅油脂,加埋白飯,果種美味真係一試難忘。牛油嘅香味充斥成個口腔,非常滿足。

除咗和牛之外,盤上都有時令野菜。全部都係日本直送,最鍾意係舊番薯,烤完之後好鮮甜,外脆內軟。

另外side dish 係漬物,御飯,湯。漬物係用味噌,醃製嘅蒜頭,食落去一啲都唔冇蒜頭咁刺激嘅味道。個湯係用好多煙燻製嘅鰹魚乾淆製,非常惹味。

最後係甜品。日本嘅お菓子,都係非常之精緻,顯出師傅嘅工藝,除咗食得,又睇得。外表好似小南瓜,同埋車厘子嘅形狀,入邊咬落去係紅豆蓉。作為一個甜品仔,又唔會太甜膩,一頓飯完美嘅終結。

另外要講嘅係,去得居酒屋,點少得杯中物🍸
我就揀左清酒,南部美人。店員雖然話佢有一啲辛口,但係雪凍左都唔覺辛口,好有米香味。食刺身,同埋和牛,一定要送酒先有日本嘅感覺。

我哋喺度都坐左差唔多兩三個鐘,呢餐晚餐真係非常愉快。睇價錢雖然好似好貴,但係非常之有質素,淨係日本直嘅和牛,已經係值回票價。所以係性價比高。我同朋友都好鍾意,所以如果要搵一個傾偈嘅地方,又可以食地道日本嘢,我會推薦呢一間餐廳。
2023-07-21 16 瀏覽
地址:睿和牛燒肉 (大坑),大坑安庶庇街8號地舖睿和牛燒讓你可品嘗日本和牛嘅好選擇,最近新熱這話啲熊本牛,不是牛角質素,而是A5級別,肉同油脂都非常平均,會係不可多得嘅一餐。與朋友經過大坑,見門面好有居酒屋🏮感覺,兩人就入去一試究竟。鋪頭唔算大,大台燒爐,都算唔錯。經過侍應組姐講解,有新到熊本縣和牛套餐,配時令刺身。有七款和牛配時令蔬配白飯:肉質嫩滑,雪花比例平均,真係入口即融。1) 厚切牛舌2)和牛嫩肋眼試蓋3)和牛上肩胛肉4)和牛三角嫩肉5)和牛牛柳6)和牛厚切西冷7) 燒肉刺身:油甘魚,拖羅,牡丹蝦,赤背,鯛魚鮮甜美味,爽口前菜:凍蕃茄,和風煮攞,魚乾仔最後,再點支清酒🍶送烤肉,真是一個完美演繹。#睿和牛燒 @大坑
地址:睿和牛燒肉 (大坑),大坑安庶庇街8號地舖

經過侍應組姐講解,有新到熊本縣和牛套餐,配時令刺身

有七款和牛配時令蔬配白飯:
肉質嫩滑,雪花比例平均,真係入口即融。

1) 厚切牛舌
2)和牛嫩肋眼試蓋
3)和牛上肩胛肉
4)和牛三角嫩肉
5)和牛牛柳
6)和牛厚切西冷
7) 燒肉

刺身:油甘魚,拖羅,牡丹蝦,赤背,鯛魚
鮮甜美味,爽口

前菜:凍蕃茄,和風煮攞,魚乾仔

最後,再點支清酒🍶送烤肉,真是一個完美演繹。

#睿和牛燒 @大坑

2023-07-13 15 瀏覽
病咗兩星期終於好返喇!食餐好嘅慶祝下先!今次去大坑食和牛燒肉,我地揀咗個極上和牛套餐,套餐包括有前菜、刺身、燒肉、漬物、御飯、湯同甜品,和牛方面仲可以品嘗到五個不同部位,簡直係大滿足!前菜三點前菜有蕃茄、花螺同銀魚仔乾,蕃茄酸酸甜甜,可以先開開味蕾,花螺鮮嫩彈牙,醬汁味道適中,銀魚仔乾甜中帶咸,要黎送酒一流!刺身五點(2切)刺身有油甘魚、中拖、赤貝、鯛魚同牡丹蝦,刺身新鮮鮮甜,赤貝同牡丹蝦爽口彈牙,中拖新鮮肥美,入口即溶。燒肉燒肉有厚切牛舌、和牛嫩肋眼上蓋、和牛上肩胛肉、和牛三角嫩肉、和牛牛柳同特選和牛厚切西冷。和牛油花分佈均勻,相當吸引,肉質軟嫩,入口多汁,油脂感滿滿。漬物,御飯,湯湯有幾隻大蜆,蜆肉飽滿。甜品甜品係和果子,賣相精緻,外皮煙煙韌韌,好有咬口,裡面包住紅豆蓉,甜甜地幾好食。

前菜三點

刺身五點(2切)

燒肉

漬物,御飯,湯
湯有幾隻大蜆,蜆肉飽滿。

甜品
2023-06-21 28 瀏覽
位於大坑既睿和牛燒肉雖然店面細細但入面日式裝修令你覺得好似去咗日本咁除咗和牛燒肉之外仲有Sukiyaki套餐今日揀左個每位$688既套餐🎈坐低先黎個枝豆做餐前小食-前菜三點前菜有安康魚肝 辣螺 凍番茄勁開胃 食慾大增-刺身三點拖羅 深海池魚 油甘魚 刺身肉厚都好新鮮 驚喜地竟然有拖羅😍-天婦羅海蝦天婦羅大大條仲有番薯同埋南瓜 -季節野菜盛盒主要都係菇同埋菜 底仲有少少粉絲吸晒壽喜燒啲湯 好好味👍🏻-和牛壽喜燒和牛有三款 西冷肉眼同埋和牛三角和牛大大塊 放落去淥幾秒 就食得 壽喜燒本身湯底濃郁好快已經好入味👍🏻-鵝肝三文魚子丼鵝肝煎到勁香出黎配埋個三文魚子豐富口感之餘味道都好出色份量都比普通一個鵝肝壽司大份食完都好飽-甜品甜品方面佢有紅豆大福同埋蕨餅甜甜地 紅豆大福值得一讚👍🏻皮薄紅豆多👍🏻由於餐廳裡面座位唔算好多所以建議預先預約就最穩陣👍🏻

位於大坑既睿和牛燒肉

2023-06-19
枝豆
季節野菜盛盒
2023-06-20 13 瀏覽
大坑呢邊真係幾多餐廳 又冇咁多人平時都好鐘意嚟發掘好野食今晚同朋友嚟左睿和牛燒肉食靚牛有單點有set 最平嘅set一人388起都幾抵我地揀左中價位有和牛sukiyaki嘅餐 好多野食前菜三點有凍蕃茄 和風螺 安康魚肝螺好好味 煮得好入味甜甜地之餘帶少少辣安康魚肝好香呀刺身三點有油甘魚 深海深魚 中拖羅好新鮮 前兩種肉質比較爽彈 拖羅超肥美雜錦天婦羅有海蝦 南瓜 蕃薯日本蕃薯真係好甜 蝦都幾大隻和牛壽喜燒嚟到今餐嘅重點 可以食到三個唔同部位嘅和牛大大片和牛西冷同肉眼 同油花靚到爆嘅和牛三角肉點埋蛋液食更加滑溜 仲有蔬菜份量都好多 勁飽鵝肝三文魚籽丼煎到金黃色嘅鵝肝外脆內嫩 鵝肝嘅油份滲晒落啲飯度 好香好正 仲有三文魚籽增加鮮味同口感真係飽到上心口但都忍唔住食埋佢最後仲有蕨餅同紅豆大福做甜品 好滿足
大坑呢邊真係幾多餐廳 又冇咁多人

仲有三文魚籽增加鮮味同口感
真係飽到上心口但都忍唔住食埋佢

最後仲有蕨餅同紅豆大福做甜品 好滿足
2023-06-18 11 瀏覽
聽講大坑係好多隱世小店,今次就試吓呢一間日式嘅居酒屋啦~佢有一邊鋪位係有做埋燒肉個D既~今日我地都係散叫食想食既野😤坐低職員就會提供日本枝豆做開胃菜~我地叫左兩個前菜分別係日式高糖蕃茄配柚子汁同埋和風汁煮螺😍好少食到甜度咁高既醬油漬物,螺加左辣椒一齊浸漬所以都好入味同有少少辣味🥰活貝三味分別有北寄貝、赤貝同帶子,品質口感都好正常~吞拿魚我地試晒大拖中拖同赤身,由赤身開始慢慢越食越濃味,最後大拖既油香味係口中爆發左😍😍另外試左佢地3款軍艦分別有日本馬糞海膽、蟹肉蟹膏軍艦同拖羅蓉軍艦。海膽係清香到爆🥰另外蟹肉多到就黎滿出黎。我地都試左佢地部分串燒既~白鱔串燒佢地配日本無奈菌蛋做沾醬~燒牛舌燒得好好,唔會overcook同幾有牛味👍🏻👍🏻黑豚肋肉師傅同薄鹽提味,口感少少焦脆搭配軟嫩既五花肉🌞🌞蘆荀牛肉卷再賺賺師傅好手勢👍🏻中間既蘆筍仍然係濕潤多汁,唔會燒到乾晒😆最後我地叫左個和牛紙鍋做收尾😋😋牛肉既品質睇圖就知幾高質,鍋物都有d野菜同跟一份烏冬,食埋我同朋友都飽到行唔郁啦🤣🤣

活貝三味分別有北寄貝、赤貝同帶子,品質口感都好正常~

燒牛舌燒得好好,唔會overcook同幾有牛味👍🏻👍🏻
黑豚肋肉師傅同薄鹽提味,口感少少焦脆搭配軟嫩既五花肉🌞🌞

今日朋友話係銅鑼灣收工,想去食日本嘢,我就喺openrice度搵咗一間居酒屋推薦俾佢,呢間餐廳喺大坑,由天后地鐵站行過去唔會太遠,都係10分鐘內,地點方便,我見評價唔錯,所以就同朋友去一試😗 🤍日本高糖蕃茄配青檸啫喱係一個好清新嘅前菜😗 食完之後即刻好開胃🫶🏻 蕃茄嘅味非常甜🤍 配埋清新嘅青檸啫喱~ 感覺好fresh🤍和風汁煮螺螺肉真係整得非常入味,平時呢一啲東風螺,都會食到腥味,但呢個和風汁,完美地融入咗螺肉裏面,識落一啲都唔腥😛反而好鮮甜 🤍深海池魚薄切 呢個真係好考師傅嘅刀工,佢嘅池魚切得好薄,來貨新鮮,配埋醬汁食非常鮮甜😁🤍活貝三貝 北寄貝、赤貝、帶子 北寄貝同赤具都好大隻,好鮮甜,食落完全冇腥味~~ 壽司飯大細剛剛好😛🤍吞拿魚三拼 大拖中拖赤身赤身肉身堅挺,中拖脂肪分布均勻,大拖大有非常香嘅魚油香氣~😍 食得出呢間餐廳嘅來貨非常新鮮😍😍🤍軍艦三拼 拖羅 馬糞海膽 蟹肉蟹膏軍艦全部壽司最正真係馬糞海膽,完全唔會有甘苦嘅味道,好香蛋黃鮮味😗😗😗 鮮甜度好高😍 軍艦壽司溫度剛剛好,紫菜都仲係脆口嘅,值得一讚🤍串燒(厚燒牛舌、豚肉、燒白鱔)所有串燒都係,即叫即燒,上枱仲係熱辣辣,串燒

🤍日本高糖蕃茄配青檸啫喱

🤍和風汁煮螺

🤍深海池魚薄切

🤍活貝三貝 北寄貝、赤貝、帶子

🤍吞拿魚三拼 大拖中拖赤身

🤍軍艦三拼 拖羅 馬糞海膽 蟹肉蟹膏軍艦

🤍串燒(厚燒牛舌、豚肉、燒白鱔)
所有串燒都係,即叫即燒,上枱仲係熱辣辣,串燒熟度拿捏得剛剛好~~ 好似燒白鱔咁,個皮仲係外脆內軟,白膳嘅魚有香味都帶到出嚟😍

🤍和牛紙鍋
食完壽司,真係想食返啲熱嘢暖胃,朋友就話不如試吓佢嘅和牛🤍 估唔到都真係唔錯,牛肉脂肪分布均勻~ 和牛嘅切法都做得好好🫶🏻 原來除咗蔬菜鍋同埋牛肉之外,都仲會附送個烏冬,所以份量真係非常多又值😛

總嘅嚟講,如果你想食一啲高級食材,呢間餐廳都係一個好選擇,推薦你哋過嚟試吓 😍
2023-05-14 38 瀏覽
朋友非常喜歡吃壽喜燒,經常會四餐找好吃的壽喜燒店!最近經他介紹發現了一家很神秘的小店,在大坑內的和牛燒肉店!店家有一個很優惠的壽喜燒套餐,不用四百元便能吃到三款不同部位的和牛,十分吸引!店內位置不多,有種日本小店的溫馨感。店員服務很貼心,為我們一一介紹每道菜式先來的是前菜三食,分別是和風煮螺,凍蕃茄和小魚乾。和風煮螺非常入味,甜甜的螺肉爽彈。蕃茄口感清新,酸酸甜甜。小魚乾也很惹味,適合喝點小酒壽喜燒是關東風的,一大窩放滿蔬菜,豆腐,粉絲!吸了甜甜的湯汁後非常入味重頭戲和牛超高質!三款和牛分別是西冷,肉眼和三角肉。肉質細嫩,油脂平衡甘香,牛味很濃!我們還另外單點了壽司,海膽十分鮮甜,入口即溶!拖羅蓉滿是油香,十分好吃!最後還有甜品吃,qq彈彈的口感很佳!很優惠的和牛套餐呢,吃得十分滿足!

最後還有甜品吃,qq彈彈的口感很佳!

很優惠的和牛套餐呢,吃得十分滿足!
2023-05-11 405 瀏覽
好耐無去過大坑食野,今次跟住朋友搵食介紹一間有超抵食sukiyaki嘅燒肉餐廳!鋪頭主打日式嘅和牛燒肉,亦有居酒屋嘅食物可以單點我地就叫咗sukiyaki set每人388就可以食到三款不同嘅和牛部位!套餐仲包括前菜,野菜盛合同甜品份量好豐富!先嚟嘅係前菜三品有凍蕃茄,和風汁煮螺同小魚乾。凍蕃茄好清新,另外兩款都好入味好開胃我地另外都散叫咗毛豆,一份都幾多。岩哂餐前傾住計食!咸咸香香幾得意,好岩送酒一上枱嘅壽喜燒鍋已經放滿各種蔬菜,菇,豆腐,仲有粉絲,非常豐富。和牛總共有三款,肉眼,西冷同三角肉和牛肉質好唔錯,雪花好均勻!肉眼肉味偏濃,西冷就比較淋滑嫩口呢兩款都係每人有超大size兩塊!三角肉就岩岩好一塊一啖,入口即溶蔬菜吸咗肉嘅油香,加上本身湯汁嘅甜,好入味!食到一半左右其實已經超級飽,真係好大份另外我地仲為食加咗壽司大拖,中拖同赤身,味道十分新鮮甘香!最尾仲有甜品抹茶蕨餅,軟糯q彈,好味!食到超級飽,和牛嘅質素又好一人都係400左右,真係性價比好高係附近嘅話好值得一試!

鋪頭主打日式嘅和牛燒肉,亦有居酒屋嘅食物可以單點

我地就叫咗sukiyaki set
每人388就可以食到三款不同嘅和牛部位!
套餐仲包括前菜,野菜盛合同甜品
份量好豐富!

先嚟嘅係前菜三品

有凍蕃茄,和風汁煮螺同小魚乾。
凍蕃茄好清新,另外兩款都好入味好開胃

我地另外都散叫咗毛豆,一份都幾多。

岩哂餐前傾住計食!
咸咸香香幾得意,好岩送酒

和牛總共有三款,肉眼,西冷同三角肉
和牛肉質好唔錯,雪花好均勻!

肉眼肉味偏濃,西冷就比較淋滑嫩口
呢兩款都係每人有超大size兩塊!
三角肉就岩岩好一塊一啖,入口即溶

另外我地仲為食加咗壽司

大拖,中拖同赤身,味道十分新鮮甘香!

最尾仲有甜品抹茶蕨餅,軟糯q彈,好味!

食到超級飽,和牛嘅質素又好
一人都係400左右,真係性價比好高
係附近嘅話好值得一試!
2023-04-20 43 瀏覽
一間非常別緻既日式小店,入面無論係裝潢定係感覺都好似去左日本咁😍入到黎心情好放鬆,今日點左壽喜燒一人前,唔算貴都幾豐富😍毛豆 日式汁煮這道前菜非常精緻,味道清新怡人,絕對是讓人食指大動的開胃菜。毛豆經過日式汁煮的處理,口感鮮嫩爽口,帶有淡淡的甜味,非常開胃。和風凍豆腐 醬汁煮螺 凍番茄和風凍豆腐淡淡既豆腐香,醬汁煮的螺肉則是鮮嫩多汁,帶有豐富的海鮮味道,與凍番茄搭配在一起更是美味。蟹子忌廉芝士沙律蟹子忌廉芝士沙律則是絕對的亮點,忌廉芝士的香氣與蟹子的鮮甜完美融合,讓人回味無窮壽喜燒和牛西冷 和牛肉眼 和牛三角壽喜燒以和牛肉為主要食材,搭配豐富的蔬菜和配料。這裡的和牛西冷、和牛肉眼和和牛三角,都是選自最靚既和牛肉,入口即化,口感鮮嫩,肉質豐富。在壽喜燒的烹調過程中,肉質與蔬菜的香氣互相交融,呈現出獨特的風味,而且呢度既壽喜燒調味剛剛好唔會死咸這道壽喜燒非常值得一試❤️火炙和牛壽司這道火炙和牛壽司絕對是本店的招牌菜之一,每一口都充滿了牛肉的鮮香和獨特的口感。鹽焗日本銀杏鹽焗日本銀杏則是非常特別的一道菜,嚐起來有些微妙的甜味,口感鬆脆,非常適合與其他菜品一起享用。免治雞肉棒免治雞肉棒則是非常適

毛豆 日式汁煮

和風凍豆腐 醬汁煮螺 凍番茄

蟹子忌廉芝士沙律

壽喜燒
和牛西冷 和牛肉眼 和牛三角

火炙和牛壽司

鹽焗日本銀杏

免治雞肉棒
免治雞肉棒則是非常適合喜愛肉類的食客,口感嫩滑,仲夾雜少少脆骨,口感非常好。

露荀豚肉卷
露荀豚肉卷和帆立貝串燒則是兩道燒烤菜品,豚肉和帆立貝的肉質都非常鮮嫩,口感豐富,讓人回味無窮。

白鱔串燒
最後的白鱔串燒則是另一道燒烤菜品,白鱔肉質細嫩,入口即化,非常美味。總體而言,這些菜品都非常精緻美味,值得一試。