餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

2023-05-24 86 瀏覽
今日我哋嚟到中環怡紅院朝聖🙈 最近見到好多人去食 等我又試吓係咪真係咁正先👍🏻,環境裝修非常之靚 座位闊落舒適,好似穿越左古代咁。-我哋叫咗養顏濃厚花膠雞湯底,花膠嘅份量都唔少㗎,而且雞肉非常之嫩滑,店員仲好貼心咁樣幫我哋剪開方便我哋食用👍🏻,湯底非常之濃郁,唔覺唔覺未食已經飲咗三碗🙈-手切牛頸脊肉質肥瘦適中,而且牛肉味都好濃厚,好冧好好食,咁即係入口即溶😋-怡紅丸,係出名嘅麻辣牛打牛丸,麻辣味非常之香,入邊有啲花椒,而且手打非常之彈牙,牛味濃厚💯-黑松露餃外皮好滑,一邊咬開淡淡的黑松露香味大大隻,入面有好多爽口嘅蝦肉同蟹肉一絲絲😍口感相當豐富💯-皇帝菜非常之嫩滑新鮮 顏色翠綠😋-叫左杯vita kuk fa係一個好古典嘅花樽 好靚 非常打卡able,係Gin酒加上檸檬汁,仲有柚子蜂蜜 少少soda,味道甘香有少少甜甜地👍🏻-China colada 重椰子香同有小小菠蘿味 好香❤️-
手切牛頸脊
黑松露餃
外皮好滑,一邊咬開淡淡的黑松露香味
大大隻,入面有好多爽口嘅蝦肉同蟹肉一絲絲😍口感相當豐富💯
皇帝菜
非常之嫩滑新鮮 顏色翠綠😋