特選壽司拼盤 9件壽司飯軟硬適中, 而且上菜壽司飯仲係暖暖地,呢樣嘢好加分!👍🏻🤣 刺身新鮮而且大塊, 整體成個拼盤淡味嘅魚生又有,濃味嘅壽司都有。 左口魚上面嘅醬汁好特別,再加埋七色芝麻,解咗左口魚嘅膩。 赤蝦壽司上面都有芝士醬同埋黑魚子,令到隻蝦嘅鮮味提升,亦唔會太寡。栗米滑蛋地獄湯烏冬配日式炸餃子🥟一上菜就聞到好大浸芫荽味,好啱我呢啲芫荽控。 好少見日式料理會落芫荽,感覺有少少fusion。 湯底偏辣但係食吓食吓又覺得好惹味。 再配合埋啲粟米嘅甜味中和下, 成個湯底嘅感覺酸酸甜甜辣辣 , 而且粟米提升咗成個麵嘅口感。 整體配合得唔錯。餃子新鮮炸出嚟脆卜卜,裏面嘅餡料應該係椰菜豬肉,味道適中,唔算太多味精。 清酒煮蜆 推介👍🏻一上菜已經聞到淡淡清酒嘅味道,好香! 裏面有好多蒜頭洋蔥,應該係爆炒完再落清酒煮。 食落去啲洋蔥蒜頭都有清酒高湯嘅味道,亦有蜆嘅鮮甜。 裏面嘅蜆都好新鮮, 冇食到有沙。 配合埋個湯底,冇得輸。海膽右口魚邊蝦卷 推介👍🏻左口魚聽得多,右口魚第一次! 右口魚燒一燒裏面嘅魚油香標晒出嚟, 仲有少少炭燒嘅香味,再配合埋海膽濃郁嘅味道。 成個組合唔錯! 喺個反卷裏面
特選壽司拼盤 9件

栗米滑蛋地獄湯烏冬配
日式炸餃子🥟

清酒煮蜆 推介👍🏻

海膽右口魚邊蝦卷 推介👍🏻
左口魚聽得多,右口魚第一次! 右口魚燒一燒裏面嘅魚油香標晒出嚟, 仲有少少炭燒嘅香味,再配合埋海膽濃郁嘅味道。 成個組合唔錯! 喺個反卷裏面,仲有炸蝦,咬落去仲好鬆脆好有口感。

梅花爛漫
見佢最近做緊酒精飲品有折,就試吓呢一杯梅花爛漫。我對梅酒嘅印象不嬲覺得好甜,呢一杯重梅味,等啲冰融咗少少飲落去唔會太甜,亦都唔會太重酒精味。

整體餐廳環境好舒服,食物亦都好新鮮。 最近好似做緊酒精飲品優惠,下次可以同朋友再嚟小酌一下。

2023-12-04
  • 海膽右口魚邊蝦卷