2020-10-15 604 瀏覽
氣溫好似降低了幾度, 好友急不及待地想吃火鍋。今晚選擇去大家都好鍾情嘅『美滋鍋』。全場pink pink 顏色令人心情愉快好relax. 用ipad 點餐感覺特別潮~再加上自助區裏各式各樣調味料和餐前小吃,水果也很治癒~炸花生非常爽脆, 麻辣雲耳少少辣ok。話梅白蘿蔔片, 酸酸地又帶甜甜地嘅話梅, 爽脆且非常醒胃。 蒜蓉手拍青瓜, 稍嫌只得蒜蓉味 比較單調。今天的水果有哈密瓜,蜜瓜, 西瓜,橙 ,火龍果, 也夠豐富呢! 飯前飯後 都吃了一round! 長生抗癌松茸菌鍋$128揀返個養生鍋底先, 除咗松茸菇都有其他菇菌, 濃郁嘅菇味滲透整個湯底, 清甜芳香~魚三角$49實質係魚骹連着魚腩嘅位置, 切成三角形所以叫魚三角 。肉夠滑,啖啖肉又唔多骨,正!油麥菜 (半份)半份份量 又真係太少~ 不過菜也夠嫩。嫩肩小羊羔羊(半份)羊肉嫩滑,帶少少肥膏, 也有好濃郁嘅羊羶味, 朋友非常欣賞!美國桶蠔$168巨型嘅 美國桶蠔, 有手掌咁大隻, 非常鮮甜又夠肥美!豬肉卷 (半份)豬肉捲餡料非常紮實, 有肉餅嘅感覺, 好彈牙, 吃得多 一片片豬肉試吓這個肉卷感覺截然不同。紫背天葵洛神花茶 ( $25 /

氣溫好似降低了幾度, 好友急不及待地想吃火鍋
今晚選擇去大家都好鍾情嘅『美滋鍋』。
全場pink pink 顏色令人心情愉快好relax.
用ipad 點餐感覺特別潮~

再加上自助區裏各式各樣調味料和餐前小吃,水果也很治癒~

炸花生非常爽脆, 麻辣雲耳少少辣ok。

長生抗癌松茸菌鍋

長生抗癌松茸菌鍋$128
魚三角

魚三角$49

油麥菜 (半份)
半份份量 又真係太少~ 不過菜也夠嫩。

嫩肩小羊羔羊 (半份)

嫩肩小羊羔羊(半份)

美國桶蠔

美國桶蠔$168
巨型嘅 美國桶蠔, 有手掌咁大隻, 非常鮮甜又夠肥美!

豬肉卷 (半份)

豬肉卷 (半份)

紫背天葵洛神花茶 ( $25 /位)
每位無限添飲嘅 自家製涼茶, 味道唔錯,結合花茶同少少酸梅湯嘅味道!

竹蔗茅根又唔會太甜而且夠冰凍, 配火鍋最啱不過!

呢個時候 再試吓鍋裏面嘅牛肝菌, 竟然有種牛油香味, 不知道是什麼化學作用 ,感覺神奇!

壓軸就係自家製甜品- 柚子沙冰, 柚子味濃郁, 冰冰涼涼 感覺清新, 一解火鍋嘅油膩感。

長生抗癌松茸菌鍋
魚三角
嫩肩小羊羔羊 (半份)
美國桶蠔
豬肉卷 (半份)