2020-11-28 56 瀏覽
平時做人太正經都會好悶,耐唔耐搞下新意思衝擊下思維精神都為之一振,所以朋友約呢間餐廳我就即刻應承,事關呢間餐廳古靈精怪,就算小小哋嘅menu 都整到鬼五馬六,不過就勝在夠創意我鍾意。食店面積唔係太大,好容易就坐滿咗,好符合佢個燈箱寫住「全院滿座」,真係夠晒墟撼。我哋叫了一個「門西淋牛豬vs蝦兵蟹將」$329,有龍蝦、軟殼蟹、雞翼、意粉、沙律菜。睇個陣勢好似有睇頭,其實胃口唔大都夠兩個人食,尤其女仔呢個份量就足夠,而且擺盤啱曬打卡。食物嚟講其實幾樣嘢都幾香口,我個人較喜歡軟殼蟹,外面脆脆地內軟就係呢種口感;雞翼脆而啖啖肉,反而龍蝦削啲冇乜肉,勝在焗得滋味。呢類食物一定要飲啤酒先得,再同朋友吹吹水,就咁輕鬆鬆過一晚。