2023-12-04 37 瀏覽
我同女友每逢星期六就會去駱駝漆大廈按摩,按摩之後我哋都會發掘下駱駝漆大廈嘅美食,今次試左同一樓層嘅雞駅花膠雞米線專門店。餐廳裝修無咩特別,座位唔算太多。不過食物質素最緊要,米線同小食款式都幾多。- 招牌雞米線米線唔會煮到好稔,口感有少少煙靭。湯底味道甜甜地,加咗花膠之後湯底質感變得稠身,花膠本身都幾好味。雞件真係冇得彈,全部肉質嫩滑,而且啖啖肉👍🏻- 期間限定餐廳定期會推出期間限定菜式,今次係胡麻醬雞件撈米線。雞件一樣好多件同埋肉質嫩滑,另外仲有非常性感嘅糖心蛋。每一啖麵都俾胡麻醬包住,味道非常濃郁。- 金磚豆腐豆腐外脆內嫩,每一粒都炸到金黃色而且四四方方,而且加咗芝麻令味道更香。- 椒鹽粟米粟米一分為四,上面灑上蒜粒,同甜脆既粟米味道好夾,不過略嫌味道太鹹。個人認為淨係食雞已經值回票價,其他小食都唔錯,性價比非常高,下星期按摩完再食過!

招牌雞米線

- 招牌雞米線