2017-07-26 156 瀏覽
今日同閨蜜去shopping ,喺旺角中心彌敦道唸住行去太子搵地方晚餐吹水,經過726大廈見到好多食店既照牌,原來呢座大廈主要係食店,平時無咩留意添😅朋友仔見到DOUX就話不如西餐啦,應該會寧靜d方便傾計👭上到18樓,原來全層都係一間餐廳,環境好寧靜👍🏻門口有多款手工啤酒,下次可以Happy hour 嘩,我地安排坐餐廳較近窗邊,食個view 都正啦,剛好日落時,天色多美🌇全部都係單坐椅梳化,餐廳好細心,會提供一個籃方便客人放包包😍感覺好高級呀頭盤帶子輕煎唔會太熟,好鮮味亦好肥美沙律菜第一啖食落有些怪,平時食開羅馬菜,但呢隻菜有少許甘味,所以我再點多點醋,效果唔同哂,醋味好濃厚問返職員,原來沙律菜係用羽衣甘藍,比較健康,醋用咗黑醋可遮蓋甘味咁樣配對效果好正👍🏻主餐意大利飯唔會太硬,適合港人口味,鵝肝都算大塊,抵食意粉個汁夠濃同野味,令胃口大增,龍蝦size 都大隻,蝦肉爽口新鮮😱😱第一次見咁大支辣椒仔😅😅環境太舒服,坐下傾下就叫埋個甜品啦,員工即刻會換另一套餐具,高質素😁😁泰式甜品白色係椰青雪笆,我覺得偏甜黃色係粟米葩菲,好特別,感覺好清新,好有粟米米道,好似食緊粟米雪糕咁再配一杯茶.

上到18樓,原來全層都係一間餐廳,環境好寧靜👍🏻

門口有多款手工啤酒,下次可以Happy hour

感覺好高級呀
輕煎北海道帶子甘藍沙律

頭盤
帶子輕煎唔會太熟,好鮮味亦好肥美
咁樣配對效果好正👍🏻

鵝肝法蔥意大利飯

西西里開邊龍蝦牛油意粉

主餐
意大利飯唔會太硬,適合港人口味,鵝肝都算大塊,抵食

😱😱第一次見咁大支辣椒仔😅😅

泰式甜品
白色係椰青雪笆,我覺得偏甜
再配一杯茶......重點杯茶係凍架😝

芒果香橙冰茶,夠凍又解渴而且唔會太酸
花果手工茶,好特別,會喺你面前蒸餾一轉先飲,有菠蘿同花香味👍🏻

今晚真係食得開心,坐得舒服,傾得暢快😍😍
雖然一人食咗三百幾蚊,但有呢個質素既食物,加埋個view ,我地好滿意,完全無唸過喺旺角呢個閙市有如此質素既西餐👍🏻👍🏻👍🏻
輕煎北海道帶子甘藍沙律
鵝肝法蔥意大利飯