2020-09-01 688 瀏覽
小編黎過兩次,揀哩度既原因係佢既view係可以睇到旺角高角度既 view🏙一覽無遺,食物方面,鍾意食牛既小編點會唔叫紐西蘭肉眼($389)黎食,好juicy,黑松露蝴蝶粉($178)、黑松露薯條($78),仲有可以當生日蛋糕🎂既甜品-Ruby Peach🍑 ,雖然價錢係偏貴(全單加一服務費),份量亦不多,但食物質素同店內氣氛是值得的,小編略嫌服務不太理想,但氣氛同食物質素都十分適合同另一半慶祝生日/紀念日黎享受下💕服務:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐

服務:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐
2020-06-14 259 瀏覽
講咗好耐約出嚟食飯,因為種種原因,最後卻只能補祝生日😌夜晚喺OpenRice Book咗呢間比較有氣氛嘅餐廳餐廳。龍蝦櫻花蝦明太子意粉💲277叫Set嘅關係所以有跟沙律菜+忌廉南瓜湯。紅菜頭沙律幾好食,朋友怕草腥味食唔到,而忌廉南瓜湯質地好水,唔creamy。意粉賣相唔錯,有半隻小龍蝦🦞。麵質一般,做唔到彈牙口感,而且汁水比較稀身,無辦法掛係意粉上面,有少少失望。味道方面正常,份量足夠!帶子泡菜蜆肉意大利飯💲188首先意大利飯放上嚟賣相都係一般,而且飯邊仲有氹水圍著,飯食落淋淋地無咬口,好明顯煮意大利飯落得多好多水,廚師無無乜機煮😐帶子OK,無過熟,加埋泡菜蜆肉一齊食唔錯。Deluxe House Burger🍔💲168驟眼睇感覺有啲普通,覺得喺擺盤方面可以做得更好。食落Burger意外地Juicy,有驚喜。而我個人食薯條都比較鍾意落黑椒,餐廳都有提供👍🏻,不過要主動問先會俾。🍟薯條夠熱夠脆!👍🏻最基本要求都做到,配搭黑椒+茄汁當然非常好食!唯一要改善就係擺盤可以花啲心思。Berry's💲42朋友生日當然唔少得叫個甜品,Book呢間餐廳都喺為甜品而來!賣相相當吸引,擺碟十分吸睛,#ig

龍蝦櫻花蝦明太子意粉💲277

帶子泡菜蜆肉意大利飯💲188

Deluxe House Burger🍔💲168

Berry's💲42
朋友生日當然唔少得叫個甜品,Book呢間餐廳都喺為甜品而來!賣相相當吸引,擺碟十分吸睛,#igable ❤️ Happy Birthday牌仔手字都幾靚,加分👍🏻!配以士多啤梨🍓+食用花🌺做裝飾😍切開見到裡面係慕絲餡,味道唔錯。

• Deluxe House burger
2020-06-08 131 瀏覽
📍旺角🍽Doux.已經去咗兩次,第一次去見到有員工係融合計劃嘅員工已經好impressed,雖然今次再去未見有,但食物都無令人失望~.🧀香烤牛油蒜蓉金文畢芝士 $148呢個係必嗌item~ 之前喺其他地方食過,但係芝士嗰邊非常之硬完全食唔到,但係呢一個係可以設成一件件嚟食,蒜蓉味亦都好入味!呢個份量兩三個人share都唔會太多~.🦞西西里牛油龍蝦開邊意粉 $198龍蝦意粉就不過不失啦,不過如果同心儀對象頭幾次食飯就唔好食啦,因為蝦鉗同蝦肉都要自己撩開⋯而且係唔可能優雅地整到的haha .#利利仁飲食雜誌九龍區
📍旺角
🍽Doux
🧀香烤牛油蒜蓉金文畢芝士 $148
🦞西西里牛油龍蝦開邊意粉 $198
#利利仁飲食雜誌九龍區
2020-06-07 185 瀏覽
招牌甜品 - Ruby peach 主體係 fondant ruby peach mousse 桃味慕絲蛋糕,蛋糕中間(果核部份)係酸酸甜甜桃味的流心。蛋糕旁邊仲放咗peach liqueur jelly, 和mint & rye crumble裝飾,令成個擺盤更加美觀。Berry's同Ruby Peach不同,Berry外表是士多啤梨,但實際是white cheese mousse,反而裝飾的 balsamic strawberry和wild strawberry granite才是由士多啤梨。餐廳有落地大玻璃,食住甜品睇日落,好正。Dessert Menu
招牌甜品 - Ruby peach

Berry's

餐廳有落地大玻璃,食住甜品睇日落,好正。

Dessert Menu
2020-05-31 562 瀏覽
久違了的每月一餐,成4個月冇見,加上友人生日飯,梗係食好野,友人推介Doux,甜品及菜式都好吸引,仲要係告急黃店(見fb講做到5月30日>_<)必要去支持下,book了5位食晚餐,thank友人book位。 餐廳裝潢型格,特大玻璃窗可欣賞風景,我地5人坐最入,玻璃窗邊位,感覺更寫意自在。 Menu,要了3個Dinner Set,2個單點及2個甜品。 星空特飲,$58,粉藍色似天空,但係冇左星星....波子汽水味,內有爆爆珠。 Dinner Set-餐湯,南瓜忌廉湯,口感稠身,味道濃郁。 Dinner Set-沙律,賣相美觀,有紅菜頭、蘋果、薯仔等,味道清新。 小食拼盤,$148,炸芝士、薯條、炸蝦及炸雞塊等,味道正常水準。 鵝肝法蔥意大利飯,$208,似乎是招牌菜之一,鵝肝大件,味道甘香,意大利飯口感creamy。 Dinner Set-香煎澳洲安格斯西冷牛扒伴法式鵝肝,$328,口感軟嫩,但牛肉味唔算太濃,鵝肝香口。 Dinner Set-西班牙黑毛豬配蘋果燒汁,$308,肉質鬆化,醬汁酸甜幾開胃。 Dinner Set-輕煎北海道帶子·溫泉蛋
Menu,要了3個Dinner Set,2個單點及2個甜品
鵝肝法蔥意大利飯
香煎澳洲安格斯西冷牛扒伴法式鵝肝
西班牙黑毛豬配蘋果燒汁
輕煎北海道帶子·溫泉蛋野菌黑松露長通粉
Dinner Set-輕煎北海道帶子·溫泉蛋野菌黑松露長通粉,$278,帶子口感軟嫩味鮮香,有好多醬汁,長通粉煙韌,不俗呢。
Berry's
Berry's,$108,甜品太受歡迎了,好多人款都售罄,要了Berry's,餐牌係士多啤梨造型,實物似係蘿蔔造型,賣相都幾可愛,內餡係white cheese mousse,口感柔軟,味道微酸,配上野草莓冰沙,都幾清甜。
Lava
Lava,$98,甚有藝術感的甜品,朱古力味道濃郁,泰式奶茶雪糕有茶香味唔太甜,幾美味呢。

熟食正常水準,甜品十分精緻,支持小店,期待東山再起。
2020-05-28
2020-05-25 47 瀏覽
好似好耐無出旺角luuu 所以都特登揾左間小店😄😀哩間係食西式的甜品都係gimmick嚟的喔🤩😍黑松露薯條 真係好好食🤤😋啲薯條都算粗又長 炸得都幾好 配埋個醬真係無得輸🍟👍🏽龍蝦明太子意粉🦞🍝隻龍蝦都幾唔錯 肉質都唔錯下 啲意粉都好Creamy啵🤩😍麵質都好彈牙🦷同埋都🈶️好多明太子的喔😄😀整體都好吃RubyPeach 🍑甜品都非常出色又好吸睛👀✨🤩😍小妹表示🈶️加分喔😃😀甜品都真係幾有桃味 唔會太甜 味道適中 Nice‼️‼️
龍蝦明太子意粉

沙律
2020-04-30
龍蝦明太子意粉
沙律
  • Ruby  Peach
2020-05-02 70 瀏覽
環境我一上到去就見到個夕陽,有居高臨下嘅感覺,同朋友聚下chill吓係幾正。食物主餐牌嘅價錢貴咗啲,本人無試到。只係食咗甜品ruby peach同lava, 甜品擺盤精緻有心機,就算味道唔係話好驚喜都可以呃下like嘅presentation 😛因為我本來係被ruby peach嘅poster吸引而去食,但去到先發覺價錢偏貴,餐牌上寫嘅用料又唔係高級食材。所以只係點咗甜品,甜品賣相吸引,甜度適中,可惜無想像中咁驚喜。又未去到值差不多100蚊嘅價錢,如果60幾70幾都還過得去。服務一般,無特別好貼心嘅服務。總結我唔會去多次,因為唔係101-201嘅價錢,而且呢個價錢嘅餐廳有更多選擇,呢間絕對會比下去。

食物
主餐牌嘅價錢貴咗啲,本人無試到。只係食咗甜品ruby peach同lava, 甜品擺盤精緻有心機,就算味道唔係話好驚喜都可以呃下like嘅presentation 😛因為我本來係被ruby peach嘅poster吸引而去食,但去到先發覺價錢偏貴,餐牌上寫嘅用料又唔係高級食材。所以只係點咗甜品甜品賣相吸引,甜度適中,可惜無想像中咁驚喜。又未去到值差不多100蚊嘅價錢,如果60幾70幾都還過得去。

一般,無特別好貼心嘅服務。

總結
2020-04-30 105 瀏覽
今次朋友生日就上左去吃甜品 前後叫左三次甜品 全部都好得意 外表十分之適打卡 HONEY COMB成個甜品都係檸檬口味 好清新 好似充滿泡泡嘅感覺 好輕 入口即融 焦糖脆脆 帶出另外一個口感 連周圍啲沙冰都別出心裁係 蜂蜜檸檬味 成個甜品好統一大讚🤤 Chocolate好似水墨畫一樣嘅心太軟 藝術品一樣 一個圈圍繞心太軟 心太軟流心 唔會太軟 下面有一絲絲黑色棉花糖襯托 真係好用心 配上 朱古力嘅雪糕 真係100分 係我吃過最靚嘅心太軟 最後一個 就係 「TOMATO」 我地吃完就一般 雖然都好靚 不過「番茄」口感好怪 西瓜口味還是番茄口味比較難分辨 入面嘅餡料味被搶走 小女子不才 唔識得欣賞 沙冰甜甜地 周圍有玫瑰啫喱粒 我自己本身就唔好花類食材 所以 整體都唔太推薦

HONEY COMB

Chocolate

2020-03-27 123 瀏覽
同朋友係旺角食完飯,難得有得見緊係會想見耐啲,所以OpenRice搵間幾靚嘅店,食埋甜品先散😆哩間嘅分子料理甜品真係好靚😍而且唔係得個樣,食落都好好味🤤仲有店鋪嘅環境唔錯,覺得都好啱情侶嚟食👫🏼.🐽Ruby Peach🐽佢嘅外型好似一個真嘅桃咁🍑但其實係一個桃味慕綠蛋糕,慕絲好滑,中間仲有層果醬,酸酸甜甜好清新。隔離仲放咗啲啫喱,仲有啲餅碎,配埋一齊食好夾😋.總括嚟講覺得哩間分子料理餐廳好特別,啲嘢食又靚又好味,之後會再嚟食🥰
哩間嘅分子料理甜品真係好靚😍而且唔係得個樣,食落都好好味🤤
仲有店鋪嘅環境唔錯,覺得都好啱情侶嚟食👫🏼
🐽Ruby Peach🐽
Ruby  Peach

Ruby  Peach
2020-03-24 89 瀏覽
係旺角,位置方便,仲要係黃店!依家OpenRice訂枱仲有八五折。入門口有酒精消毒,夠衛生。主菜食左煎鵝肝伴砵酒煮蘋果、紐西蘭鮮肉眼(5成熟)。最鍾意嘅係個鵝肝,煎得好香口,配埋蘋果一啲都唔漏。肉眼扒好重牛味。甜品叫咗一個Ruby peach,外型夠晒靚,粉紅色好適合情侶慶祝。不過可能食得太飽覺得冇咩特別。市道唔好,星期五夜晚八點全場坐咗大概5成客,唔太迫,幾舒服。值得一題係有個落地窗,望住旺角嘅街景,雖然啲嘢食唔算平,但係夜晚嚟夠晒氣氛。

2020-03-13
生日
  • Ruby peach
2020-03-10 122 瀏覽
呢排少左出街食野,所以今日又出黎食野啦,有個friend係甜品控,所以今餐又黎左食甜品餐啦!雖然呢間唔係甜品舖,但佢ge甜品種類都幾多下,最後我地揀左幾款黎開心share一齊食食物外觀幾精緻,價錢中上,但性格比超高,味道非常好,最鐘意就係藍色ge雪糕同藍色ge啫哩,外表好特別,令人好難忘從食物ge味道同埋外觀中睇到師傅ge用心,做得到色香味俱存!而舖頭入面環境都唔錯,坐得幾舒服,舖位都唔算難搵,好適合一大班朋友或者一家大細一齊黎garthering店員服務都非常好!餐牌上面其他主菜同埋菜式睇落都幾吸引,下次一於黎食正餐!!!非常值得一食再食ge好餐廳

店員服務都非常好!
非常值得一食再食ge好餐廳
2020-02-29
2020-02-28 88 瀏覽
當日同朋友去食我既生日飯~見都多人講唔錯就去試下~本身滿心歡喜去到餐廳~當日餐廳都好爆滿~我地訂了枱~但比了張僭建枱我地坐~都明白多人要利用空間~原本我地三個人~之後有多個朋友黎~就問佢可唔可以轉枱~我都明白多人你唔想轉~但可以有禮貌啲嗎?要加水又係粗聲粗氣~我所講全部都係一個女店員扎辮戴眼鏡~其他店員都有禮貌~我地最後四個人點了5樣食物~但只影了三樣~因為太嬲想食完快啲走~本身想叫甜品但算啦~三樣食物真心覺得唔錯~如果同男仔食就會比較細份~P.S.因為太嬲~只記得味道唔錯~但口感點樣就忘記了~如果服務態度可以改善會更好😢本身開心都不愉快🤦🏻‍♀️
當日同朋友去食我既生日飯~
見都多人講唔錯就去試下~
本身滿心歡喜去到餐廳~
當日餐廳都好爆滿~
我地訂了枱~
但比了張僭建枱我地坐~
都明白多人要利用空間~
原本我地三個人~
之後有多個朋友黎~
就問佢可唔可以轉枱~
我都明白多人你唔想轉~
但可以有禮貌啲嗎?
要加水又係粗聲粗氣~
我所講全部都係一個女店員扎辮戴眼鏡~
其他店員都有禮貌~
我地最後四個人點了5樣食物~
但只影了三樣~
因為太嬲想食完快啲走~
本身想叫甜品但算啦~
三樣食物真心覺得唔錯~
如果同男仔食就會比較細份~

P.S.
因為太嬲~
只記得味道唔錯~
但口感點樣就忘記了~
如果服務態度可以改善會更好😢
本身開心都不愉快🤦🏻‍♀️
2019-12-23
生日
2020-02-18 102 瀏覽
情人節又來了,最好的節目就是和女友享受一餐浪漫晚餐。今年選了這間旺角西餐,餐廳氣氛一流,燈光柔和,配上落地大玻璃,景觀美麗,非常適合情侶前來。三文魚沙律首先叫了一碟三文魚沙律,沙律菜很新鮮,醬汁很特別,很開胃,加上有一片片的吉皮,感覺特別青新,配上大大片三文魚,頭盤已非常有驚喜。经典漢堡包漢堡包很juicy,加上肉質非常鮮潤,最特別是它的包皮,外脆內軟,內裏也配有沙律菜和醬汁,是我少數覺得一定要再試的漢堡。豬胺豬胺比想像中厚身,加上肉質很潤很滑,它的醬汁很野味,但反而不點醬汁更能吃出它的肉質香味。Ruby Peach 最後就是桃味甜品,賣相一流,打卡之選,最特別就是內裏有流心桃味醬汁流出來,看著又不捨得吃。真是難忘的情人節餐。

三文魚沙律

经典漢堡包

豬胺

Ruby Peach

真是難忘的情人節餐。

2020-02-13 135 瀏覽
又到好友生日飯,她選了食西餐,地點由我挑選,今次揀了旺角一食廈,位置居高臨下,比較寧靜,環境舒服一點,可以好好享受一下。好友喜愛黑松露口味,所以揀了一款小食,意粉都用上黑松露醬煮成。黑松露薯條粗身薯條即叫即炸,新鮮熱辣,配上黑松露沙津醬,味道香濃突出,令薯條更加惹味。鵝肝意大利飯意大利飯用上芝士白汁煮成,入口香滑芝味濃厚,而鵝肝煎到外脆內軟,食落甘香肥美,堅正呀!黑松露什菌長通粉黑松露醬味道香濃,配上什菌最夾,長通粉軟硬適中,忌廉汁完全掛在通粉上面,入口香滑濃郁。Ruby Peach 非常特別的分子料理甜品,桃子外型討好,外層桃味薄脆,入內包著桃味mousse , 再配上桃味啫喱,薄荷餅干碎碎,整體味道香甜清新,桃味突出又不太甜。

鵝肝意大利飯

黑松露什菌長通粉

• Ruby peach
2020-02-08 110 瀏覽
話說有三個女人由聖誕節一路約 約到過埋年先出到黎食飯😂如果再咁閉關真係有排唔使見🙈朋友極力推介👀睇佢餐牌價錢都正常 西餐來講佢唔算太貴😗 不過都係果句,食左先知🤣上菜都算快,頭盤叫左三文魚沙律,睇個樣就冇乜特別,但佢除咗用新鮮做底,其實仲加咗蓮霧、橘子片、合桃乾同提子乾,配埋意大利陳年醋,好fresh,推介👍🏻嘢飲我叫咗熱水果茶,佢用咗蒸餾咖啡嘅方式,豐富視覺享受,幾得意,唔太甜幾好飲添😗Maincourse我哋叫咗個burger同埋紐西蘭肉眼扒,兩款都係佢哋推介嘅,個burger非常之重視,一切開肉質流晒出嚟,個包啱啱焗起好鬆脆🤤個steak 有驚喜嘅,真係medium rare 外層焦香Ge,但有一個小建議,希望佢加埋半個蒜頭去焗,配埋真係一流😌👍🏻Dessert佢推介呢款分子甜品,好得意有peach同Lychee味,個Plating同色彩配搭好靚❤️女仔會鐘意總括來講,呢間分子餐廳係好值得再嚟嘅,好多人都話呢一間同另外一間分子料理餐廳好似,個人兩間都食過,覺得Doux係味道方面係優勝d,但呢個始終都係好睇個人口味,性價比唔錯,我會再黎食
話說有三個女人由聖誕節一路約 約到過埋年先出到黎食飯😂
如果再咁閉關真係有排唔使見🙈