2020-03-11 622 瀏覽
上網見呢間野食好似唔錯,夜晚有串燒,中午有睇落好豐富既lunch set,見好多人話要book所以我都提早兩日book定食lunch到左信德街行左一陣都搵唔到個門口,原來係門面好低調,喺門口經過左三次先發現就喺眼前😂經過可以留意門口會貼既是日menu,可以幫你快少少搵到一直以為會好多人,點知一推開門見到得一個客。店面見到周圍都痴晒文宣,一整幅連儂牆貼滿memo,就連收銀位同餐牌位置都係一眼望去就見到既口號同相,黃到出汁講返野食,自己叫左鯖魚豆腐燒($90),朋友就揀左露筍炒山藥($85)。落單時店員仲會問你飯量想少飯、正常定多飯,唔怕浪費食物/唔夠食兩個set都好食,鯖魚豆腐set唔洗多講,兩大塊魚又足味配飯一流,抵而露筍炒淮山就好清甜,淮山唔係我想像中好粉既口感,而係好爽脆,又估唔到佢咁好食唔好睇個樣好似細份好多,其實都好夠餸飯喺呢個靜靜地既地方食lunch啱晒上班族放鬆下,做飯堂一流,學生仲可以減$30但覺得應該要有多D人流,食完有D擔心咁高質既小店會挨唔住

唔好睇個樣好似細份好多,其實都好夠餸飯
鯖魚豆腐燒

但覺得應該要有多D人流,食完有D擔心咁高質既小店會挨唔住
2020-03-11
鯖魚豆腐燒