餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2022-03-25 45 瀏覽
✨重慶蒜香火鍋魚(BB辣) $298重口味人士必點啊~~~蒜香味嘅鹹香會多於辣如果追求辣度高啲嘅可以叫麻辣味試或者叫高啲辣度(我太廢食bb魽魚食落肉質頗嫩~特別想大讚個魚皮!!成條魚經過煎炸後上鍋魚皮有不得了嘅焦香味~真的好吃~~~另外仲有好多好多配料:海量豆卜、金菇、芽菜等等真係超級飽肚……✨炸小饅頭 $48my all time favouriteヾ(*´∀`*)ノ炸饅頭炸到外脆內軟,擺咗一陣仲keep到好脆~沾埋煉奶真係無得輸!!✨黃金芝士豆腐 $58魚腐中間夾住芝士醬~係我去打邊爐必食嘅嘢~沾泰式辣醬嚟食不錯喔~✨炸響鈴 $38火鍋必食配料!!!索晒湯汁,一啖咬落去~好滿足~~~🔹腐皮 $35頗嫩滑,正常發揮~🔹芒果沙冰 $42🔹菠蘿沙冰 $42沙冰飲落好似細個食個啲水果味唧唧冰😂幾鍾意佢唔會好甜~如果果味再濃啲真啲就好!*✨為私心推介!
✨重慶蒜香火鍋魚(BB辣) $298
重慶蒜香火鍋魚

重口味人士必點啊~~~
蒜香味嘅鹹香會多於辣
如果追求辣度高啲嘅可以叫麻辣味試
或者叫高啲辣度(我太廢食bb
魽魚食落肉質頗嫩~
特別想大讚個魚皮!!
成條魚經過煎炸後上鍋
魚皮有不得了嘅焦香味~
真的好吃~~~
另外仲有好多好多配料:
海量豆卜、金菇、芽菜等等
真係超級飽肚……

✨炸小饅頭 $48
炸小饅頭

炸饅頭炸到外脆內軟,擺咗一陣仲keep到好脆~
沾埋煉奶真係無得輸!!

✨黃金芝士豆腐 $58
魚腐中間夾住芝士醬~
係我去打邊爐必食嘅嘢~
沾泰式辣醬嚟食不錯喔~

✨炸響鈴 $38
炸響鈴

火鍋必食配料!!!
索晒湯汁,一啖咬落去~
好滿足~~~

🔹腐皮 $35
頗嫩滑,正常發揮~

🔹芒果沙冰 $42
🔹菠蘿沙冰 $42
沙冰飲落好似細個食個啲水果味唧唧冰😂
幾鍾意佢唔會好甜~
如果果味再濃啲真啲就好!

*✨為私心推介!
重慶蒜香火鍋魚
炸小饅頭