2019-04-07 728 瀏覽
係香港外出用膳真係到處都係人,想揾個地方靜静地邊食邊傾偈,可以選擇的地方真係唔多,上星期就有個friend介紹左一間係銅鑼灣謝斐道嘅私房菜Sun Secretland我同女朋友提早幾日book位,而菜單由老闆發板,所以好有新鮮感同期待上到餐廳,地方唔係好大但就佈置得好有情調,情侶撑枱腳就最適合第-道菜鴨油意粉,鴨油好香,但唔會好油腻,意粉都幾彈牙。60度慢煮鴨胸配香橙汁,鴨胸肉好軟腍再配埋香橙汁,特别醒胃提神。蝦多士炸得好脆,且好有蝦味,非常香口。而梅汁番茄,兩者配起上黎,酸味比較濃和醒胃,飯後食比較適合。當晚我和女朋友可以享用左一餐價錢合理且富有私隱度嘅晚飯,係繁華嘅銅鑼灣中暫時享受片刻寧靜,確實值得推介俾大家

第-道菜鴨油意粉,鴨油好香,但唔會好油腻,意粉都幾彈牙。

蝦多士炸得好脆,且好有蝦味,非常香口。

蝦多士
煙肉石斑柳香草汁