去到旺角行街, 朋友介紹去八幡屋涮涮鍋, 貪佢坐得寬闊舒服, 食物選擇又多, 而且朋友話可以用自己電話的apps 下單, 唔駛遞紙咁麻煩. 佢係跟時段收費的, 我地大約七點入座, 選左中間價錢, $228一位 有埋特選美國牛肉. 有十款湯底可以選, 我地選左人氣海膽龍蝦湯底 (加$30/位), 湯底入面有超多海膽, 龍蝦另外上, 仲有生海膽同埋日本和牛, 我地放哂D料入湯到等佢滾, 就將龍蝦拆肉吃左先. 留番個殼繼續滾湯. 我地用apps 點野吃, 呢度食物種類好多, 仲有牛腩, 豬青, 三文魚頭腩, 生腸, 雞子, 多款海鮮, 刺身, 炸物, 梅酒同清酒等等. 仲有調味架, 菜, 丸類, 甜品, 雪糕, 飲品等在旁可供自取. 我最鐘意吃天婦羅蕃薯, 又香又甜, 好有咬口, 加碼再點左幾次.刺身竟然有我最愛的吞拿魚, 唔係度度放題都有吞拿魚, 開心開心.美國牛果然靚, 望落新鮮, 吃落好滑.我地仲叫哂所有海鮮吃, 海鮮種類多, 可以一次過吃到咁多海鮮真係正.最後我再吃左個雪糕, 完左完美的一餐.

美國牛果然靚, 望落新鮮, 吃落好滑.
最後我再吃左個雪糕, 完左完美的一餐.