2020-12-11 872 瀏覽
位於旺角彌敦道628號瓊華中心12樓的八幡屋涮涮鍋 (Yahataya Shabu Shabu),主打日式放題。。今次和朋友點了三小時和牛刺身火鍋海鮮之盛宴,$368 一個人,買一送一。入座前,會先選定湯底,選了骨膠原豬骨湯 (Pork Bone Soup)。入座後,在等候湯底來到時,可以先去自助吧拿取食物。自助吧有壽司,也有蔬菜供火鍋之用,約有十多款蔬菜,全部都切成了小件。壽司略為乾身了一點點。飯品吧約有十多款飲品,除了汽水,還有一些較為清熱的飲品,以及一些罐裝茶飲。侍應送上了一客刺身拼盤、M5和牛一客及海鮮拼盤一客,每桌入座客人都會送以上三款食品。不夠吃的,可以用手機掃QR Code繼續加單。M5和牛的肉質滑溜,不會過韌,肉味頗濃厚。湯底滾起後,將和牛擺在湯底內烚大約二十至三十秒。個人喜愛,和牛片剛剛轉色便撈起。其他任點肉類:澳洲m5和牛、牛肩胛、美國進口牛肉、黑豚肉、豚腩片刺身質感爽口,口感冰凍。筆者相當愛吃刺身,所以也追加了一份。個人最愛吃赤蝦,味道鮮甜爽口。其他任點刺身:珍寶帶子、赤蝦、鮑片、呑拿魚、希靈魚、榮螺、馬刀貝、赤貝、劍魚腩、三文魚、甜蝦、八爪魚、鯛魚海鮮拼盤上桌了

入座後,在等候湯底來到時,可以先去自助吧拿取食物。

M5和牛的肉質滑溜,不會過韌,肉味頗濃厚。

海鮮拼盤上桌了,一共有六款海鮮。除了半殻扇貝和鮑魚,其他海鮮也是任點任食的。個人最愛吃扇貝,肉質鮮甜。
其他任點海鮮:
海蝦、廣島蠔、帆立貝、墨魚滑、象拔蚌、海蜆、蟶子、日本魷魚、東風螺

天婦羅和炸物也是任食的,即點即炸,新鮮熱辣。筆者和朋友點了粟米芯天婦羅、章魚小丸子、炸香芋丸、燒日本蕃薯仔、焦糖燒菠蘿。
炸物脆卜卜,夠新鮮,可以一件件地叫,多試不同口味。

自助吧也有一些甜品可以拿取。

最後兩個人埋單,連加一共$442,每人大約二百幾蚊,幾抵食!
2020-12-07
  • 刺身
  • 天婦羅
  • 骨膠原豬骨湯
2020-12-04 367 瀏覽
當日坐底左無耐 第一round既海鮮拼盤品刺身拼盤就自動送上 因為係預先訂位 所以有鮑魚送 食材用料都算新鮮 比一般放題質素高 我地之後都有用QR code再加單除左可以用QR code簡單快捷咁落單之外 我地仲可以行岀去自助bar慢慢揀野食 不過就記得要戴口罩😷蔬菜區有四款菜.幾款茹類 仲有南瓜同粟米等等隔離仲有打邊爐必備嘅響鈴同炸魚皮 好脆好正海鮮區就有新鮮嘅青口.東風螺同海蜆 男朋友就最鍾意食東風螺 每次出去拎嘢食佢都會拎幾隻返嚟丸類都有好多選擇 根本就試唔晒想即食既就可去壽司區 推薦火炙三文魚同花之戀甜品都有8款 作為甜品控既我梗係全部都試晒 隻隻都唔差 但係冰卷食落似冰皮月餅 我就麻麻地飲品又係有超多選擇 除左汽水 茶飲 啤酒 連台灣既黑松芭樂汁都有湯底方面我地就揀左要另外加錢既沙嗲湯同蕃茄龍蝦湯 個龍蝦湯竟然都有半隻龍蝦 真係幾驚喜 而且好岩淥海鮮黎食 不得不提既係用QR code可以order廣島蠔 好鮮甜 真係唔可以錯過澳洲m5和牛就切得比較薄 不過口感都唔錯既原來仲有燒物同雪糕都係任食既 呢個經WhatsApp訂枱既買一送一任食和牛海鮮火鍋放題刺身真係好抵啊

海鮮拼盤

想即食既就可去壽司區 推薦火炙三文魚同花之戀

澳洲m5和牛就切得比較薄 不過口感都唔錯既

2020-11-30
2020-11-29 572 瀏覽
朋友又有好介紹呀!話這間「八幡屋」而家經WhatsApp 訂枱有買一送一優惠,係19:00前離座或21:00後入座。任飲任食3小時任食和牛火鍋放題任食海蝦、帆立貝、廣島蠔等9款海鮮任食新鮮帶子、赤海蝦、劍魚腩等12款刺身太正啦!即刻約時間去食先。海鮮盆~飽魚、海蝦、帶子、青口和大蜆等。鮑魚大隻好鮮甜,大蝦夠爽口,每款海鮮都很新鮮,所以淥兩三分鐘就可以食,又可以任食真的回本之選。剌身拼盆~三文魚、赤海蝦、帶子、爃螺等。赤海蝦非常新鮮,很大隻味道超鮮,帶子很厚身鮮甜,三文魚很肥美。M5澳洲和牛、牛肩胛、美國黑豚肉非常鮮嫩,油脂分布平均入口即溶又有牛味。骨膠原豬骨湯底,奶白色湯底味香濃配海鮮肉類一樣好夾。再叫多轉海鮮,海蝦夠大隻帶子、蜆好鮮甜。丸類餃類自助形式,鍾意食邊款任君選擇。另外點了蝦天婦羅,熱辣辣非常鬆脆。八爪魚小丸子,同樣出色。

任飲任食3小時
任食和牛火鍋放題
任食海蝦、帆立貝、廣島蠔等9款海鮮
任食新鮮帶子、赤海蝦、劍魚腩等12款刺身

太正啦!即刻約時間去食先。

海鮮盆~飽魚、海蝦、帶子、青口和大蜆等。

剌身拼盆~三文魚、赤海蝦、帶子、爃螺等。

骨膠原豬骨湯底,奶白色湯底味香濃配海鮮肉類一樣好夾。
再叫多轉海鮮,海蝦夠大隻帶子、蜆好鮮甜。
丸類餃類自助形式,鍾意食邊款任君選擇。
另外點了蝦天婦羅,熱辣辣非常鬆脆。
八爪魚小丸子,同樣出色。

• 炸物
  • 丸類
  • 和牛
  • 特選美國牛肉
  • 刺身拼盤
之前喺facebook睇倒八幡屋嘅廣告,只要經whatsapp訂座,就可以有任食和牛海鮮火鍋•刺身放題買一送一優惠,即係人均二百蚊倒有得打邊爐同放題,都幾抵食,優惠一至日同紅日都用得,但就一定要7點前離座或者9點後入座,反正有年假要清,就約埋朋友黎食個中午放題。八幡屋除左哩個和牛海鮮火鍋刺身放題套餐,佢仲有唔同價位嘅放題套餐,最平$68就有交易,所以即使係平日中午,都坐滿左差唔多一半,大部份都係放左學嘅學生哥同唔洗返工嘅食客。而哩度嘅海鮮火鍋放題有幾個唔同價位,分別在於肉類款式,我地點左最貴嘅澳州和牛餐,原價$388,經whatsapp訂枱有買一送一優惠,即係每位$194。湯底有八款揀,我地哩個番茄龍蝦海鮮湯雖然要另外每位加$20,但裡面有半隻龍蝦,真係好足料,番茄酸味突出之餘亦飲倒淡淡龍蝦味。火鍋醬料可以喺自助吧拎,旁邊仲有湯,要加湯亦可以自己拎。自助吧仲有火鍋料,包括丸類、蔬菜、麵同豆品,另外亦有壽司同甜品。至於其他火鍋肉類,好似肥牛豚肉,同埋海鮮刺身燒物同炸物哩啲就可以scan QR code落單。野飲方面雖然冇韓牌飲料,但就多左啲平時少見嘅台灣牌子,就算係本地牌子都見倒有啲特別
之前喺facebook睇倒八幡屋嘅廣告,只要經whatsapp訂座,就可以有任食和牛海鮮火鍋刺身放題買一送一優惠,即係人均二百蚊倒有得打邊爐同放題,都幾抵食,優惠一至日同紅日都用得,但就一定要7點前離座或者9點後入座,反正有年假要清,就約埋朋友黎食個中午放題

火鍋醬料可以喺自助吧拎,旁邊仲有湯,要加湯亦可以自己拎。
自助吧仲有火鍋料,包括丸類、蔬菜、麵同豆品,另外亦有壽司甜品。至於其他火鍋肉類,好似肥牛豚肉,同埋海鮮刺身燒物同炸物哩啲就可以scan QR code落單。
野飲方面雖然冇韓牌飲料,但就多左啲平時少見嘅台灣牌子,就算係本地牌子都見倒有啲特別野飲,好似橙味可樂同薑汁雙檸,都算有heart。
放題雪糕當然亦唔少得,雖然冇貴價牌子,但就有韓牌雪條同香港牌子雪糕Co Co Berry,口味仲幾特別,好似有沖繩海鹽、港式奶茶、牛奶糖同菠蘿椰子。

趁湯底未滾,我地首先去拎野飲,揀左啲平時少見嘅款式。

哩隻薑汁雙檸其實冇乜薑味,低糖版有啲似冇咁甜嘅檸水咁。
刺身正常放題質素,有光澤得黎雪味亦唔重,其實我最鍾意赤蝦,比普通甜蝦大幾倍,蝦肉亦比較爽口。

壽司係放喺自助吧,雖然所有食客要戴口罩先可以去自助吧拎野食,但都建議盡快拎左壽司先。壽司款式唔太多,但飯扼得都夠實,唔會一夾就散,細細舊過下口癮又唔會影響肚量。

海鮮一坐低侍應會先送黎一round,唔夠喉可以再點。

和牛同樣係一坐低侍應會先黎一份,之後可以再scan QR code落單。和牛雖然切得比較薄,但食落都幾滑。
另外仲叫左美國肥牛、黑豚片同豬腩肉片,因為切得薄,所以淥幾秒就食得。

唔同嘅丸每樣都拎左啲,雖然唔係手打,不過有啲款式都幾特別,好似有麻辣豬肉丸同黑松露丸咁,都真係食倒麻辣同黑松露味。

蝦滑比想像中彈牙,不過留意數量1係大約乒乓波咁大嘅一人份量,如果鍾意食嘅可以叫多少少。
蔬菜喺自助吧拎,食幾多夾幾多。
梅酒係Scan QR code點嘅,甜甜地幾易入口,唔差得過出面居酒屋幾多。

清酒點左數量1原來有一小枝,建議可以點一枝share,唔夠再叫。平時唔太好清酒嘅我就覺得唔算易入口,冇梅酒咁好飲。

章魚丸送到黎仲係熱辣辣,加埋個章魚丸醬甜甜地都幾好食。
燒物每款要左啲試下,特別鍾意個鹽燒虎蝦同汁燒雞肉串,前者唔會太細隻蝦肉亦結實,後者唔會太乾太鞋,甜甜地味道唔錯。
幾飽都要食埋雪糕雪條,Co Co Berry嘅雪糕出名口味特別之餘味道亦做得似,哩三款口味各有特式,其中我最鍾意海鹽味,唔會太咸味道幾清新。

雪條有三款,哩樣朱古力冷條入面有爆炸糖,都幾特別。
總結,野食係正常放題質素,雖然唔係咩貴價食材,但睇得出款式有用心思揀過,丸類野飲同甜品都有好多少見款式。經whatsapp訂枱確係抵食,埋單每人二百幾已經有海鮮火鍋刺身放題任飲任食,不過留意返加一係以原價計算。
  • 番茄龍蝦海鮮湯
今晚小妹同朋友去左食日!式!邊!爐!放!題!😆😋 E間餐廳之前都食過而且覺得唔錯幾高CP值, 所以今次嚟翻兜🤭 而家仲做緊180分鐘M5和牛海鮮刺身放題任飲任食🙈, 岩哂小妹!! 我地一坐底就即刻啟動餓👻mode, 喪叫野食😆只需要用電話掃QR Code就可以即時落單! 電子餐牌入面除左有多款食物例如火鍋配料包括肉類🥩同海鮮🦐🦑🐚, 十幾款新鮮刺身🐟, 炸物🍤, 串燒🍢🍡, 仲有清酒梅酒🍶全部都係任飲任食! 想食得再盡興d亦設有收費項目😉, 值得一讚嘅係仲可以電子order加湯服務, 咁就唔洗驚舉極對手🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都無人show你🤣🤣!出面仲有十幾款丸類腸類, 蔬菜菇類🥬🍄嘅火鍋配料, 仲有飯🍚同碗仔翅, 手握壽司🍣, 沙律🥗等……當然唔少得甜品🍰🧁同雪糕🍦!飲品櫃亦有多款汽水同比較新嘅焦糖咖啡可樂, 朱古力咖啡可樂同橙味可樂🙈!我地揀左蕃茄龍蝦湯底🍅🦞🍲, 味道鮮甜濃郁, 龍蝦🦞仲大大隻肉質夠哂厚實😊! 刺身拼盤款色多而且幾多塊, 海鮮拼盤種類同樣多, 除左鮑魚同扇貝之外其他都可以無限追加! 鮮蝦🦐肉質彈牙, 鮑魚幾爽口, 大蜆鮮甜無沙! M5和牛紋理鮮明, 肉質幼嫩牛味濃! 牛
我地揀左蕃茄龍蝦湯底🍅🦞🍲, 味道鮮甜濃郁, 龍蝦🦞仲大大隻肉質夠哂厚實😊! 刺身拼盤款色多而且幾多塊, 海鮮拼盤種類同樣多, 除左鮑魚同扇貝之外其他都可以無限追加! 鮮蝦🦐肉質彈牙, 鮑魚幾爽口, 大蜆鮮甜無沙! M5和牛紋理鮮明, 肉質幼嫩牛味濃! 牛肩胛肉亦係另一推介💁🏻‍♀️, 肉質結實有嚼勁! 熟食方面, 炸物🍤同串燒🍢都係即叫即燒即炸, 熱辣辣幾好味! 甜品方面有啫喱蛋糕布朗尼等等, 食到小妹非常滿足☺️!
總括而言, 餐廳環境幾大坐得幾舒服, 食物種類繁多, 上菜速度幾快, 亦無漏單情況出現, 價錢合理, CP值幾高, 極度推介!😋👍🏻

2020-10-12
  • 蕃茄龍蝦湯底
  • 和牛
  • 串燒
  • 刺身拼盤
記禁晚市堂食前的一頓晚餐——一坐低,侍應首先送來一個刺身拼盤,俾你食住先,再慢慢用平板點其他食物。刺身拼盤質素不錯,三文魚肥美,螺肉都不錯。我哋有encore,第二、三輪上嘅刺身質素同樣不錯👍🏼待應再送來就是一個海鮮拼盤,打邊爐用,有鮑魚、聖子等海鮮,味道 okay。跟住自行點肉類打邊爐,牛肉高質素,食有牛香味但唔太肥,脂肪比例恰到好處,當然有encore 啦。口痕又叫啲小食食吓,炸物類嘅小食表現穩定,炸饅頭伴煉奶尤其出眾!食到咁上下,又係另外一個胃- 甜品胃出動啦。呢度嘅甜品選擇都幾多,泡芙糕點布甸應有盡有,味道都挺好。仲有我最鍾意嘅紅豆味雪糕,雀巢其他味的雪糕一般,不過紅豆味超好食😋 一定要留肚食。又是滿足的一餐。
記禁晚市堂食前的一頓晚餐——

3天前 0 瀏覽
朋友今個月生日,壽星話想打邊爐,仲話想揀間可以任食時間長少少邊爐放題,於是就揀咗八幡屋(放題時間長達3小時😆😆)。一入到餐廳比人感覺好寬敞,枱同枱之間唔會太過密集,可以舒舒服服咁慢慢食野😋坐低之後,侍應話比我地聽用手機scan QR code就可以直接落單,十分方便。我地先叫咗幾款刺身,當中我最中意就係三文魚😋😋 三文魚肉身厚度適中,唔會太厚或者過薄,色澤均勻。壽星就最中意M5和牛,肉質新鮮,一碟既份量都幾多下,好味到壽星一個人都已經食咗差唔多大半碟🤣🤣除咗有唔同既肉類選擇外,仲有好多海鮮種類,例如:蝦呀、鮑魚等等,蝦都幾鮮甜,個人認為值得一試👍🏻👍🏻如果想食肉丸同蔬菜既話就可以到自助吧自己揀,肉丸種類有成十幾款咁多🥳🥳野飲方面既選擇都唔少,成兩個大雪櫃咁多款比你慢慢揀,加加埋埋最少有成20款可以揀。整體來講,食物種類同環境都好值得推薦,下次會帶其他朋友再黎食😛😛

2021-01-04 16 瀏覽
呢排凍凍地,勁想打邊爐暖下! 所以搵左呢間八幡屋,一個價錢食晒海鮮和牛打邊爐同刺身,仲有放題嘅串燒、炸物、甜品,幾抵食!我食嘅係180分鐘刺身海鮮火鍋盛宴,可以同男朋友慢慢食。湯底我哋揀咗壽喜燒同埋蕃茄龍蝦湯。蕃茄龍蝦湯入面有半隻龍蝦,啲龍蝦肉都幾爽口, 湯底重蕃茄味。刺物拼盤: 餐廳首先會送上一盤刺身拼盤,有甜蝦、希靈生蝦、三文魚、帶子等等。劍魚腩同埋帶子真係好值得encore劍魚腩有魚脂香味,食落滑口而帶子都幾大粒,新鮮無乜雪味甜蝦都幾大隻,多肉澳洲M5和牛淨係食和牛都已經抵番,本身以為淨係第一盤先咁靚,原來每次encore都同樣高質牛花紋分佈靚仔,食落嫩口又有牛味海鮮拼盤就有蝦、鮑魚、蜆同帶子等等鮑魚口感爽彈,幾新鮮下。出面亦有自助區拎下壽司、甜品、火鍋材料有電子落單叫小食, 炸饅頭好好食,好脆甜品的泡芙同朱古力蛋糕亦係必食總括黎講呢間餐廳服務同埋火鍋食物質素都不錯
我食嘅係180分鐘刺身海鮮火鍋盛宴,可以同男朋友慢慢食。

刺物拼盤:

劍魚腩有魚脂香味,食落滑口

而帶子都幾大粒,新鮮無乜雪味

甜蝦都幾大隻,多肉

澳洲M5和牛
牛花紋分佈靚仔,食落嫩口又有牛味

海鮮拼盤就有蝦、鮑魚、蜆同帶子等等
鮑魚口感爽彈,幾新鮮下。

出面亦有自助區拎下壽司甜品火鍋材料

有電子落單叫小食, 炸饅頭好好食,好脆

甜品的泡芙同朱古力蛋糕亦係必食

總括黎講呢間餐廳服務同埋火鍋食物質素都不錯

2020-12-23 60 瀏覽
有唔套餐 大概$78-$268都有(唔同plan包唔同野)如果午市其實好抵野食選擇種類好多 刺身 壽司 冷盤炸物 燒物 海鮮 雪糕 甜品 火鍋 都有齊.是日2個人可以坐4人大台空間真係好夠 可以話好空曠 張台好夠大 舒服出面有自助bar 點完野食未黎前 可以食住先炸物 同燒物各3-4款鹽燒海蝦 熱辣辣好食仲有幾款熱盤 日式冷盤 沙律 火鍋料大概30款.火鍋湯叫左 ⭐️蕃茄龍蝦湯味道係真蕃茄味 加多半隻龍蝦 可以再落海鮮落去煮湯最後個湯好鬼鮮甜.野飲 選擇好多 可睇圖雪糕 選擇唔算多 但有韓國貴價雪條 仲有黑牛仲有幾款小西餅 同糕點.整體唔錯 抵食 高性價比#八幡屋涮涮鍋 (旺角)地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

有唔套餐 大概$78-$268都有(唔同plan包唔同野)
如果午市其實好抵
野飲 選擇好多 可睇圖
雪糕 選擇唔算多 但有韓國貴價雪條 仲有黑牛
仲有幾款小西餅 同糕點
整體唔錯 抵食 高性價比
#八幡屋涮涮鍋 (旺角)
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
2020-12-14 72 瀏覽
天氣凍咗想去食返一個暖笠笠嘅火鍋上網見到八幡屋有和牛買一送一刺身盛宴涮涮鍋 咁就過去試下啦 要咗個好穩陣嘅豬骨湯底 最初開始嘅時候就送咗一盤冰鎮海鮮同埋和牛 望落都幾新鮮 和牛肉味濃郁 油脂甘香 我哋之後都encore咗幾碟 都有keep住order其他牛肉同豬肉都係和牛最正 日式放題點可以唔叫刺身呢 呢度款式都幾多 特別鍾意佢嘅紅蝦同埋劍魚腩 水準一流好fresh好香 丸類都有十幾款選擇 今日主要係嚟食和牛 丸類我就食得唔多啦 都有少少熟食既 其中個茄汁牛腩最好食 甜甜酸酸有啲似重慶大廈入面嘅特色咖哩咁 呢個有驚喜 飲品櫃都幾多嘢飲 啤酒都係任飲嘅 可能因為疫情關係所以我哋去嘅時候唔係咁多人坐得好舒服 最怕要同人逼 落單又會漏嘅餐廳 連埋加一後總共係442蚊 除番即係221蚊一個人 食到咁高質嘅和牛又唔使同人逼 真係唔錯
天氣凍咗想去食返一個暖笠笠嘅火鍋

都有keep住order其他牛肉同豬肉都係和牛最正

丸類都有十幾款選擇 今日主要係嚟食和牛 丸類我就食得唔多啦

飲品櫃都幾多嘢飲 啤酒都係任飲嘅

2020-12-10 56 瀏覽
係fb見到經whatsapp book位6點前或者9點後入座有買一送一優惠 2個人一個價錢可以食和牛打邊爐 刺身放題 $368價錢超值 涮涮鍋蔬菜,丸,壽司,甜品都係自己出去拎 其他野就用QR code 落order 每一個類別食物選擇都非常多 放題水準 薄薄和牛紋理好正 好嫩滑 除左涮涮鍋,炸野都好好食! 炸蝦天婦羅,炸蕃薯,薯角 酥脆香口 刺身同壽司都新鮮  甜品有香港牌子co co berry雪糕 未食過呢個牌子 試左奶茶同海鹽味都好食 好滑唔太甜 飲品除左有普通野飲 仲有梅酒 清清甜甜 酒精濃度唔係好高 易入口
2個人一個價錢可以食和牛打邊爐 刺身放題 $368價錢超值

每一個類別食物選擇都非常多 放題水準