同朋友兩個都好鍾意食日本菜,但我就最鍾意食魚生,佢就最鍾意食日式涮涮鍋。上網搵左好耐終於搵到間可以符合晒我地兩個要求嘅涮涮鍋+魚生放題🤩一入到去環境都幾舒服,深色嘅裝修加上柔和嘅燈光,舒服得黎又唔太暗!每台之間都有一定空位,氣氛好放鬆,冇某啲放題人迫人嘅緊張感,可以舒服地慢慢嘆番餐🥰一坐低就叫左湯底先!肉骨茶湯底好正,好入味,仲有好多配料👍🏻湯底入面有幾件肉好入味👍🏻仲有一盆海鮮拼盆😍鮑魚、大蝦、帶子、蜆、東風螺、墨魚條好多款!都幾新鮮,仲要任叫,叫海鮮都抵番晒我最愛嘅魚生😍樣樣都新鮮,特別係帶子!encore左兩次,十分鮮甜!除左用手機落單,仲有好多外面自助吧燒物/天婦羅區有廚師喺後面一直燒,種類就十樣左右,但都係大眾口味嘅,總會揀到想食的牛肉串、蒜蓉雞翼、燒冬菇、秋葵天婦羅樣樣都不錯吃,秋葵好食!熟食區壽司/甜品區火鍋配料區飲品區牛肉的確幾靚!主打就係食牛肉、海鮮同菜👍🏻食得好滿足最後仲去雪糕櫃拎左雪糕雪條食😍雪條有黑牛味~好正👍🏻

一坐低就叫左湯底先!

肉骨茶湯底
好正,好入味,仲有好多配料👍🏻

湯底入面有幾件肉好入味👍🏻

仲有一盆海鮮拼盆😍
鮑魚、大蝦、帶子、蜆、東風螺、墨魚條
好多款!都幾新鮮,仲要任叫,叫海鮮都抵番晒

除左用手機落單,仲有好多外面自助吧

燒物/天婦羅區

牛肉串、蒜蓉雞翼、燒冬菇、秋葵天婦羅
樣樣都不錯吃,秋葵好食!

熟食區

壽司/甜品

火鍋配料區

飲品區

牛肉的確幾靚!主打就係食牛肉、海鮮同菜👍🏻食得好滿足

最後仲去雪糕櫃拎左雪糕雪條食😍
雪條有黑牛味~好正👍🏻
2019-10-23
  • 刺身
  • 海鮮拼盤
  • 美國肥牛
2019-11-07 0 瀏覽
相隔左好耐都未食過放題近排做野又咁辛苦想慰勞下自己,上網睇下有咩放題餐廳既時候見到呢間竟然有肉骨茶同叻沙湯底!平時我好鍾意食新加坡同馬來西亞野所以就去試下.午市黎食最free唔潲同人迫,午市有分唔同時間火鍋及自助放題,難得放假一於食盡去食3個鐘.開始前餐廳首先會送上一盤刺身拼盤,火鍋海鮮拼盤同和牛盤,之後其他肉類就係app到自選落單,火鍋配料及熟食就係外面拎.湯底揀左2拼肉骨茶同叻沙湯底.肉骨茶係福建式湯底,湯料好足飲落幾重藥材味香,湯底越滾越濃.叻沙一上枱已經聞到好香椰奶味.刺身拼盤既選擇都幾多款,食落都新鮮咬落無雪粒.火鍋海鮮拼盤有齊蠔蝦螺蜆鮑魚,鮑魚咬落唔韌新鮮又易甩殼.和牛拼盤雪花紋好靚肥瘦均勻雪櫃入面自選火鍋丸類既種類同款色相比其他餐廳多d,有蝦餃入面包住蝦肉既迷你餃子,公仔圖案魚旦,墨汁丸等等.熱盤亦都有唔同既炸物,蝦多士等,選擇都算多元化.除左自助區外亦都有平板電腦用電子落單追加肉類同其他火鍋配料.甜品方面十分滿意雖然得4款但其中2款日式菓子好有驚喜,唔會太甜咬落又煙韌彈牙.

刺身拼盤既選擇都幾多款,食落都新鮮咬落無雪粒.

火鍋海鮮拼盤有齊蠔蝦螺蜆鮑魚,鮑魚咬落唔韌新鮮又易甩殼.

和牛拼盤雪花紋好靚肥瘦均勻

熱盤亦都有唔同既炸物,蝦多士等,選擇都算多元化.

2019-10-15 754 瀏覽
今日做完GYM,好肚餓,想食多啲野增肥,所以好想食放題😂向旺角做GYM,所以向旺角搵野食,同女朋友衘到瓊華中心,見到樓下有好多姐姐派傳單。但我見到有間叫八幡,好似幾多野食,所以就決定食呢間。上到去,發現間餐廳好大,全層都係佢地既。入坐時店員會比我地選擇湯底,我地選擇左壽喜燒同埋豬骨湯。入面大部份火鍋料都係放題形式,出去任攞任食👍🏻👍🏻配料選擇都算多,重有一啲小食同甜品👍🏻我地攞左火鍋配料,就埋返位準備開餐。至於飲品方面,佢都係任飲,好多選擇,重有Jolly Shandy😍入座會送一個海鮮拼盤同埋N5和牛一碟👍🏻👍🏻海鮮如果吾夠,有部份重可以加單任食👍🏻和牛就只有一碟,再加單的話,都重有美國肥牛選擇,味讚都吾錯。重可以任食刺身,真係非常抵食。食飽飽之後,重有雪糕做甜品,真係抵到爛😂如果大家想放任咁食飽,吾怕肥,又想抵食,又想坐得舒服,有個好好氣氛既環境下進餐,可以試下呢一間👍🏻👍🏻
今日做完GYM,好肚餓,想食多啲野增肥,所以好想食放題😂

入座會送一個海鮮拼盤同埋N5和牛一碟👍🏻👍🏻

海鮮如果吾夠,有部份重可以加單任食👍🏻

重可以任食刺身,真係非常抵食。
食飽飽之後,重有雪糕做甜品,真係抵到爛😂

2019-10-13
2019-10-12 909 瀏覽
見到Facebook有人介紹呢間火鍋加刺身放題,今日同女行旺角特登book嚟試下$268一個好似都幾抵而且又有和牛同海鮮拼盤餸入坐前,先揀湯底,我哋加咗$20叫了番茄龍蝦湯,顏色淺橙內裏都有大量嘅蕃茄仲有半隻小龍蝦,可謂真龍蝦湯M5和牛-兩個人就送一客,比一般牛油花多,灼十幾秒仲有入口即溶嘅感覺海鮮拼盤-有蟶子,蝦,蜆,青口,螺,帆立貝,魷魚,種類很多而且全部都很新鮮,沒有腥味刺身拼盤-討論不用下單坐低後不久,就有人送上刺身拼盤,有虎蝦、甜蝦、深海大甜蝦、三文魚、呑拿魚、帆立貝、蠑螺不時有新熱盤放出來,其中更有串燒同天婦羅有大量火鍋配料,任攞飲品種類繁多,一定有你啱飲,連蒸餾水也有仲有大量甜品同雪糕可自取$268一個,真係超抵
見到Facebook有人介紹呢間火鍋刺身放題,今日同女行旺角特登book嚟試下
$268一個好似都幾抵而且又有和牛同海鮮拼盤餸

不時有新熱盤放出來,其中更有串燒同天婦羅

有大量火鍋配料,任攞

飲品種類繁多,一定有你啱飲,連蒸餾水也有

仲有大量甜品同雪糕可自取

刺身
番茄龍蝦湯
M5和牛
2019-07-14 3103 瀏覽
朋友生日,他選了旺角瓊華中心的「八幡屋涮涮鍋」,地點方便,有刺身又有火鍋,可以滿足大家的不同願望。食物分幾個區域,有凍肉和丸類區、炸物和小食區、壽司區、糖水區、甜品區、飲品區,全部都是自取的。湯底有九款,有些要額外加錢,我們選了豬骨湯,夠清甜。坐低不久,服務員就奉上一碟牛肉、一碟刺身和一盆海鮮,全部都很新鮮。牛肉薄切,紋理清晰,只要輕輕灼幾秒就食得。海鮮拼盤內有七種不同的海鮮:蝦、蚌、螺、青口、帶子、魷魚……新鮮之餘,最欣賞的是廚房洗得很乾淨,沒有沙。另一樣欣賞餐廳的,是可以用手機掃QR code落單,不單跟得上潮流,也很環保,不用浪費大量紙張點菜,值得一讚。喜歡吃火鍋和刺身的朋友, 「八幡屋涮涮鍋」是很好的選擇。

湯底有九款,有些要額外加錢,我們選了豬骨湯,夠清甜。

另一樣欣賞餐廳的,是可以用手機掃QR code落單,不單跟得上潮流,也很環保,不用浪費大量紙張點菜,值得一讚。喜歡吃火鍋刺身的朋友, 「八幡屋涮涮鍋」是很好的選擇。
2019-07-14 2119 瀏覽
朋友係海鮮迷,呢晚就嚟咗八幡屋涮涮鍋試下佢嘅「刺身海鮮+火鍋放題」!我哋嘅價錢係 星期一至四 成人 $268~• 刺身拼盤:各種刺身+ 兩人 送泰式虎蝦刺身拼盤一客四人或以上另送海膽(不過要早一日預訂先有!)• 海鮮拼盤:日本廣島蠔、海蝦、蟶子、蜆、象拔蚌、日本魷魚、東風螺• 牛肉美國牛肩胛、美國牛肉、極上M5和牛肉類/刺身如果想加,非常方便,只需要scan個QR code,就可以喺電話上面點單!美國肥牛、美國豚肉、極上刺身等等等等都可以無限追加!湯底除咗以上海鮮同肉類外,外面仲有超多嘢食可以自己攞!食物種類真係多到不得了,$268呢個價錢絕對抵!Menu:

我哋嘅價錢係 星期一至四 成人 $268

刺身拼盤
刺身拼盤:
各種刺身
+ 兩人 送泰式虎蝦刺身拼盤一客
四人或以上另送海膽(不過要早一日預訂先有!)

• 海鮮拼盤:
日本廣島蠔、海蝦、蟶子、蜆、象拔蚌、日本魷魚、東風螺

牛肉
• 牛肉
美國牛肩胛、美國牛肉、極上M5和牛

美國肥牛、美國豚肉、極上刺身等等等等都可以無限追加!

骨膠原豬骨湯
湯底

除咗以上海鮮同肉類外,外面仲有超多嘢食可以自己攞!
手握壽司bar
自助蔬菜bar
自助蔬菜bar
自助配料bar
自助配料bar
自助甜品bar

食物種類真係多到不得了,$268呢個價錢絕對抵!

Menu:
刺身拼盤
2019-07-08 1584 瀏覽
今晚同朋友約左來食刺身日本放題+任食海鮮火鍋,可一嚐刺身、壽司、炸身、燒物、日本酒.....的日本放題,亦可食到任食海鮮火鍋,有牛肉、豚肉、蠔、蝦、蜆、蟶子....同好多火鍋配料,餐廳環境乾淨,好多卡位同有大梳化,坐得好舒服。120分鐘的自助吧+刺身+海鮮火鍋放題,刺身有10多款,個人較喜歡三文魚的肥美油潤,而甜蝦亦甘甜肉質細嫩。赤蝦微微爽口,另外赤貝比較少出現係放題,因為都較貴價,肉質夠爽,味道幾好。餐廳做緊優惠價 $100/6隻 美國石蠔,即叫即開夠新鮮,肥美滑溜,係款幾清新而海水味較淡的生蠔,好多人都岩食。日本酒有梅酒同清酒,前者味道清純,酒味強烈,用來配刺身或火鍋牛肉都好正,後者的梅味清香,味道酸酸甜甜,好易入口亦適合女仕飲。除了有日本酒,場內更有多款汽水、果汁、茶類,連啤酒都有,旁邊也有茶包,可自助沖泡熱茶。美國肥牛都唔錯,係脂肪較多,食落有油潤感同較有咬感,都有牛味。美國黑豚片好靚好大片,薄薄地好快熟,豚味濃郁有嚼勁,沾芝麻醬最夾。海鮮方面都好多選擇,其中的蠔、海蝦、蟶子、蜆....係必點,好味又回本。蠔夠大粒飽滿,熟左脹卜卜好嫩滑,入口爆蠔汁好正。蟶子雖細但肉夠肥美,好爽
今晚同朋友約左來食刺身日本放題+任食海鮮火鍋,可一嚐刺身壽司、炸身、燒物、日本酒.....的日本放題,亦可食到任食海鮮火鍋,有牛肉、豚肉、蠔、蝦、蜆、蟶子....同好多火鍋配料,餐廳環境乾淨,好多卡位同有大梳化,坐得好舒服。
120分鐘的自助吧+刺身+海鮮火鍋放題
日本酒有梅酒同清酒,前者味道清純,酒味強烈,用來配刺身火鍋牛肉都好正,後者的梅味清香,味道酸酸甜甜,好易入口亦適合女仕飲。
蠔夠大粒飽滿,熟左脹卜卜好嫩滑,入口爆蠔汁好正。蟶子雖細但肉夠肥美,好爽甜。蜆肉同樣爽口而且無咩沙。帶子鮮嫩肉質不會乾硬。海蝦新鮮肉質結實,爽口彈牙。
丸類真係多到數唔哂,放哂係3格大雪櫃,黑椒牛丸、蟹棒、魚皮餃、個爆餡既丸都係唔錯既選擇。
蔬菜款唔算多,但都好乾淨新鮮,仲有脆卜卜魚皮同獨立包裝拉麵。
我食左好多蔬菜來平均肉類的膩感,丸類都好爽彈味道夠,響鈴同山根也是必食,全部都好爽甜甜的壽喜燒湯汁。
燒物亦較為吸引,餐廳供應的蝦都很好,不論火鍋料的汴蝦,還是燒物的蝦,都新鮮彈牙好味,D肉唔會淋哂。多春魚就燒得麻麻,太乾硬。不過帶子好香口多汁,燒菠蘿就香甜帶微酸同果香,都好好食。
甜品唔算好多,有Jelly同迷你蛋糕/甜點,雪糕是雀巢牌子,但有多個口味,朱古力、士多啤梨、雲尼拿、芒果、紅豆、香芋......有種兒時的回憶。
雪糕推仲味道十分濃郁的朱古力味,仲埋少食到的紅豆味,內有粒粒紅豆似食紅豆雪條。迷你蛋糕味道清淡,輕盈唔膩。
2019-06-26
-八幡屋涮涮鍋 食放題😎每人$268就可以任食3小時,有刺身,海鮮,壽司,丸類和飲品等等😆-依個湯底係蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)湯底都幾多材料☺️而且仲送牛肉拼盤,刺身拼盤和海鮮拼盤👍🏻-刺身幾正,口感不錯,而且三文魚切得好厚身,又有帶子和蝦!牛肉都鮮嫩😍-另外,仲點左炸蝦天婦羅,炸日式餃子,蒜香雞中翼,汁燒雞肉串,烤菠蘿🍍燒日本蕃薯仔🍠,美國肥牛,美國黑豚肉,豬腩肉片,牛肩胛,蟹棒天婦羅,芝士蝦丸,香芋丸,日式燒冬菇🍄-炸日式餃子好好味,外皮炸到好脆☺️,而燒日本蕃薯仔都好正,一口一啖,而蒜香雞中翼燒得有點乾,汁燒雞肉串好正,肉質好滑,不過味道有點鹹😅-而飲品都幾多野揀,有可樂,雪碧,C+檸檬,啤酒,紅芭樂,芭樂汁🍹等等-仲有芋絲,水餃,芝士腸,豬頸肉,海膽丸,烏冬,午餐肉,龍蝦丸等等~水餃幾好食😊最後再食埋甜品雪糕就好滿足啦☺️-依度點餐係直接用電話Download apps 落單,超方便,又未漏單👍🏻-Name🏠:八幡屋涮涮鍋 Yahataya Shabu ShabuLocation📌:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓全層(港鐵旺角站 E2 出口, 步行約2分鐘)價錢💰:每人($26

八幡屋涮涮鍋 食放題😎
依個湯底係蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)湯底都幾多材料☺️

而且仲送牛肉拼盤,刺身拼盤和海鮮拼盤👍🏻

價錢💰:每人($268)3小時放題

2019-07-03 770 瀏覽
今日黎左呢間八幡屋食午市涮涮鍋放題! 收費平日$268,假日$288!午市同晚市食ge野係無分別Ge! 所以就選擇了無午市喇!環境舒適,座位寬敞。自助吧有多款蔬菜類、另一邊凍櫃有丸類、手打烏冬仲有唔少得雞蛋。壽司、甜品、雪糕仲有4-5款熱葷添!店內用QR code 手機落單!刺身、炸物、燒物、海鮮、肉類都需要用手機落單。拎左少少熱葷,鯖魚柳、紅酒牛丸都唔錯!一般丸類都有提供,比較少有的就有台灣蝦餃。刺身拼盤頭輪會自動送上,驚喜地三文魚魚油豐富,赤貝及螺肉好鮮甜!店內有9款特色湯底提供,選擇左壽喜燒配合日式牛肉食法。呢碟M5澳洲和牛好正。自制蔥花月見汁,牛肉特別嫩滑。炸物同燒物水準都穩定! 天婦羅都唔會太厚粉。海鮮方面叫左蟶子,肥美無沙。飲品都好值得介紹,想飲唔甜Ge 又有幾款茶品揀,仲有單價較貴的大罐hoegaarden同玉泉sparkling water!
今日黎左呢間八幡屋食午市涮涮鍋放題

壽司甜品、雪糕仲有4-5款熱葷添!

拎左少少熱葷,鯖魚柳、紅酒牛丸都唔錯!

一般丸類都有提供,比較少有的就有台灣蝦餃。

店內有9款特色湯底提供,選擇左壽喜燒配合日式牛肉食法。

呢碟M5澳洲和牛好正。自制蔥花月見汁,牛肉特別嫩滑。

炸物同燒物水準都穩定! 天婦羅都唔會太厚粉。

海鮮方面叫左蟶子,肥美無沙。

2019-06-22
  • 刺身
  • 壽喜燒湯底
  • 火鍋配料
  • 嚴選黑毛和牛
2019-07-03 569 瀏覽
今天午餐是放題式餐廳,火鍋,魚生及生熟美食都有,點菜也十分方便,只需用自己的手機便可點菜。先選蕃茄龍蝦海鮮湯作火鍋湯底,內有龍蝦,嚐了幾口湯,很鮮甜,蕃茄味濃,龍蝦肉質爽。日式的魚生、天掃羅、串燒任食,而且都是即叫即做,質素都不錯。魚生頗新鮮,特別是帶子,是大size的,鮮甜軟滑。赤蝦的size亦非常大,鮮甜無比。火鍋海鮮同樣新鮮,蟶子、扇貝、海蝦、象拔蚌等配上鮮甜的湯底,火鍋豉油根本用不着。除了生海鮮外,肉類都很多選擇,和牛、肥牛、豚肉配上湯底,相當美味。一般的火鍋配料、丸類、麵食及菜都可在自助檯找到,酒水選擇亦多,頗特別是有個人很喜歡的碗仔翅在這𥚃也找到,少許驚喜,味道亦不過不失。最後,拿了一份拉麵放入湯內跟朋友一人一碗拉麵,拉麵盡吸湯汁精華。最後吃過多款雪糕甜品,滿足而歸。

最後吃過多款雪糕甜品,滿足而歸。

2019-07-02 353 瀏覽
今晚約左朋友係旺角食放題,位置好方便,係好近地鉄站既瓊華「八幡屋」!一個價錢滿足曬幾個願望,咩都有得食有火鍋、甜品、雪糕、熱食、刺身、海鮮火鍋配料,肉類則用QR code追加熱食,會不停轉款,每次出黎都有新野甜品啫喱好好味生果杯好新鮮!放出黎唔多,但d員工好勤力,加得好快!雪糕海鮮可以無限添加架食多兩轉翻本話咁易😎用QR code落單,方便環保,落完好快就到非常新鮮美味既刺身厚切大大件夠大隻又夠肥美熟食都唔錯,夠熱又多款!夠大隻,肉質爽彈

一個價錢滿足曬幾個願望,咩都有得食
火鍋甜品、雪糕、熱食、刺身、海鮮

火鍋配料,肉類則用QR code追加

熱食,會不停轉款,每次出黎都有新野

甜品
啫喱好好味
生果杯好新鮮!
放出黎唔多,但d員工好勤力,加得好快!

雪糕

海鮮
可以無限添加架
食多兩轉翻本話咁易😎
用QR code落單,方便環保,落完好快就到

非常新鮮美味既刺身

厚切大大件

夠大隻又夠肥美

熟食都唔錯,夠熱又多款!

夠大隻,肉質爽彈

2019-06-27