八幡屋是又有日式放題,任食火鍋和海鮮塔的地方,可以一次過滿足三個願望!佔地一整層,座位和走廊都非常闊,又坐得舒服,又不會撞到別人。我很喜歡中間的達摩娃,好可愛!加30元一位可升級為特選美國牛肉,而海鮮塔加60元就有兩層連海鮮湯底。食材,飲品和甜品都是任取的。海鮮塔有多款海鮮,如虎蝦和帶子等,大多用蒜蓉和蔥來調味,所以頗香的。最驚喜是蔬菜類,非常新鮮清甜。之後就寫紙任吃了。刺身種類多,貝類好爽,劍魚腩頗嫩,蝦都好甜。海膽手卷的飯量出奇的小,海膽又鮮甜,是必叫之選。壽司不怕叫,因為飯量不多,火炙類較特別,左口魚邊、三文魚入口即溶!鰻魚嫩滑!不錯。燒物不會燒焦,雞肉串多汁,燒菠蘿酸酸甜甜的,雞翼香。吃了那麼多,終於開始吃火鍋。牛肉沒很多脂肪又大大片,用這清甜的海鮮湯底涮又甜又有牛味。鍋中還有海鮮,跟蒸的又另一種味道。任拿的火鍋配料也很多,一定飽。飲品有一大個雪櫃的量,汽水,啤酒,茶等等一應俱全。個人推介要下單點的梅酒,味道香也不烈!甜品有日式和果子,西式啫喱布甸和雪糕等,必定能選到合適的。就這樣吃得飽飽的!

食材,飲品和甜品都是任取的。

之後就寫紙任吃了。

刺身種類多,貝類好爽,劍魚腩頗嫩,蝦都好甜。

海膽手卷的飯量出奇的小,海膽又鮮甜,是必叫之選。

燒物不會燒焦,雞肉串多汁,燒菠蘿酸酸甜甜的,雞翼香。

2018-06-03
美味放題 焦點食評
2018-05-30 1254 瀏覽
今日同朋友黎到旺角食放題入到去有得選擇我地就選左特選美國牛肉睇下食咩先,都幾多選擇即時點左刺身先,點左劍魚腩,赤貝,甜蝦,吞拿魚,北寄貝,榮螺片,馬刀貝,鮑魚片,鯛魚,八爪魚,虎蝦個鍋就沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔(赤蝦,扇貝,生蠔,蟶子仲有冬瓜,南瓜)火灸蒲燒鰻魚夀司,黑松露帶子夀司鹽燒大虎蝦,鹽燒多春魚,烤菠蘿,大蔥豚肉串,汁燒帶子貝,燒日本蕃薯仔,炸魷魚圈,黎到食得--沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔(赤蝦,扇貝,生蠔,蟶子仲有冬瓜,南瓜)都幾得意既又有放題食又有海鮮塔食飲品種類都好多仲有小食可以食住先劍魚腩,赤貝,甜蝦,吞拿魚,北寄貝,榮螺片,馬刀貝,鮑魚片,鯛魚,八爪魚,虎蝦---D刺身都好新鮮,幾好食,食完再叫左3SET夀司都OK呀炸魷魚圈,香口野食完海鮮塔就打邊爐,勁多野選擇,狂食菜D菜好新鮮海蝦好實肉好正,蠔都OK特選美國牛肉同豚肉都好香肉味,正燒蝦都唔錯,烤菠蘿有脆糖膠面,好好食呀甜品好多選擇,食雪糕梗係打孖上啦
今日同朋友黎到旺角食放題
入到去有得選擇
我地就選左特選美國牛肉

睇下食咩先,都幾多選擇
火灸蒲燒鰻魚夀司,黑松露帶子夀司
飲品種類都好多
仲有小食可以食住先
夀司都OK呀
炸魷魚圈,
炸魷魚圈,香口野

食完海鮮塔就打邊爐,勁多野選擇,狂食菜D菜好新鮮
海蝦好實肉好正,蠔都OK
特選美國牛肉同豚肉都好香肉味,正
燒蝦都唔錯,烤菠蘿有脆糖膠面,好好食呀

甜品好多選擇,食雪糕梗係打孖上啦
2018-05-27
炸魷魚圈,
  • 海蝦
  • 特選美國牛肉
  • 豚肉
2018-05-21 1484 瀏覽
今時今日吃火鍋不再局限於冬季,基本上隨時都可以打邊爐,是夜就和朋友前來烚吓烚吓~單是火鍋底已有10款選擇,由於想吃吃海鮮塔,所以決定選擇沖繩海鮮清湯湯底(加$30/位)。至於肉類方面,選擇美國特選牛肉(當時入座7點多,價錢為$228,另加一)。除了點選的牛肉,還有各式丸類、菜、餃子雲吞、生根、粟米等可任取任食。另外柯打紙上亦有不少美食,任叫任食。當然不少得飲品和甜品啦,飲品選擇其實都幾多~遞單後不久,火鍋便來了。店員會先幫忙放好鍋子,再放上兩層海鮮塔,等待11分鐘就食得。這回海鮮塔有赤蝦、半殼扇貝、生蠔、蟶子,另外伴隨有豆腐、南瓜、蘿蔔等。蒸熟的海鮮特別鮮嫩,當中蝦肉彈牙鮮甜,很不錯。在進食海鮮塔時,店員會先把火關掉,方便慢慢進食,吃畢後,重新開爐,等待湯滾期間就先吃點別的美食吧。鹽燒大虎蝦好香口;烤菠蘿有燒過的惹味,減卻了酸度,易入口,啱我胃口;還有燒日本蕃薯仔,汁燒帶子貝,一啖食曬,都很惹味好吃。有訂座更有4選1優惠,可選生蠔刺身、海膽刺身、燒河豚干和Melona雪條。我們選的燒河豚干條狀上碟,有嚼勁,如送酒一流。說回火鍋,有昆布的湯底,喜歡這樣淡淡的湯底,不會太搶去各種食材的原味

另外柯打紙上亦有不少美食,任叫任食。

當然不少得飲品和甜品啦,飲品選擇其實都幾多~

遞單後不久,火鍋便來了。

說回火鍋,有昆布的湯底,喜歡這樣淡淡的湯底,不會太搶去各種食材的原味。
牛肉都很薄片,不消一會就淥熟,想不到又幾好味,不韌,牛味十足。

美國黑豚片不會很油膩感,加上薄片,會令人忍不住一片接一片的吃。

而我另外點選了的醉雞件,還擔心會滾至無味,但吃落仍嚐到啖啖酒香,而且雞肉嫩滑;而墨魚滑亦可一嚐,快熟很彈牙。

最後再吃返支朱古力牛奶雪條,加一杯芒果雪糕作結,實在很滿足!
2018-03-06 7618 瀏覽
係旺角做放題同打邊爐既鋪頭真係非常之多,不過大多數放題餐廳都係提供刺身食物比較多,再唔係既就去任食火鍋。不過今日朋友帶我去食嘅餐廳就可以兩樣都享受到,仲有兩層塔蒸海鮮食,呢間餐廳就叫做八幡屋涮涮鍋!!餐廳非常之闊落,特別自助吧真係有成間鋪頭咁長,左手邊係生果同甜品,右手邊就擺咗肉丸同蔬菜之類既食物係俾你任攞,前邊仲有大量飲品可以俾你選擇由自己倒既菠蘿沙冰,到可樂芒果汁忌廉同啤酒都係比大家任飲既。坐低揀湯底既時間朋友極力介紹佢地既「沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔」,睇菜單已見到有好多野食例如蝦扇貝生蠔同聖子,睇落真係好吸引。係個火鍋同埋兩層塔未到嘅時間我地就叫咗d刺身壽司同埋小食食下先,玉子壽司同埋鰻魚壽司真係幾好食,特別佢地既玉子同埋鰻魚都係熱辣辣鰻魚入口即溶,玉子亦都非常之軟身。佢地既燒菠蘿真係我本人極力推薦,因為佢地既燒菠蘿表面有焦糖,食落去酸酸甜甜仲脆卜卜!串燒方面全部都係即叫即燒(呢樣就好肯定),因為佢地既燒冬菇外面燒到脆,入邊亦都非常之多汁!只有即叫即燒先至可以做到呢一個效果。燒帶子同埋雞串大家都不妨可以試下。時間唔係好耐,大約都係等左10分鐘左右兩層塔就上咗台啦,服務員就介紹上層

時間唔係好耐,大約都係等左10分鐘左右兩層塔就上咗台啦,服務員就介紹上層係有蝦扇貝同埋生蠔;下層就有螺聖子同埋青口,仲同我地講一路蒸緊海鮮嘅時間,鮮甜嘅汁仲會流過火鍋既湯底,增加左湯底既鮮味,急不及待就試咗上層嘅蝦先,蝦蒸既時間啱啱好好鮮味亦都爽滑!扇貝同生蠔食得出本身好新鮮,食落去非常之滑身。

之後做到是下層嘅聖子同埋青口等,青口非常之清甜,聖子就配合蒜蓉粒食,仲有一樣野大家唔可以漏咗,就係下層嘅南瓜!因為佢哋吸收左雙層海鮮嘅精華個南瓜非常之甜,亦都好軟綿綿,呢個兩層塔海鮮絕對滿足到鍾意食海鮮嘅朋友!

食完海鮮之後就要試吓佢地既火鍋湯底,湯底配料方面有紅蘿蔔三文魚同埋海帶,可能因為有蒸海鮮既汁,個湯底好清甜,好有海鮮既鹹香味,火鍋配料可以有非常之多選擇。

以我個人就重點推介佢地既花膠墨魚滑同埋生蠔。

仲有真係要講講佢哋嘅牛肉,佢地既美國牛肉牛味好香,同埋肥瘦啱啱好,唔會只係有油花,配合清甜嘅湯底就可以食到牛肉嗰種肉味。

放題餐廳係香港越開越多,不過呢一間放題餐廳可以一次過滿足你食火鍋刺身同埋海鮮既願望,唔需要次次去唔同嘅餐廳食唔同style同埋食材!
2018-03-05
2018-02-23 5663 瀏覽
八幡屋涮涮鍋主角係打邊爐,淨係湯底嘅選擇就已經有8種,有辣有唔辣,所有人都啱食。🎊小妹自己就揀咗升級海鮮蒸氣鍋,有海鮮湯底, 味道甜中帶鮮, 蒸氣鍋有兩層,有蜆肉扇貝生蠔,配上冬瓜作親,鮮甜得嚟有咬口;海鮮肉質肥美,蒸氣火鍋原隻生蒸,保存番海鮮本身嘅原汁原味,再點上自己調配嘅醬料,味道滿分,小妹就鍾意蒜味同辣椒,加落海鮮度惹味得黎又提升到海鮮嘅鮮味。👍🏻淨係唔同類別嘅點餐紙都已經有十幾張,另外我仲升級咗牛肉, 一般普通唔加錢嘅雪花肥牛質素都可以,但升級咗嘅牛肉肉質更靚,入口完全唔肥膩,好重牛味。👍🏻👍🏻自助區域嘅配菜簡直係琳瑯滿目,淨係丸類都已經有十幾種,綠色蔬菜都有五六種,金菇,冬菇,腐竹,山根就基本嘢,有心思嘅係醬料區,芫茜,蒜蓉,辣椒,辣油樣樣有。 唯一美中不足嘅係,指天椒辣度略嫌不足,其他都唔錯。🙌🏻除咗打邊爐配料之外,仲有刺身,壽司,串燒,一次滿足曬所有嘅願望。🤤一家人去食如果有人怕熱氣,甚至可以選擇咖哩飯,咖哩味道唔太辣,椰汁味重甜品方面就有四種雪糕可以揀,驚喜嘅係竟然有童年回憶嘅朱古力雪條,另外就係我覺得其他放題唔多會有嘅就係沙冰,果香味好清新,一路打邊爐一路食沙冰除咗視

一家人去食如果有人怕熱氣,甚至可以選擇咖哩飯,咖哩味道唔太辣,椰汁味重甜品方面就有四種雪糕可以揀,驚喜嘅係竟然有童年回憶嘅朱古力雪條,另外就係我覺得其他放題唔多會有嘅就係沙冰,果香味好清新,一路打邊爐一路食沙冰除咗視覺效果一流,打卡滿分之外,仲有嗰種冰火兩重天嘅清爽感覺。沙冰唔岩,仲有甘蔗汁!真係熱氣拜拜😆😆😆😆

值得一提嘅係環境上面都幾有格調,頗有日式文化風情,係呢種環境下面最埋一齊食蒸氣海鮮,都係一個幾美好嘅回憶。❤️

4天前 4 瀏覽
呢間有放題+打邊爐 岩哂啲兩樣野都想食既人————————-🍣刺身質素正常 三文魚都ok 😜😜🍠燒小番薯同燒菠蘿好好食 燒菠蘿面加左糖去燒🍍食落外面有層脆脆既焦糖 好好食 我食左六舊🤣————————-我地叫個個湯包左個海鮮塔 入面有海鮮同菜食完就可以打邊爐 配料選擇都幾多————————-好多都係一件件嗌 所以可以控制到份量👍🏻唔怕一份太多 上菜都算快 服務ok 職員有禮貌價錢係正常放題價錢 都ok👌🏻
呢間有放題+打邊爐 岩哂啲兩樣野都想食既人
唔怕一份太多
上菜都算快 服務ok 職員有禮貌
價錢係正常放題價錢 都ok👌🏻
5天前 6 瀏覽
本人於6月11日星期一晩上7:30與朋友二人以每位$198(另加一)嘗了90分鐘的晩市時段,在當晩試了多種食品,首先入座前先選火鍋湯底,我們選了豬骨濃湯,但味道不太濃。坐底後立即點菜,刺身點了三文魚、吞拿魚、劍魚腩、甜蝦、虎蝦及冰山貝,因虎蝦爽甜所以再點多了兩次。炸物我們只食了三款,香芋丸此丸煙韌甜美必食,但魷魚圈和芝心蝦丸因炸過了火韌了小小。另烤物也是食了三款,汁燒帶子貝、汁燒雞肉串、烤菠蘿,不過他們的烤菠蘿🍍是有蕉糖脆面,吃時除了有菠蘿的清甜味外更有焦糖的脆口焦甜味,好味道,所以重覆點了多次😜。火鍋配料方面海鮮點了生蠔、象拔蚌、蟶子,生蠔和蟶子新鮮清甜,象拔蚌亦爽甜,但因切得太細件好容易會熠到韌左。我們不是以肉類為主食,所以只選了普普通通的美國肥牛。除了肉與海鮮外還有外出櫃臺的蔬菜和丸子,因為我朋友在網上看見有熊仔丸,他二話不說就把不同顔色的熊仔🐻夾晒回來,吃後他說:日本魚蛋。我只有笑了,此物是用來吸引小朋友,估不到能把大人的孩子氣也吸引了出來。埋單每人約$220,但只有90分鐘實在吃得太趕,如有增長時段會吃得較舒適。不過整體滿意。
2018-06-11
  • 烤菠蘿
2018-06-15 37 瀏覽
唸住同朋友去食餐飯聚下舊,見呢間野食評好似唔會太伏,點知伏到離曬譜。雖然話呢間主要係打邊爐,熟食唔太好食都唔太緊要,但係估唔到連打邊爐d野種類又小點完單黎d野又慢,例如我地開叫左肥牛,海鮮個d配料,差唔多過左45分鐘先到,逼住要叫住其他熟食頂住肚先,d配料黎已經覺得好冇引,唸住去打個邊爐同班fd吹下水,但係真係等到嬲,真係好失望。
2018-06-15 36 瀏覽
垃圾!食到我同埋同行友人肚痾!😤😤....食放題唔可以貪平貪平就一定會中伏呢個道理相信好多人都會明!但係除左唔好貪平之外更加唔可以貪少人唔洗等位如果唔係中既伏會更大😤😤今次去呢度食就係貪佢唔洗等位咁麻煩所以中伏!....點左個海鮮雙層塔配清湯齋睇個樣係唔錯既但食落真係好唔新鮮靠大量蒜蓉掩蓋住陣梅梅地既味唔只係一款係咁啲蠔呀、青口、蜆等等都係咁唔食好過食🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️....火煱配料就更加唔好亂點勇士既話要挑戰下個豬紅真係唔知點解可以咁臭🙈🙈🙈我同友人平時都好鍾意食豬紅但佢呢種臭唔係豬紅應有既味係同屎味有少少相似絕無誇張而家諗諗下可能肚痛都係因為佢而唔係海鮮!🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️....刺身就不過不失啦其他熟食都試左啲大路野無乜特別成餐唯一可取係燒波蘿佢加左糖喺面再燒有焦糖效果我地食左6個因為呢個真係全晚唯一好食既野🤷🏻‍♂️....兩人埋單連加一$570咁既價錢我可以食得更好質素既放題啦如果你係同我講係每人$150樓下呢個質數我接受到但而家係俾貴左成倍都係咁唔怪得無人流唔洗等位啦
垃圾!食到我同埋同行友人肚痾!😤😤
食放題唔可以貪平
貪平就一定會中伏
呢個道理相信好多人都會明!
但係除左唔好貪平之外
齋睇個樣係唔錯既
但食落真係好唔新鮮
靠大量蒜蓉掩蓋住陣梅梅地既味
唔只係一款係咁
啲蠔呀、青口、蜆等等都係咁
唔食好過食🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
呢個質數我接受到
但而家係俾貴左成倍都係咁
唔怪得無人流唔洗等位啦

2018-06-13 57 瀏覽
今天我們都有點小貪心既想放題又想火鍋又要蒸鍋所以朋友推薦了這個地方先到外面自由取用飲品竟發現有白色高纖可樂的蹤影選了海鮮清湯連兩層海鮮塔海鮮新鮮奉上所以要苦等十三分鐘有生蠔鮮蝦元貝刀貝東風螺等大部分都鮮甜美味令人滿意牛肉一開始便送上四大盤配上拉麵食用超合拍刺身方面有挪威三文魚甜蝦魚等壽司特別喜歡火炙系列火炙三文魚和魚裙邊非常香口炸物有必點的天婦羅蝦和魷魚燒物絕對令人驚喜蒜蓉燒雞翼非常惹味忍不住再追加多兩次另火鍋海鮮料可以無限加添外面也有丸類蔬菜餃子等任取最後甜品竟然有榴槤味雪條朋友吃得津津有味我卻要避之則吉
今天我們都有點小貪心
朋友吃得津津有味我卻要避之則吉
2018-06-12
  • 蒜蓉燒雞翼
2018-06-10 47 瀏覽
老公是大胃王,而且他和我的口味非常極端,吃放題就最適合,各自點自己喜愛的菜式不用嘈今天來到瓊華中心的八幡屋涮涮鍋。座位都幾寬敞,坐得幾舒服。而且食物的選擇也不少。飲品亦很多種類,清茶汽水可樂啤酒,什麼都有。但我最愛的都是無糖茶類,有碧螺春綠茶和烏龍茶可選。愛好海鮮的我當然選擇海鮮湯底,有各種瓜類外還有三文魚,魷魚圈,蜆等海鮮,非常豐富。另外還用每人30元的價錢加了個兩層蒸鍋。第一層有冬瓜片外還有蝦,蠔,扇貝。第二層則有南瓜片,蟶子和豆腐等。海鮮還加上大量粉絲和蒜蓉,非常惹味。老公則主力叫燒物和炸物。當中大愛這個燒腩片,好吃。

今天來到瓊華中心的八幡屋涮涮鍋。

座位都幾寬敞,坐得幾舒服。

而且食物的選擇也不少。

飲品亦很多種類,清茶汽水可樂啤酒,什麼都有。

但我最愛的都是無糖茶類,有碧螺春綠茶和烏龍茶可選。

另外還用每人30元的價錢加了個兩層蒸鍋。

第一層有冬瓜片外還有蝦,蠔,扇貝。

第二層則有南瓜片,蟶子和豆腐等。

海鮮還加上大量粉絲和蒜蓉,非常惹味。

老公則主力叫燒物和炸物。

當中大愛這個燒腩片,好吃。
2018-06-03
同朋友的火鍋放題癮又起,今日一於揀一間未試過的!八幡屋位於瓊華中心12樓,地點冇得輸,一於就食呢間!肉山升降鴛鴦鍋湯底:地獄湯(中辣)、壽喜燒湯底玩「一柱擎天」,太吸睛了!配料亦好豐富,蝦、螺、豬肉、粟米、菜,樣樣齊,淨係食呢度都飽!每人4選1:生蠔刺身海膽刺身燒河豚干Melona雪條我地揀晒刺身,所以唔知其他兩款係點。肉類方面選擇極多!美國肥牛秘製牛腩美國黑豚川豬青肉特選美國牛肉鮮雞片午餐肉醉雞件👇🏿呢款係特選美國牛肉,質素唔錯,好食喎!其餘火鍋配料有,選擇多到食都食唔晒!三文魚頭腩水魷魚青口鯇魚片豬生腸雞子花膠仔牛柏葉海鮮類:蜆生蠔海蝦墨魚滑蟶子帆立貝日本魷魚象拔蚌東風螺甜粟米靈芝菇雞髀菇響鈴卷刺身三文魚、劍魚腩、赤貝、有頭甜蝦、冰山背貝(迷你北寄貝)、榮螺片、馬刀貝、鮑魚片、虎蝦烤菠蘿汁燒帶子貝黑松露三文魚壽司黑松露帶子壽司火炙左口魚裙邊壽司火炙蒲燒鰻魚壽司海膽蝦壽司鰻魚八幡卷芝士軟殼蟹卷呢間真係好抵食,食物選擇多,湯底又正,環境仲寬敞舒適,真係火鍋放題好選擇!

肉山升降鴛鴦鍋
湯底:地獄湯(中辣)、壽喜燒

每人4選1:
生蠔刺身
海膽刺身
燒河豚干
Melona雪條
我地揀晒刺身,所以唔知其他兩款係點。

肉類方面選擇極多!
美國肥牛
秘製牛腩
美國黑豚川
豬青肉
特選美國牛肉
鮮雞片
午餐肉
醉雞件
👇🏿呢款係特選美國牛肉,質素唔錯,好食喎!

其餘火鍋配料有,選擇多到食都食唔晒!
三文魚頭腩
水魷魚