2018-10-10 153 瀏覽
當選擇困難症發作既時候,去任飲任食既地方係一個唔錯既選擇,而今次去呢間唔只係任飲任食火煱,係連放題都做埋,包你有野岩食地獄湯、骨膠原豬骨湯鴛鴦就緊係一個辣一個唔辣,地獄湯底嗌左小辣唔算好辣,下次可以試中辣 辣既湯底淥肉食真係一流 骨膠原豬骨湯有濃濃既豬骨味,我就會主力淥菜特選美國牛肉牛肉有3個級數選擇,我地就揀左中間既特選美國牛肉,唔會肥膏多過肉 牛肉焯幾秒食得,好有咬口但唔會靭海鮮超多海鮮蜆、蟶子、海蝦、象拔蚌等等等等,仲要高質刺身刺身除左有大路既三文魚、甜蝦、八爪魚外,仲有好多款唔同既貝類 全部都幾新鮮壽司、手卷壽司推介胡麻灸燒三文魚壽司,手卷就緊係海膽手卷天婦羅、燒物有好多選擇,多到試唔晒,但必食南瓜天婦羅同燒菠蘿自助Bar除左用app落單外,出面仲會有自助bar, 方便可以自己出去夾丸同蔬菜飲品超多選擇 有汽水、果汁、茶,仲有啤酒任飲,回本呀甜品自助bar會有啲自家制甜品,唔岩食既話仲有雪糕雪條

地獄湯、骨膠原豬骨湯
辣既湯底淥肉食真係一流
骨膠原豬骨湯有濃濃既豬骨味,我就會主力淥菜

特選美國牛肉
牛肉焯幾秒食得,好有咬口但唔會靭

海鮮
超多海鮮
蜆、蟶子、海蝦、象拔蚌等等等等,仲要高質

刺身
全部都幾新鮮

壽司、手卷
壽司推介胡麻灸燒三文魚壽司,手卷就緊係海膽手卷

天婦羅、燒物
有好多選擇,多到試唔晒,但必食南瓜天婦羅同燒菠蘿

自助Bar

飲品
超多選擇
有汽水、果汁、茶,仲有啤酒任飲,回本呀

甜品
自助bar會有啲自家制甜品,唔岩食既話仲有雪糕雪條
2018-10-09
2018-08-23 3528 瀏覽
每逢有紀念日慶祝最好嘅活動就係食放題因為咩都有得食又唔使特別諗地點當然要就腳啦跟住發現原來我未食過瓊華呢間放題今次就決定食佢啦呢間放題都幾特別係用電子餐牌只要download左個app就可以喺電話直接點方便又簡單!而且一睇就知道每個選項俾人點左幾多次邊啲特別賣得快多人點呢度另外一個特色就係又有得打邊又有刺身壽司串燒可以點呢度仲有得蒸海鮮每人加$30就有蠔又有帶子又有大蝦蒸完晒之後個湯底真係好甜另外呢隻蚌夠晒大隻又爽甜而且都幾抵食呀另外我一定推介大家要食呢個牛腩真係整得好入味再擺喺火鍋入邊加埋啲鮮甜嘅湯底簡直係舌尖上的享受而牛肉就算中規中矩啦唔會係太多雪花㗎啦不過勝有牛肉的香味另外如果鍾意食天婦羅就一定要點呢個蝦!咬落去除咗好香脆入面隻蝦仲要好彈我都重複叫咗好多次刺身方便特別推介叫貝類嘅佢都幾多款式揀例如刀馬背而且全部都爽甜新鮮甜品方面就有牛奶布甸泡芙蜜桃mochi!另外仲有各式各樣嘅雪糕連馬來西亞嘅榴槤雪糕都有兩個人食咗咁多野都係五百幾蚊又有海鮮又有牛肉又有刺身值回票價啦
每逢有紀念日慶祝最好嘅活動就係食放題

簡直係舌尖上的享受

而牛肉就算中規中矩啦
唔會係太多雪花㗎啦
不過勝有牛肉的香味

另外如果鍾意食天婦羅就一定要點呢個蝦!
咬落去除咗好香脆
入面隻蝦仲要好彈
我都重複叫咗好多次

刺身方便特別推介叫貝類嘅
佢都幾多款式揀例如刀馬背
而且全部都爽甜新鮮

甜品方面就有牛奶布甸泡芙蜜桃mochi!
另外仲有各式各樣嘅雪糕
連馬來西亞嘅榴槤雪糕都有

兩個人食咗咁多野都係五百幾蚊
又有海鮮又有牛肉又有刺身
值回票價啦
2018-08-14 3515 瀏覽
星期日放假,同女兒去太子整頭髮,一攪又是一個下午,坐左半日又攰又餓,要立即揾野食,女兒喜歡食放題,旺角那邊最多,我們立即前去旺角那邊,邊行邊商量食乜放題,日本菜定火鍋?正在考慮中,剛剛行到瓊華中心,有位阿姐派宣傳紙给我,望下是八幡屋刷刷鍋,一個價錢有蒸氣鍋、火鍋、刺身等,甘抵食,一於就去試試下。八幡屋地方雅潔,設有自助區,有各款雪糕雪條,各款飲品任飲,其他食物是用手機下載程式下單,方便快捷又環保。我們選了加30元升級沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔,食物分兩層蒸,海鮮有海蝦、扇貝、貴妃蚌、生蠔、青口、螺。用蒜和蔥舖面增加香味,海鮮新鮮,味道鮮甜,還有豆腐和冬瓜。之後食火鍋,湯底吸取了剛才蒸海鮮的精華,味道很鮮甜。火鍋配料有很多選擇,可以用程式下單或到自助區取,美國黑豚肉、青口、水魷、海蝦、蟶子、帶子、餃子、菇類…等,都好新鮮。另外還有刺身,厚切的三文魚肥美,甜蝦鮮甜,赤貝、虎蝦、馬刀具爽口。特色壽司有火炙胡麻三文魚、火炙蒲燒鰻魚、火炙露蟹膏蟹棒、火炙辣汁熟帶子,各有特色,口感和味道也很好。炸蝦天婦羅,外層脆口,蝦肉彈牙。多款甜品中,我最喜歡奶凍!

炸蝦天婦羅,外層脆口,蝦肉彈牙。

多款甜品中,我最喜歡奶凍!
2018-07-29
2018-07-10 5163 瀏覽
旺角簡直係朋友聚腳勝地,呢日朋友們搵到間集蒸鍋、火鍋同放題於一身既餐廳😍👁‍🗨 任飲任食放題(兩小時)💲價錢根據日子時段套餐有所變動(入座計)日子時段套餐組合太多,價錢未能夠盡列👉🏻👈🏻我地夜晚黎食揀左特選美國牛肉套餐,再加左三十蚊要個沖繩海鮮清湯連兩層海鮮塔,埋單人均二百九十蚊☺️海鮮塔首先有半殼扇貝、赤蝦、生蠔、青口、蚌、蜆、螺、豆腐、蘿蔔🥕因為掛住傾計無認真留意蒸左幾耐,直到後尾店員溫馨提示我地要儘快食先察覺已經太遲🤦🏻‍♀️所以食落蚌會稍微乾同韌,生蠔嗰啲就仲係鮮甜,全部都有啲蔥蒜調味,但整體黎講都會係比較清淡既🍲個人覺得蘿蔔未必太適合放蒸鍋,始終時間短佢未完全熟透肉類呢度既肉類切得比較大片,淥同食都要花多少少時間🤤美國肥牛同平時既無異,肥瘦均勻🌟特選美國肥牛,食落有幾香濃既牛味🐂美國黑豚片都嫩滑😛醉雞件都吾錯,有陣陣既花雕酒味,但略嫌肉位較少,至於午餐肉係我每次打邊爐必叫既,切半厚身🤔海鮮火鍋配料 + 精選配料 火鍋配料都係正正常常既嘢唔多講,例如有鯇魚片、芝士腸、魚皮餃、甜粟米、鮮冬菇、炸魚皮、響鈴卷、迷你生根😂特色壽司 + 手卷/卷物🌟黑松露三文魚壽司,食落都幾香既黑松露味,

海鮮塔

肉類

海鮮火鍋配料 + 精選配料

特色壽司 + 手卷/卷物
🌟黑松露三文魚壽司,食落都幾香既黑松露味,用上口感較為順滑既三文魚腩位🍣火炙胡麻三文魚壽司,胡麻即係芝麻醬,三文魚火炙後油脂豐富😳火炙左口魚裙邊壽司稍欠入口即溶既感覺

揚物 + 燒物
揚物有蕃薯仔天婦羅,叫一件即係一粒😂不過細細粒都好既吾會濟,食落香甜吾乾🌟香芋丸係我既至愛,同平時其他放題既炸榴槤波波芝士波大同小異,外層香脆可口,入面就係甜甜既芋頭餡😋燒物有鹽燒大虎蝦、蒜香雞中翼、鹽燒多春魚、烤菠蘿,可惜燒得乾身,有點兒失色,可以留肚食其他野😖

自助區
自助區既食物有自助火鍋配料,丸都有十款左右,龍蝦丸、蟹籽丸、芝士丸等🍢仲有各式各樣既菇同菜🥗而甜品就有充滿童年回憶既🌟牛奶樂、雀巢雪糕、啫喱杯等,飲品以汽水居多

訂座優惠
生蠔、海膽刺身、燒河豚干、Melona雪條,訂座既每位可以四揀一,Melona雪條係經典既蜜瓜味🍈

🔛 整體評分(7/10)
2018-07-06 3353 瀏覽
今日同呀媽去食好西 帶左去黎呢間 又有得食放題 又有得打邊爐既八幡屋涮涮屋 一次過滿足佢2個願望 記得去之前訂座 會送小食架 我地選擇左生蠔 佢幫我地起埋殼 仲整埋醬汁 而且好新鮮 每人得一個有d吾夠喉我地系食特選進口牛肉再加每人$30既二層海鮮塔 海鮮塔入面有蠔、峴、聖子、田螺等等既貝殼類既食物 蒸大概10mins就有得食 佢會有個計時器計住 本身我地都吾知 我地要問先知 因為冇人同我地講過 講反d海鮮 真系好鮮 完全冇「悔」而且都清楚得幾乾淨 入面完全冇沙之後就叫左d放題既食物當然吾少得刺生、燒物、炸物刺生不錯 三文魚系我中意既厚切 鮑片好鮮甜 不過d蝦就細隻左d 我地都比較少食放題既食物 所以再食其他 我地叫左進口牛肉 豬肉片... 呢2款最值得推介 平常出面食既肉都會肥多過瘦 先會有少少咬口 如果吾系好難吞 但系呢個肉竟然出乎地好味 吾知系因爲佢切得薄定系d肉質本身就令 竟然好好食 食完呢個又冇甘肥 又吾洗甘麻煩甘要吞d肥肉出黎 好正 真系冇得頂 之後出面仲有d自助吧食到幾多就拎幾多 吾好浪費喔 出面主要系多蔬菜類既 整體黎講 食物味道一流 又近mtr 下次都會再黎再戰🤣🤣

之後就叫左d放題既食物
當然吾少得刺生、燒物、炸物

之後出面仲有d自助吧
食到幾多就拎幾多 吾好浪費喔 出面主要系多蔬菜類既

整體黎講 食物味道一流 又近mtr 下次都會再黎再戰🤣🤣
2018-07-03
2天前 6 瀏覽
我同朋友一向都日式放題同涮涮鍋情有獨鐘,剛好朋友介紹我地去試一間放題與涮涮鍋結合既食店,正好解決我地想一邊食放題一邊想火鍋既煩惱。地點位於旺角瓊華中心,方便大家。去到當然坐底觀望一下,發現原來唔止放題同涮涮鍋咁簡單,仲有串燒。可以用麻雀雖小,五臟俱全來形容。坐底後我地決定食涮涮鍋先~湯點完湯底出去行一個圈,睇下有咩好料可以一陣食涮涮鍋個陣放去煮熟黎食,外區有醬油區,菜類,丸類,同埋有一款都幾吸引我既特色丸類,有公仔做型。菜類都好乾淨,新鮮,唔會有沙同不潔既情況。底點左鴛鴦鍋,分別係昆布清湯同埋骨膠原豬骨湯。原來呢度都幾環保,致力推介食客用電話落單,下載指定程式,再掃瞄二維碼,就可以落單。等湯底送黎同時,我地點左一小部分日式食品,好等五臟府唔好行雷。分別有壽司,刺身,沙律。當中我個人推介可以一嘗鰻魚壽司,鰻魚片雖然比較薄身,但勝在魚肉冇幼骨,鰻魚汁唔太甜。我食到有追加既意欲。其次沙律既蕃茄水份都充足,唔太酸。刺身都不過不失,水準穩定。火鍋料都主要係市面大多數會出現既配料,我就不一一介紹,主要有海鮮類,炸響鈴,墨魚滑,醉雞。唯一失色海鮮類體型太細,希望下次入貨時候挑選大隻少少。不過值得推介

坐底後我地決定食涮涮鍋先~湯

不過值得推介大家一試日本和牛肉,油脂分佈平均,血色呈鮮紅,表示新鮮,入口真係即溶。我地反應都好一致,異常有喜感!其次菜類都清甜爽口,菇類都唔錯,正常水準!
串燒方面~分別點左海蝦,甜薯,帶子。三款食品當中個人喜愛帶子,冇燒到變柴既感覺!大家可以一試。
最後點少得甜品呢~分別有榴槤雪條,喜愛榴槤既朋友可以留意一下,雪糕,奶凍,同埋有我最中意既果凍!

整體而言,食材正常水準,各有千秋,可能人手不足既情況下,有幾次想要求加湯時候都等好耐先有人理會,希望下次會更多人手幫忙以一解人手不足情況,好等前線員工壓力有所改善。
6天前 7 瀏覽
八幡屋, 一個地方, 兩種食法, 為食人既大滿足! 點了海鮮兩層塔, 有蠔, 有扇貝, 有蝦, 有螺, 有青口。。。 全部蒜茸蒸, 爽口新鮮又惹味! 一次旖吃不完, 再放它們入煲漲湯, 鮮味入哂落之後既食物! 蔬菜新鮮, 丸彈牙, 更重要是, 還有日式揚物, 燒物,刺身壽司等, 我首次享有這種食兩味既經驗, 解決哂邊爐友同日式放題友既需求! 食物款式多, 我特別推介爽口豬青肉, 肥瘦均衡既特選美國牛肉, 爽脆鯇魚片, 彈牙墨魚滑, 令人食得滋味! 海膽蝦壽司同火灸胡麻三文魚也是推介壽司, 要吃! 炸物推介香芋丸, 其皮如麻薯質感, 好正! 還有燒菠蘿, 它有層厚厚焦糖在面, 口感一流, 予人甜絲絲滋味! 整體不錯, 值得試嚇!

2018-10-10 2 瀏覽
八幡屋既SHABU SHABU比起佢本身做開既放題,而家八幡屋涮涮鍋俾我地更多既選擇間野用電子方式落單,只要DOWN個APPS掃一掃就可以自己落ORDER環保得尼又唔怕漏單啦今次食既係加錢既海鮮塔入面有大蝦啦,蠔,扇貝等海鮮老實講,剩係食呢座野都已經好飽食哂之前就可以拎起嘆涮涮鍋啦肥肉佢都有幾種唔同既牛俾你選擇牛肥瘦適中,唔會全部都係脂肪好多既涮涮鍋配料都可以係自助BAR度自己夾除左涮涮鍋之外,其實都仲有放題食到既刺身,天婦羅等等,出面有自助甜品,飲品站不過可能呢間係主打食SHABU SHABU啦,放題野食既質素只屬一般食放題,環境都好重要比起佢放題既主店,呢間位置闊落好多食起上尼真係舒服得多
八幡屋既SHABU SHABU

比起佢本身做開既放題,而家八幡屋涮涮鍋俾我地更多既選擇
環保得尼又唔怕漏單啦

今次食既係加錢既海鮮塔
入面有大蝦啦,蠔,扇貝等海鮮
老實講,剩係食呢座野都已經好飽
食哂之前就可以拎起嘆涮涮鍋啦
肥肉佢都有幾種唔同既牛俾你選擇
牛肥瘦適中,唔會全部都係脂肪
好多既涮涮鍋配料都可以係自助BAR度自己夾

除左涮涮鍋之外,其實都仲有放題食到既刺身,天婦羅等等,
出面有自助甜品,飲品站
食放題,環境都好重要
比起佢放題既主店,呢間位置闊落好多
食起上尼真係舒服得多
2018-10-10 24 瀏覽
總共有三個level嘅套餐提供選擇1,美國進口牛肉 2,特選美國牛肉 3,嚴選黑毛和牛我個人本身對食係比較有要求 尤其是係食牛肉 梗係揀最好既黑毛和牛套餐啦涮涮鍋湯底總共有十種選擇 今晚揀咗蕃茄龍蝦海鮮湯(加$20位)一次過可以滿足三個願望 除咗可以打邊爐之外 仲有日式放題嘅刺身,壽司,燒物……甜品及飲品 無限任飲任食入到門口已經見到長長嘅食物吧枱 放咗各種醬料, 基本嘅豉油 辣椒 生蒜 熟蒜 通通齊全仲有時令蔬菜,菇菌類……各式各樣嘅丸類而家嘅餐廳都好先進 用電話落單 最令我驚喜嘅係這類嘅火鍋配料是有海鮮供應的 生蠔,海蝦,象拔蚌…… 都是任食的肉質都算鮮甜 肉質爽爽彈彈 倉底仲有新鮮蕃茄及洋蔥 非常鮮味 酸酸味味好開胃送餐速度非常有效率 雖然冇將食物分類 但係唔緊要 最緊要係食物夠新鮮海蝦是必點的 肉質非常彈牙又爽口 我一個人都食咗十幾隻黑毛和牛肉確實比普通嘅肥牛好吃得多 肉味香 油花分佈平均 厚薄道適中 食落有咬口 刺身種類選擇都唔錯 有我最鍾意食嘅劍魚腩及甜蝦 整體沒有雪藏味 吃得出每種食材嘅質地及味道壽司粒飯唔會好大舊 一啖一口 夾落去嘅時候唔容易散開仲有海膽手捲食 實在太

總共有三個level嘅套餐提供選擇
1,美國進口牛肉 2,特選美國牛肉 3,嚴選黑毛和牛

仲有時令蔬菜,菇菌類……各式各樣嘅丸類

海蝦是必點的 肉質非常彈牙又爽口 我一個人都食咗十幾隻

壽司粒飯唔會好大舊 一啖一口 夾落去嘅時候唔容易散開
仲有海膽手捲食 實在太幸福喇

串燒亦都做得非常出色 非常有驚喜
必食大蔥豚肉串 燒到表面金黃焦脆 雖然係一層肥高一層肉 但食落口一啲都唔肥㗎 有種入口即溶嘅效果 超正

海膽刺身是送的,每位客人有一客
香軟甘香嘅口感 瞬間就滑到去喉嚨 是人間味味呀!
五個人嚟慶祝生日,八點半座低成十分鐘都冇人啋你,終於等到有個人行過即刻捉住佢同佢講想加錢食蒸蒸海鮮,佢話海膽同生蠔都賣哂我地已經好失望架啦,好……算啦,你勁好生意嘛又話優惠有野送嘅?佢冇答你一句就走左,好啦叫野食先啦,我叫完就出去攞辣椒呀豉油呀嗰啲啦,點知攞完哂辣椒呀蒜蓉呀葱呀較好哂望下點解冇豉油嘅??等左一分鐘有個員工行過我問佢有冇豉油呀?佢話等等啦一陣攞出嚟架啦!🤯咁一等就等左十分鐘都唔見啲豉油嘅踪影🤬隔離重有三個人同我一齊呆等結果我朋友話用壽司嗰啲豉油啦😑又算,啲食野嚟啦,望下啲蜆呀、聖子呀細到我都未見過,好似我個仔隻手指尾咁(我仔得歲半!想像下🤔)放左落去烚重搵唔揾得返架🙄結果喺得一半搵到一半唔知去左邊😌啲剌身又薄又細,刀工了得最後嗰啲咩送嘅刺身河豚魚干、都唔知送左去邊千祈咪中伏
即刻捉住佢同佢講想加錢食蒸蒸海鮮,佢話海膽同生蠔都賣哂
我地已經好失望架啦,好……算啦,你勁
好生意嘛
結果我朋友話用壽司嗰啲豉油啦😑又算,啲食野嚟啦,望下
最後嗰啲咩送嘅刺身河豚魚干、都唔知送左去邊
千祈咪中伏
今次第二次去,之前都中規中矩,但今次無論食物質素還是服務態度都實在太差啦。我地5點到,剛坐下不久就點好食物,但居然等了30分鐘連影都無。 於是問侍應,佢黑口黑臉立聲唔出走開左,然後勁不耐煩咁大大力將個火鍋煲放係檯開爐走左。我真唔明一個面豉湯底要搞成半粒鐘?明明成個餐廳連埋我個檯都得三四檯。不但如此,其他食物無論刺身,壽司,炸物,火鍋既菇,肉等等都無一樣上到,由落單到送菜,湯底等了30分鐘,其他食物均等了45分鐘甚至一個鐘先上到。 我前面個檯甚至落單後等了個幾鐘先上到。而且好多單都亂左,漏左大部分的單,甚至提醒侍應都可以唔記得上,到埋單先攞上來。真心好失望。而食物質量更加可怕,三文魚係完全無三文魚味,係一d味都無。而且唔係個別一兩舊,試了有六七個,每個都係咬了口就食唔落口。爭鮮壽司,吉之島既三文魚壽司都幾受落既我,自問唔係要求好高,但真係食唔落口。而d海鮮真心麻麻地,落火鍋煮個批仲好d, 刺身簡直黑洞,一係無昧,一係有沙。 以前食明明都唔係咁。而且個訂檯優惠送刺身烤河豚干送雪糕其實係四揀一,佢無講明,其實可以話係誤導消費者。真心唔會再去。好氣憤同失望

真心唔會再去。好氣憤同失望
2018-09-07
2018-10-04 67 瀏覽
我自己本身都好鍾意食放題,通常食過一次嘅餐廳都唔會食第二次,但今次間餐廳我覺得可以放入經常去嘅餐廳名單之中,放題嚟講要比較嘅第一就係講質素,我就覺得八幡屋係依方面的分數都非常高。從質素上而言,日式放題最重要嘅就係刺身,最忌就係唔新鮮同埋說得太硬有冰粒,最恐怖就係一陣雪櫃味, 今次嘅刺身質素非常高,入口口感細膩,脂肪分佈得好好,入口10秒左右即時溶化,味道鮮甜冇怪味。咁當然火鍋放題嚟講最重要就係肉質同埋湯底啦,我自己就加咗錢升級美國牛肉,湯底方面就揀咗海鮮湯底,先講海鮮湯底,眼見裏面材料非常充足,大大嚿三文魚扒喺裏面,配上新鮮蔬果切片,甜度足夠,味道豐富,三文魚扒煮咗好耐都仲係口感嫩滑,高質。至於升級咗嘅牛肉方面雪花分報比例靚, 熟咗之後幾乎已經見唔到白色嘅油脂,入口牛味濃郁,有口感得黎唔會老韌,值依個價錢。相比起其他一開始好大期望到,最後食落質素麻麻地嘅放題,我覺得八幡屋質素非常高。

朋友生日,大伙選了這裡替他慶生,因可既吃火鍋又吃串燒。我們晚上八點來到,人流還是不少。由於提前預訂和生日優惠,還送了兩份海膽刺身。我們選了雙拼湯底,竟然來了一個兩層鍋,內層的鍋是豬骨湯底,是唰肉類的升降鍋,只是把生牛肉圈成圓柱狀真有點觸目,引來鄰桌的不少目光,一位侍應還反問我們的火鍋是甚麼,然而唰了十幾分鐘就傳來焦味,一夾內鍋裏面的肉都有點焦,由於焦味太濃,結果一圈的肉和菜都不能吃,湯也喝不了,這鍋的設計真有點問題 ... 相對地,外鍋則正常,裏面是壽喜燒湯底,主要是泡素菜,湯底是意外的清甜,蘿蔔青菜也煲得軟熟。其他火鍋配料則不過不失。期間,我們也不斷自點其他食物。其中,燒物很不錯,虎頭大蝦,秋刀魚,北寄貝,雞翅,都烤得剛好。但刺身很參差,虎蝦刺身很大隻賣相也亮麗新鮮,海膽刺身也可以,但其餘刺身就很一般。而且刺身不夠新鮮,也影響了壽司的質量,加上飯糰過於鬆弛,壽司則全部不敢恭維。最後要說下服務。從進門到結賬的過程中,都沒有不愉快。招呼帶位的侍應挺幹練醒目,送菜的侍應也沒有不耐煩,然而不知是新手太多還是培訓太少還是飯市太忙,我們點烤物的單至少有兩三張被漏單,上菜既慢又錯,最後部份的漏單也

最後要說下服務。從進門到結賬的過程中,都沒有不愉快。招呼帶位的侍應挺幹練醒目,送菜的侍應也沒有不耐煩,然而不知是新手太多還是培訓太少還是飯市太忙,我們點烤物的單至少有兩三張被漏單,上菜既慢又錯,最後部份的漏單也放棄催促了,有點無語 ...
2018-06-12
2018-09-20 142 瀏覽
依家已經入秋,又是時候打邊爐,同事提意今晚到八幡涮涮鍋,當然舉腳讚成啦!同事一早訂左位,而且餐廳真的十分熱鬧,入座前選好了湯底,豬骨膠湯跟昆布,而肉類選擇我們就選了頂級的黑毛和牛。而比較新穎的是落單要用apps去落,慳了樓面人手又環保,我十分支持而且前後落了單也一目了然。除了火鍋配了,又怎少得刺身,刺身類多款,且鮮甜美味。而我們點了黑毛和牛十分滿意,油脂平均,入口牛味濃郁場内還有其他配料可以自取,丸類餃類,蔬菜等。最後還有甜點雪條,記得留肚食呀!

除了火鍋配了,又怎少得刺身,刺身類多款,且鮮甜美味。

而我們點了黑毛和牛十分滿意,油脂平均,入口牛味濃郁

場内還有其他配料可以自取,丸類餃類,蔬菜等。

最後還有甜點雪條,記得留肚食呀!