Le Viet

2018-02-12 86 瀏覽
講到亞洲嘅菜式可能好多人都忽略咗越南菜 今日就嚟到The One試吓呢個新派越南菜時尚新穎嘅裝修 感覺上都幾舒服~為左試多啲唔同菜式 決定唔食午市套餐 直接係餐牌度散叫<<青木瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律>>酸辣醬汁係呢道菜式嘅靈魂 美味又醒胃之餘 亦唔會蓋過雞肉同蟹肉嘅鮮味 整體配搭相當不錯~ 順帶一提 呢道前菜味道唔算辣 所以怕辣嘅朋友 其實都不妨一試!<<超載椰青焗飯>>一嚟到見到成個椰青都裝滿哂,嗰種「超載」嘅感覺好震撼而且食落去每啖都充滿椰香味 而且喺海鮮之中亦都混雜咗啲椰青肉~又邪惡又滋味<<越式火車頭酸辣鍋>>相對之前兩道菜式,呢個感覺上冇乜特別,酸辣湯底配上牛肉牛丸等等嘅配料,但佢最特別嘅係其中一樣配菜竟然係菠蘿!菠蘿提升咗湯底酸辣嘅層次~真係從來都冇諗過用菠蘿黎打邊爐以前對於越南菜只係食湯檬撈檬 但係呢度令我對越南菜大大改觀 惹味又充滿新鮮感~價錢適中,值得推介!

時尚新穎嘅裝修 感覺上都幾舒服~
為左試多啲唔同菜式 決定唔食午市套餐 直接係餐牌度散叫

<<青木瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律>>
青瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律

<<超載椰青焗飯>>
超載椰青焗飯
一嚟到見到成個椰青都裝滿哂,嗰種「超載」嘅感覺好震撼

<<越式火車頭酸辣鍋>>
越式火車頭酸辣鍋

價錢適中,值得推介!
青瓜絲鮮蟹肉雞絲沙律
超載椰青焗飯