2020-02-21 2772 瀏覽
餐廳佈置比較華麗, 餐牌在Ipad , 酒店服務都一流, 不失體面,環境和服務分都很高. 原本有半自助式餐bar, 但係而家因為流感問題無開, 變左食dinner set.前菜是刺身拼盤.新鮮既, 每份數件, 比想像中多, 三文魚吞拿魚, 鮮味比較重.味道唔錯, 會有種甘甜的味道!沙律,方面算係豐富, 選擇比較多, 但是份量都是有點多, 前菜加沙律感覺都有點飽肚.. 醬汁可以不點本身味夠濃. 煙三文魚尤其地好食, 除了鮮味夠之外, 我喜歡它的口感比較彈牙.海鮮拼盤一樣都係十分豐富, 冷盤來, 洗得好乾淨, 值得一提的是鮑魚口感十分彈牙,服務照舊好好, 開好晒比我地, 不過最估到都係份量, 主菜未到我已經有點飽.蟹腳雖然麻煩小小比較難開,但係蟹肉味好重, 好味, 再辛苦都要慢慢開啦!主菜終於要來啦, 都係最精彩既一道菜, 立首先A5牛柳我覺得好食過西冷, 第1牛柳本身帶小小油脂, 味道重味d 油花味會比較重, 口感彈牙,問題係油脂重既話會好易濟, 所以share食會比較好. 蒜既呢隻整法已經好多高級餐廳都應用, 其一佢可以將好重既蒜味去除, 令客人直接食用都唔會感到好大蒜味.其次蒜本身好
變左食dinner set.
味道唔錯, 會有種甘甜的味道!

主菜終於要來啦, 都係最精彩既一道菜,
問題係油脂重既話會好易濟, 所以share食會比較好.

其次蒜本身好有益, 呢隻食法會令多左人願意食蒜,口感似薯蓉,入口即溶.

薯蓉方面, 佢整到成個梨咁, 外觀加分, 入面係薯蓉+玉米粒. 味道會比較甜, 細細地飽肚用.
前面已經食左好多前菜所以呢到薯仔需求就唔洗太大.
甜品係芝士蛋糕, 一口可以食晒成件既size, 加小小水果幫助消化,
仲有個細既哈根大師!

整體而言,最出色係服務同環境,
食物份量真的有點多, 味道大多數都出色, 比較突出係a5牛柳
2020-02-21