forte

餐廳: forte
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
資訊:

資訊:

2020-03-14 847 瀏覽
係疫情下 都要拍拖食飯嘅 今晚豬先生豬小姐尼到forte二人晚餐浪漫一下forte由半自助餐形式轉為點餐形式set dinner有兩款 我地各點一款 其中一款仲要係牛牛同薯條仼點 嘩 正喎冰鎮海鮮凍盤十分覇氣 非常巨型 有凍蝦 龍蝦仔 長腳蟹 青口 蜆 鮑魚雖然係二人份 但每款份量都十足 食海鮮都食到半飽冰鎮海鮮夠凍同新鮮 長腳蟹鮮甜多肉 鮑魚爽口彈牙 最愛dip像海南雞醬般嘅甜酸醬 dip後更加提鮮醒胃刺身合盛有五款 有排列美美精緻嘅三文魚 吞拿魚 𩶘魚 帆立貝 甜蝦 三文魚肥美柔軟 有魚脂香沙津菜拌了適量嘅沙律醬 剛剛夠包勻沙律菜外層 砌了玫瑰花狀嘅煙三文魚係厚厚嘅兩大片 配撘住餅乾條一齊食 過癮又match餐湯方面揀左一中一西 中湯係感覺非常住家嘅老火紅蘿蔔豬骨湯 清甜滋潤西湯係青豆煙豬柳粒忌廉湯 係超級濃縮嘅青豆精華 豬柳粒咸咸地 忌廉味不太重雖然無草青味 不過平時唔食青豆嘅朋友應該飲到咀歪歪黃金薯條嘅咸蛋黃味好輕手日式茶漬薯條有紫菜碎反而比較惹味 但薯條勝在新鮮熱辣辣炸岀仲要粗切 點茄汁都已經夠哂可口澳洲穀飼牛肉眼扒五成熟 一切內裏淡淡紅血色好吸引 牛味重口感軟腍 啖啖肉紐
係疫情下 都要拍拖食飯嘅
今晚豬先生豬小姐尼到forte二人晚餐浪漫一下

forte由半自助餐形式轉為點餐形式

冰鎮海鮮凍盤十分覇氣 非常巨型
有凍蝦 龍蝦仔 長腳蟹 青口 蜆 鮑魚
雖然係二人份 但每款份量都十足 食海鮮都食到半飽

雖然無草青味 不過平時唔食青豆嘅朋友應該飲到咀歪歪

黃金薯條嘅咸蛋黃味好輕手

紐西蘭頂級牛柳一樣係五成熟 對比起肉眼扒口感更佳更好咬 更濃嘅牛脂味滲岀 最緊要係無牛羶味 否則豬小姐就食唔落了

點海鹽或蜜糖芥末醬係最夾的了

燒鸚鵡魚柳龍蝦牛油汁相對較清淡 但伴碟嘅芝士脆粒好好食

魚柳皮煎至微焦 魚肉微暖嫩滑 就咁食味道會偏淡 但龍蝦牛油汁帶有苦澀味 有點不撘
反而點下醬汁盤上嘅蘋果蓉醬成件事係開胃哂 係match嘅

不過人人口味唔同 但醬汁盤有成12款醬同調味料 試到您岩味為止都仲得

甜品有生果同小蛋糕 為三小時晚餐畫上完美句號

值得一讚嘅係侍應們都非常有禮貌 而且會留意住我地嘅進食情況去控制上菜速度

forte嘅環境風格係豬小姐喜歡嘅簡約風格 雲石 木紋 望得舒服 令我食得更加享受

晚上七點都接近full house 看來大家都想來fine dining一下
2020-03-12
如心酒店西餐廳Forte位於牛頭角,由港鐵站行過去只係5分鐘左右,雖然地點人流唔多,不過十分方便。酒店同餐廳衛生意識都非常高,入酒店時已有職員為食客量度體溫,酒店大堂同餐廳都有自動消毒搓手噴劑以供使用。👍Forte裝修高雅富有品味,由於餐廳樓底高而且座位寛闊,整體感覺好舒適。店員招待熱心,細心地為我地解說餐廳晚市套餐。晚市套餐分兩款價錢,$308及$358,主要分別在於$358的主菜及薯條是任點任食的。不過$308的晚市套餐本已有8至9個courses,upgrade至任食我地都食唔到咁多。😁晚市套餐 $308精選麵包餐包是餐廳自家制的香草軟包,既鬆軟香草味亦夠濃。刺身合盛及冰鎮海鮮刺身同凍海鮮份量同賣相都非常有驚喜,估唔到呢個價錢竟然可以嘆到鮑魚,長腳蟹等凍海鮮,鮑魚軟腍而且富有彈性,蝦肉爽甜,其他刺身亦非常新鮮。😍精選沙律酒店級數的沙律確實與聚不同,柚子味道清新,味道同煙三文魚好相配。👍餐湯黑松露濃湯配上鮮忌廉,creamy之餘松露味亦好突出。😋宮崎A4和牛西冷扒 150g (+$200)店員推介的宮崎和牛油脂分佈均勻有致,外香內軟,牛味特濃,餐廳提供左多款調味以供選擇,當中以煙燻

晚市套餐 $308

精選麵包
餐包是餐廳自家制的香草軟包,既鬆軟香草味亦夠濃。

刺身合盛及冰鎮海鮮

精選沙律

餐湯
黑松露濃湯配上鮮忌廉,creamy之餘松露味亦好突出。😋

宮崎A4和牛西冷扒 150g (+$200)
店員推介的宮崎和牛油脂分佈均勻有致,外香內軟,牛味特濃,餐廳提供左多款調味以供選擇,當中以煙燻鹽同和牛最夾。😍

慢燒鹿兒島茶美豚肩扒 200g
老婆點選的豚肩扒亦非常軟腍,熟度剛剛好,配以果味醬料,非常惹味。👍

精選甜品
酒店精選甜品賣相同味道都唔錯,最後飲埋杯咖啡,呢餐生日飯我好滿意。🥰
2020-03-11
2020-03-13 467 瀏覽
是晚約左2位舊同事在觀塘飯聚,因為唔想太迫人,所以揀左酒店入面嘅Forte食個Set dinner。另一個主要原因係因為呢度嘅晚市做緊七五折優惠,個價錢同普通出去打個邊爐差唔多,所以梗係想坐得舒服啲! 呢段期間餐廳都加強防疫,門外有消毒噴霧機。內裏裝修有格調,簡潔舒服。加上高樓底,空間感好強,令人感覺好舒服!晚市人唔算多,枱面係用iPad顯示菜單。 侍應話疫情之前係半自助餐形式,但而家變咗set dinner。所以我哋選擇主菜就可以。餐牌選擇不算少,雞、鴨、牛海鮮都有。刺身拼盤先上,件數以人頭計,但都比想像中多。吞拿魚、甜蝦、三文魚、希靈魚等都新鮮!一排冇食刺身,終於可以解解癮。 然後就上沙律拼盤,四款沙律每樣都試少少,尤其鍾意煙三文魚。 我的重點還是海鮮拼盤。三人份量的海鮮拼盤着實不少。鮑魚、小龍蝦、蟹腳、鮮蝦、翡翠螺、青口、大蜆。每款都有淡淡海水味,好新鮮。尤其鍾意鮑魚和翡翠螺,入口啖啖肉!雖然配左四款醬料,但因為夠鮮味,幾乎唔使點!兩個幾月冇食凍海鮮,終於可以食到真係覺得好滿足呀~ 然後進入了主菜階段,餐湯點了野菌湯和中湯,味道都幾濃。餐包微暖,鬆軟可口。 主菜竟然有

然後就上沙律拼盤,四款沙律每樣都試少少,尤其鍾意煙三文魚。

主菜竟然有蒸魚,朋友係蒸魚怪黎,見到有當然唔放過。大大一條蒸桂花魚,簡單用薑葱豉油去蒸,好鮮甜,加上肉質嫩滑,被大家清得一乾二淨。

我當然係點牛扒啦,因為唔想加錢,所以我同另一朋友只點了澳洲穀飼肉眼扒。圓圓一嚿牛扒脂感不重,但肉味好濃,加上夠厚,所以入口有咬感。五成熟都做得剛好。無點到A5和牛,但食呢個肉眼都過足口癮。

甜品揀了芝士蛋糕和布甸,兩者不算太甜,作為飯後甜品配水果,剛剛好。

一向都不太食自助餐,因為花多眼亂、眼闊肚窄!呢個Set dinner對我黎講剛好,每樣都食到少少,加上價錢唔貴,啱晒啲想食得豐富一點但又唔想暴食嘅人。
2020-02-26
2020-02-21 2397 瀏覽
餐廳佈置比較華麗, 餐牌在Ipad , 酒店服務都一流, 不失體面,環境和服務分都很高. 原本有半自助式餐bar, 但係而家因為流感問題無開, 變左食dinner set.前菜是刺身拼盤.新鮮既, 每份數件, 比想像中多, 三文魚吞拿魚, 鮮味比較重.味道唔錯, 會有種甘甜的味道!沙律,方面算係豐富, 選擇比較多, 但是份量都是有點多, 前菜加沙律感覺都有點飽肚.. 醬汁可以不點本身味夠濃. 煙三文魚尤其地好食, 除了鮮味夠之外, 我喜歡它的口感比較彈牙.海鮮拼盤一樣都係十分豐富, 冷盤來, 洗得好乾淨, 值得一提的是鮑魚口感十分彈牙,服務照舊好好, 開好晒比我地, 不過最估到都係份量, 主菜未到我已經有點飽.蟹腳雖然麻煩小小比較難開,但係蟹肉味好重, 好味, 再辛苦都要慢慢開啦!主菜終於要來啦, 都係最精彩既一道菜, 立首先A5牛柳我覺得好食過西冷, 第1牛柳本身帶小小油脂, 味道重味d 油花味會比較重, 口感彈牙,問題係油脂重既話會好易濟, 所以share食會比較好. 蒜既呢隻整法已經好多高級餐廳都應用, 其一佢可以將好重既蒜味去除, 令客人直接食用都唔會感到好大蒜味.其次蒜本身好
變左食dinner set.
味道唔錯, 會有種甘甜的味道!

主菜終於要來啦, 都係最精彩既一道菜,
問題係油脂重既話會好易濟, 所以share食會比較好.

其次蒜本身好有益, 呢隻食法會令多左人願意食蒜,口感似薯蓉,入口即溶.

薯蓉方面, 佢整到成個梨咁, 外觀加分, 入面係薯蓉+玉米粒. 味道會比較甜, 細細地飽肚用.
前面已經食左好多前菜所以呢到薯仔需求就唔洗太大.
甜品係芝士蛋糕, 一口可以食晒成件既size, 加小小水果幫助消化,
仲有個細既哈根大師!

整體而言,最出色係服務同環境,
食物份量真的有點多, 味道大多數都出色, 比較突出係a5牛柳
2020-02-21
2020-02-15 1690 瀏覽
新一年新開始,獎勵下自己食好少少,今次就黎咗位於觀塘如心艾朗酒店的「Forte」品嚐高質晚市套餐餐廳門外特別設有兩款消毒噴霧機供客人使用,確保衛生!內裡裝修摩登時尚,樓底極高,空間感十足,非常舒適Forte一直都係採用半自助晚餐形式的,但由於最近疫症問題,暫時改成晚市套餐形式。客人只需選擇主菜便可,餐牌裡有十多款選擇,牛扒、鴨胸、烤雞、海鮮,款式應有盡有,總有一款啱食。而餐廳最近主打的就是日本鹿兒島A5薩摩和牛,當晚我地都點左兩客刺身拼盤點餐後不久侍應便送上日式刺身拼盤,吞拿魚、三文魚、甜蝦等等生魚片,色澤光鮮,新鮮甜美前菜沙律拼盤前菜拼盤有:日式八爪魚🐙、煙三文魚、薯仔沙律、雜錦沙律菜配黑醋油。煙三文魚好油潤肥美,適合搭配沙律菜一同食用減低油膩感凍海鮮拼盤之後仲有二人份量的凍海鮮拼盤,鮑魚、小龍蝦、蟹腳、鮮蝦、東風螺,每款都數量充足,絕不吝嗇。鮑魚大大隻,好新鮮;蟹腳夠鮮甜;鮮蝦好厚肉餐湯餐湯有中式或西式選擇,西式:忌廉雜菌湯,中式:西洋菜湯,兩款湯都各點了一碗。雜菌湯充滿菇菌的香氣,同時帶有奶油香。西洋菜湯老火熬製,好足料,無添加味精,好夠味餐包燕麥餐包及蕃茄香草包各有兩件,香草包

刺身拼盤

前菜沙律拼盤

凍海鮮拼盤

餐湯

餐包

燕麥餐包及蕃茄香草包各有兩件,香草包口感鬆軟,餐包帶有麵粉香

A5薩摩和牛牛柳伴芝士焗龍蝦

薩摩和牛用慢煮方式烹調,使得牛肉保留最鮮嫩的口感,店員建議五成熟,但我選擇了七成熟。150g牛柳啖啖肉,脂肪比例少,品嚐到嘅係濃郁牛肉味,齒頰留香

A5薩摩和牛肉眼伴芝士焗龍蝦

肉眼部位脂肪比較多,增添多左份牛油香,牛肉味同樣濃厚,肉質相對比較有彈性,非常出色。旁邊嘅芝士焗龍蝦質素不錯👍🏻配上色彩豐富的炒雜菜,減低左肉扒的油膩感,感覺健康

水果甜品拼盤

七彩繽紛的水果夠晒健康,營養豐富,分別有蜜瓜、菠蘿、藍莓、草莓、紅桑子等等,充滿果甜香。另外仲有朱古力蛋糕同Panna Cotta意式奶凍,甜度適中,酒店級甜品為晚餐畫上完美句號

Haagen-Dazs

最尾仲有Haagen-Dazs朱古力雪糕,大滿足呢
2020-03-27 0 瀏覽
由於疫情關係,很多酒店,已經取消了自助餐,已改為半自助餐,今天便來到觀塘的如心酒店,享用晚餐。 晚市套餐每位 $308,包括:精選麵包,刺身合盛及冰鎮海鮮,精選沙律,滋補中式湯或西式湯,14款主菜內的一款主菜,精選甜品,咖啡或茶。精選麵包🥯,有四款,配合牛油,更為可口。冰鎮海鮮:海蝦、龍蝦仔、藍青口、蜆、東風螺、長腳蟹和鮑魚,放在冰盤上,保持溫度,其中海蝦和鮑魚,最為鮮甜美味。刺身合盛:吞拿魚、三文魚、希靈魚、甜蝦和魷魚,款款自身解凍得很好,沒有雪味,只有鮮味,其中以三文魚最為鮮甜。精選沙律是煙三文魚沙律,三文魚的煙熏味道十足,鹹香味道鮮甜美味,作為前菜非常合適。椰子雪耳杏仁豬骨湯,椰子香味十足,豬骨湯底味道鮮甜,喝得出熬出來的。忌廉南瓜肉湯,南瓜帶點酸甜味道,好喝而不油膩。慢燒鹿兒島茶美豚件扒,炭燒味道香氣十足,豚肉肉質香甜,沒有一點過火。香蒜白酒炒藍青口500克,酒香味十足,青口味道十足,最精彩是那個香濃的白酒汁。精選甜品,有生果和甜品,其中以蘋果凍批,最為美味。咖啡是滴漏咖啡,味道甘甜,香氣十足。

精選麵包🥯,有四款,配合牛油,更為可口。

忌廉南瓜肉湯,南瓜帶點酸甜味道,好喝而不油膩。

精選甜品,有生果和甜品,其中以蘋果凍批,最為美味。

咖啡是滴漏咖啡,味道甘甜,香氣十足。
2020-03-21 0 瀏覽
同朋友去咗觀塘 L Hotel forte食semi buffet, L hotel富麗堂皇! 有陣陣好香嘅香薰味!$358蚊已經包咗刺身拼盤,冰鎮海鮮,沙律,薯條,甜品,飲品!今晚嘅刺身有三文魚好肥味! 刺身整體合格有餘,不錯呢。而冰鎮海鮮盤有,凍蝦,長腳蟹,冰鎮鮑魚,青口,大蜆,小龍蝦! 最驚喜嘅就係冰鎮鮑魚,超級爽彈,入口彈牙! 凍蝦爽甜,蟹腳鮮味,帶點海水味!主菜紐西蘭頂級牛柳, 頂級果然是頂級!非常嫩又帶淋, 肉味都幾香濃!朋友叫咗澳洲穀飼牛肉眼扒, 帶有口感!肉質層次豐富, 最正嘅係可以無限量添加, 鍾意食牛不得了!最後還包埋甜品有生果 and brownies, 超豐富呢

今晚嘅刺身有三文魚好肥味! 刺身整體合格有餘,不錯呢。

最後還包埋甜品有生果 and brownies, 超豐富呢
今個月真係十日有八日都食住家飯,講真真係好悶啊!襯住屋企人生日前後,終於有個藉口可以搵間餐廳食飯,最後訂左呢間forte。餐廳位於觀塘如心艾朗酒店裡面,平時就有自助餐,不過可以放心,而家模式轉變左,改成西餐形式首先入酒店後,會有職員量體溫,感覺較放心。餐廳外面仲有消毒洗手液俾客人使用!(提提你,真係有興趣嘅記得用openrice訂枱,有25%off,人均都係350蚊左右!)餐枱佈局就如一般西餐廳,當晚係平日,由於套餐價錢真係幾優惠,客人都比我想像中多 (逆境中正正需要變通)。客人間唔會安排得太密,靜靜地食一餐,好滿意!menu有兩款,一種係set menu,套餐包括:麵包、刺身盒、冰鎮海鮮、沙律、餐湯、一款主菜、甜品、咖啡/茶,價錢係308蚊起。(個別主菜可以加錢升級)主菜11選1,有例如牛肉眼、羊扒、牛面肉、牛仔骨、龍蝦、豚肩扒等等。另一款menu係all you can eat形式包括:麵包、刺身盒、冰鎮海鮮、沙律、餐湯、主菜無限量供應、薯條無限量供應、甜品、咖啡/茶,價錢係每位$358。無限量供應主菜有牛肉眼、牛西冷、頂級牛柳、美國牛仔骨、T骨牛扒!如果你係「牛魔王」,又食得多野

客人間唔會安排得太密,靜靜地食一餐,好滿意!

另一款menu係all you can eat形式包括:麵包、刺身盒、冰鎮海鮮、沙律、餐湯、主菜無限量供應、薯條無限量供應、甜品、咖啡/茶,價錢係每位$358。無限量供應主菜有牛肉眼、牛西冷、頂級牛柳、美國牛仔骨、T骨牛扒!如果你係「牛魔王」,又食得多野,就非常抵食喇

麵包:

刺身三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦、帆立貝,整體都好新鮮,並無雪味!
冰鎮海鮮:蟹腳、海鮮、龍蝦仔、青口、鮑魚、翡翠螺、白蜆,蟹腳好鮮甜,唔會太鹹;鮑魚已經起肉,方便食用,爽口彈牙

凍蝦配呢款泰式酸辣醬好好食~

中式湯熱辣辣,好暖胃~

沙律新鮮,仲有八爪魚~

加錢升級嘅宮崎A4和牛西冷扒屬於set menu,並非任食,不得不讚,呢塊扒好高質!150g話大唔大,話細唔細,女仔食足夠。
和牛肉入口軟腍,咬落不費牙力,點左5成熟,仲保留到大量肉汁,真係每食一啖都好滿足

伴菜當中紅菜頭sauce好美味~

屋企人點嘅係all you can eat menu,主菜5款無限量供應,屋企人足足食左3轉,分別點左T骨、穀飼牛肉眼同西冷,真係回哂本呢!呢啲牛扒本身喺任何一間西餐廳食都唔平,而家任食,酒店環境又有人serve得幾好,CP值高!T骨肉味濃郁,即點即製
肉眼都好juicy;而西冷比較有咬口。食得哂就梗係想樣樣都試到啦!

sauce

食完主菜,剉有三款薯條任食:黃金薯條、茶漬薯條同黑白松露薯條~

最後係甜品拼盤~飲埋檸茶同咖啡,非常滿足!

如果鐘意食牛,真係唔好錯過呢度嘅任食主菜menu~最終連埋upgrade左嘅和牛,折完再加一,每位都係350蚊多啲,大讚抵到爛,第二日即刻介紹俾同事~
2020-03-20 0 瀏覽
最近疫情關係,我地都少左出街食,但男朋友生日,都要出街輕鬆下,食餐好既!之前黎過呢度食buffet,覺得好正!所以今日再黎食過!不過唔係buffet,而改左係set dinner ,大家都食得安心!一入酒店大堂就會有職員探熱,確保食客或住客健康。大堂同餐廳入口都有消毒搓手液,做足清潔!酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!轉左做set dinner,食物由職員送上,唔洗自己拎,其實都幾舒服,哈哈!刺身有五款,甜蝦、尤魚、希靈魚、三文魚同吞拿魚。刺身新鮮,無腥味,好鮮甜!尤其是希靈魚,之前食過既都會有啲苦味,但呢個無腥,好甜同爽口!正!海鮮盤海鮮超多!有大蝦、龍蝦仔、蟹腳、東風螺、青口、蜆同鮑魚等!超豐富!超吸引!海鮮新鮮,清甜爽口!勁!只鮑魚成個檸檬甘大!鮑魚肉好爽口彈牙!蟹腳有少少咸味,因肉質夠新鮮,起肉時唔會痴住啲殼,啖啖肉,正!沙律右邊既柚子沙律有驚喜!個汁應該係泰式酸辣醬,撈埋酸酸甜甜,好開胃!蘑菇湯同毛花果雪梨中湯個中湯好多料!食落好甜,係發自材料既甜味,完全無落味精!疫症下潤喉一流!超正!仲有餐包,但唔夠位放相,俾唔到大家睇主食叫左個純種韓牛1++西冷set超超超好食!呢個一

酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!

刺身

海鮮盤
海鮮新鮮,清甜爽口!

勁!只鮑魚成個檸檬甘大!鮑魚肉好爽口彈牙!

沙律

蘑菇湯同毛花果雪梨中湯
仲有餐包,但唔夠位放相,俾唔到大家睇

主食

叫左個純種韓牛1++西冷set
超超超好食!呢個一定要食!
叫左五成熟,肉質超稔,超juicy!雖然佢有個汁同成十款既調味,我地完全無落,因塊扒好靚,唔洗點調味已勁好好食!

粉紅色既肉,好吸引!脂肪比例好好,咬落去好多肉汁同牛既香味!加上牛既油脂好香,令到塊扒更稔,更香,口感同味道都一流!無得彈!

$358 set
扒類同薯條都可以任食!估唔到酒店都可以任食扒!正!有西冷、肉眼、T骨、牛柳同牛仔骨等。鍾意食牛既你真係唔好錯過!食多一兩塊就返本,好高質!

澳洲穀飼肉眼扒
厚厚一塊!好香牛既羶香味,雖然係肉眼,但肥肉同筋唔會太多,食落好稔,啖啖肉,正!

T骨
呢個有骨,所以我地叫左熟啲,煎到好香,肉味都濃。

甜品
芝士撻細細個,一口剛好,濃芝士味!
好喜歡佢個香芋奶凍,好滑,好香香芋味!

超級滿足既一餐!無論服務同食物都一樣甘高質素!推薦推薦!

2020-03-14 38 瀏覽
話說隔離枱成十幾人都幾嘈,店員主動提出幫我們調位,真係好細心,服務值五星級數。海鮮拼盤及刺身都係一次性,海鮮有六款,醉鮑魚有淡淡酒香又腍,長腳蟹海水味唔夠濃,蝦肉好新鮮彈牙。刺身都好高質,鮮甜魚香。沙律比平時西餐廳的套餐大碟,沙律清新好味。雪梨湯清甜潤喉,完全零味精。只可以食一次的宮崎A4和牛西冷,西冷牛味濃郁,但旁邊較多油膏,而兩面煎得香口,中間充滿油份,果然係和牛級數,不過就係比較膩,唔可以多食。任食的澳洲T骨扒,肉質當然不及A4,但質質都唔錯,有肉香又腍滑。另外還試了肉眼扒,同T骨扒差唔多,都好有肉味。任食炸脆粗薯。甜品就有兩件蛋糕及幾片生果,砌得都幾靚。

沙律比平時西餐廳的套餐大碟,沙律清新好味。

雪梨湯清甜潤喉,完全零味精。

任食炸脆粗薯。

甜品就有兩件蛋糕及幾片生果,砌得都幾靚。
2020-03-12 83 瀏覽
生日前夕,老公帶我去了觀塘的Forte食半任食主菜晚餐,這裏有多款主菜可供選擇,其中更有韓牛。而海鮮、前菜及甜品等都很高質。海鮮有長腳蟹、海蝦、螺肉、蜆、鮑魚等,非常豐富,海鮮新鮮味道鮮甜。刺身有三文魚、希靈魚、甜蝦及吞拿魚等,三文魚肥美甘香,其他刺身都很鮮甜。凱撒沙律配煙三文魚,醬汁開胃,沙律菜爽脆。青豆湯味道有香濃的豆蓉味,味道不俗。純種韓牛1++西冷和牛煎至表面帶焦香,中間呈粉紅色,肉質嫩腍充滿牛油甘香,越咬越多油份滲出,但肥而不膩,牛肉味道很濃郁。雪梨湯清甜潤喉,完全零味精。烤鸚鵡魚柳龍蝦牛油汁魚柳煎至魚皮帶脆,魚肉雪白嫩滑,魚肉鮮甜唔腥。最後食埋甜品及生果,非常滿足的一餐。P.s.店員有禮服務周到又貼心,絕對要讚👍🏻👍🏻👍🏻

凱撒沙律配煙三文魚,醬汁開胃,沙律菜爽脆。

青豆湯味道有香濃的豆蓉味,味道不俗。

純種韓牛1++西冷

烤鸚鵡魚柳龍蝦牛油汁
魚柳煎至魚皮帶脆,魚肉雪白嫩滑,魚肉鮮甜唔腥。

最後食埋甜品及生果,非常滿足的一餐。

P.s.店員有禮服務周到又貼心,絕對要讚👍🏻👍🏻👍🏻