2017-04-10 295 瀏覽
係上年聖誕節嘅時候已經見到朋友去二一度慶祝聖誕,見到餐廳好友情調同埋嘢食都好似幾高質,再經過幾個朋友嘅大力推薦之下,今日就同男朋友一齊試吓我哋大約夜晚八點幾去到餐廳,見到餐廳入面都幾多人,不過好彩都唔使等位,餐廳雖然多人但係都唔會太過嘈,普通傾計同埋慶祝生日都唔錯,餐廳嘅裝修好有情調同埋啱啱新開所以餐廳嘅裝修都非常之有特色,同埋好乾淨。餐廳有好多位都做得非常之細緻例如餐牌,水杯等等都好有心思首先我哋叫咗個雜錦沙律做頭盤,跟住之後仲叫咗忌廉青口,頭盤我同男朋友分別叫咗一份牛扒同埋羊架做主菜,首先要讚嘅就係個雜錦沙律,沙律入面除咗沙律菜之外仲有唔少嘅水果例如紅菜頭橙同埋青蘋果等等,食入口非常之新鮮,然之後個青口真係令我非常之驚喜,平時出面食嘅青口絕對唔會有二一種嘅口感,青口係大隻而且標榜冇經過雪藏,青口食落口嘅口感係非常之creamy誇張小小嘅係口感有啲似生蠔添,真係冇誇大主菜嘅牛扒同埋羊假都非常之好食,好入味啦同埋個張都配搭得好好,楊假嘅將配左薄荷汁,令到羊嘅味道提升咗。然之後我哋叫咗一杯cocktail叫做 dirty chocolate 其實即係bailey + chocolate

然之後我哋叫咗一杯cocktail叫做 dirty chocolate 其實即係bailey + chocolate ,都幾大杯,飲完都有少少面紅添。
最後已經食到飽飽但係見到佢哋有一個自家製嘅Tiramisu 又忍唔住叫咗一份,蛋糕嘅質素真係好高,唔係普通嘅Tiramisu 食落口仲有好香嘅咖啡味,真係好值得一試。
2017-04-06
紀念日