2023-02-25 346 瀏覽
朋友仔聚餐打邊爐,真係唔少得😝火焰沙白蟹鍋,因為係海鮮為主感覺無咁膩,店員會喺你面前度即時整湯底,首先落左牛油炒香左啲蟹同沙白先! 見住啲牛油同沙白混合感覺好得意,之後再落酒、點火加湯底。店員提我哋飲咗個湯先,試下啲鮮味,先再打邊爐! 個湯真係超濃好鮮甜,仲有少少酒香,感覺一啲都唔肥。朋友仔食左隻蟹佢話都幾多肉,沙白好乾淨粒粒都有肉。招牌牛肉拼盤上枱時候好驚喜! 因為好靚,又可以一次過試齊多款牛肉,有本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛柳粒、牛胸爽、牛心椗等等。有一款仲砌左做花花,牛肉新鮮高質,牛胸爽夠大片滿油香。自家製紫菜響鈴 紫菜響鈴係即時整所以送上黎仲係脆同暖!!! 脆炸響鈴包住帶點鹹香嘅紫菜,好香口好好味,我鍾意快速烚一半,留返一半仲係乾,食落就會外層稍淋,入面依然脆!雜菜拼盤 有齊娃娃菜、生菜、油麥菜、西洋菜、白菜仔、蕃茄,份量都幾多洗得乾淨冇沙。因為朋友仔想食好多菜,所以我地前後叫左2次,其中一碟仲有冰菜,大驚喜😊美國安格斯牛肉打邊爐唔可以無牛,一碟安格斯3人食叫個大份啱啱好。入口都好嫩,肉紋靚。自家製黃金炸魚皮超正!!係邪惡之選,即刻炸起食果時仲好熱非常香口!!!
朋友仔聚餐打邊爐,真係唔少得😝

招牌牛肉拼盤

自家製紫菜響鈴

雜菜拼盤

美國安格斯牛肉

自家製黃金炸魚皮
超正!!係邪惡之選,即刻炸起食果時仲好熱非常香口!!!
  • 美國安格斯牛肉
  • 自家製紫菜響鈴