2017-02-08 3023 瀏覽
團隊到公司第一年,業務開始成形,決定開年飯豪派利是,兼豪食一餐,同時歡迎新同事,上次黎食係包房,但個晚落緊雨,無乜境睇,只記得成餐飯3個幾鐘,味道好好,因此係呢個好日子,請團隊黎試下數一數二既餐廳四個人點左午市套餐,我選擇左蠔,同時間有個同事選擇左焗田螺,两樣都有試,首先個蠔,啲汁太酸,蓋過蠔既鮮味,有少少失色,但個焗田螺,焗得好好食,撻皮鬆脆有牛油香酸上田螺,味道非常配合,只有少少美中不足,有少少沙主菜牛肉同芝士長通粉,上台既時候係一份藝術品,遠望似Chocolate Brownie plus cheese cake,近望先知係主菜,牛肉medium rare 啱啱好,有肉汁兼啖啖係口腔打滾既牛味芝士同長通粉亦非常夾,只係「漏左少少」贈送既小甜品喜出望外,特別係菠蘿檸檬Macaron 皮脆不甜,帶少少清新酸味今次去個境靚到哇哇聲,柔和既太陽,睇住個維港如果係室外有少少風,真係會瞓著

芝士同長通粉亦非常夾,只係「漏左少少」

贈送既小甜品喜出望外,特別係菠蘿檸檬Macaron
皮脆不甜,帶少少清新酸味

今次去個境靚到哇哇聲,柔和既太陽,睇住個維港
如果係室外有少少風,真係會瞓著
牛,芝士長通粉
小甜品