巧得鍋

How Awesome
餐廳: 巧得鍋
資訊:

經朋友介紹去了這間巧得鍋打邊爐,想不到不但湯底有驚喜,就連牛肉也出色過很多知名火鍋店,牛肉味超濃,加上自家調製飲品有特色得嚟又好飲,相當推介。BTW,由於我哋唔想煩,所以叫咗大概300幾蚊PER人頭嘅二人餐,賣單700幾,但我同朋友都覺得好超值。 麻辣特飲  HK$32 + 藍草莓 HK$32以特飲嚟講,本身HK$32都唔算貴,加上呢杯嘢真係好特別,除咗有我最鍾意嘅鳳梨蓉,最搞鬼嘅係有辣椒絲喺本嘢飲度,但個辣味同個鳳梨味超夾, 飲落去有股獨特香氣之餘,仲會令到個鳳梨蓉冇咁甜同漏,真心要大讚!花膠燉竹絲雞鍋   原價應該HK$200幾呢個湯底不得了,真係鮮味到不得了,飲落口陣陣好香嘅藥材味,仲有陣奶味,我同朋友飲到都唔捨得打邊爐咁滯,而且講真200幾蚊一個鍋,冇諗過啲花膠係好味,但佢真係好味, 連我平時飲湯唔食花膠嘅人,都食咗兩大碌,正呀! 巧得牛肉拼盤啲牛肉上枱已經覺得靚仔,食落口更加係牛肉味超濃,而且係勁多肉汁, 最難得係,平時食牛柳粒好易又柴又乾,但呢度嘅牛柳粒完全冇呢個問題。巧得大拼盤(海鮮為主)平時打邊爐,真係唔多敢叫海鮮盤,因為真係好易有腥臭味,但呢度嘅海鮮盤完全冇呢個問題,

麻辣特飲  HK$32 + 藍草莓 HK$32

花膠燉竹絲雞鍋   原價應該HK$200幾

巧得牛肉拼盤

巧得大拼盤(海鮮為主)
平時打邊爐,真係唔多敢叫海鮮盤,因為真係好易有腥臭味,但呢度嘅海鮮盤完全冇呢個問題,個廣島蠔直頭係好味,呢一點好驚喜。另外好想推介佢個韮菜牛肉餃,個口感好得意,好似食緊山竹牛肉咁,只係個牛肉味濃啲咁解。

巧得蔬菜盤
兩個字,新鮮!