2024-02-05 22 瀏覽
朋友仔想食花膠雞米線,知道有幾間都出名,但係朋友推介呢間,話真係好原汁原味,果然真係無令我失望🤣1️⃣🍜藥膳黃酒花膠雞米線($68)本身見到個湯底,expect係一碗雞湯味較重既米線,但當聞完同埋試完之後,真係唔同感覺🫣好濃郁既黃酒味~而且都有好多藥材,我自己都鐘意食🤣而且仲有幾塊大大既花雞,好足料👍🏻2️⃣🍜姬松茸竹笙花膠雞米線($78)呢碗相當比較清淡少少❤好突顯出姬松茸既香味~ 而且竹笙、花膠都好入味,食既時候啖啖都係湯既味😍而最欣賞既係佢雞既份量! 就算無加錢轉雞髀,都咁岩有雞髀肉既位置❤ 好滿足丫!3️⃣🐓悍匪雞翼($42)呢碟姐係胡椒孜然雞翼🤣雞翼預先醃左,所以好夠味,加上孜然粉同埋炸過黎,所以係超級香脆! 食過番尋味😍4️⃣🍤蟹肉忌廉薯餅($38)欣賞佢炸得岩岩好,外脆內軟,一咬開滿滿都是蟹肉忌廉~ 而且仲食到有真蟹肉❤ 呢個份量兩人食岩岩好,每人食到一舊半🤣過晒口癮!

1️⃣🍜藥膳黃酒花膠雞米線($68)

2️⃣🍜姬松茸竹笙花膠雞米線($78)

3️⃣🐓悍匪雞翼($42)

4️⃣🍤蟹肉忌廉薯餅($38)