2014-10-28 4146 瀏覽
星期6, 晚上8:30pm, 好多人, 拎飛等位, 幸好升降機對出就有一排位, 可供客人坐住等.我同友人就拎住menu邊睇邊等, 30mins 左右, 時間過得好快, 我地就可以入座. 店員服務好好, 有笑容, 又細心解答我地既問題, 講解菜式很清楚, 值得一讚.店內地方夠哂空間感, 坐得好舒服, 而且地方乾淨, 還有提供叉電 (自行帶插頭/ usb線). - 西班牙火腿菠菜奄列 ($58) :一上菜就香噴噴好吸引, 影完相就切開試試, 有點蛋汁流出黎, 好嫩滑好香蛋味. 材料好豐富, 有火腿, 菠菜, 薯仔片, 洋蔥. 估唔到甘簡單既材料就可以整到甘好味既西班牙菜. - 炸魚柳配厚切薯條 ($68) :呢個價錢, 有甘大碟炸魚薯條, 好超值. 好大份炸魚, 仲要2份, 而且炸得好香脆熱辣辣, 停唔到口.又你估唔到甘平凡既菜式, 整得甘好味, 又抵食. 薯條係厚切, 都做得唔錯. - 海鮮西班牙炒飯 ($98) :叫之前問過, 店員話都幾濕下, 唔會好乾既炒飯, 我都預左好濕, 但係食落又唔算好濕好硬.係軟軟地身既米飯, 少少濕, 味道好複雜, 有好多香料味, 但唔會過重, 仲有好鮮蝦

- 西班牙火腿菠菜奄列 ($58) :

- 炸魚柳配厚切薯條 ($68) :

- 海鮮西班牙炒飯 ($98) :

係軟軟地身既米飯, 少少濕, 味道好複雜, 有好多香料味, 但唔會過重, 仲有好鮮蝦頭味.

又係驚喜, 好好味. 青口同蝦就冇咩特別.

- 焦糖榛子浮島 ($52) :

好輕盈既甜品, 唔會膩. 蛋白霜唔甜, 口感似BBQ既棉花糖, 雲尼拿汁少少甜, 好香.

配埋比較甜既焦糖榛子同食. 整個甜品既甜度都平衡到.

(反而下次想試下窩夫同西班牙油條)

- 招牌水果茶 (熱)- 伯爵茶底 ($42) :

好好飲既水果茶, 用85%水溫焗製, 貼心地有茶座keep 住熱度.

水果茶唔會好甜好重味, 淡淡果香味. 仲可以揀茶底. 我地揀左伯爵茶, 都好襯水果.

- 馬卡龍 (like fb to get free daily dessert) :

見menu最底有是日甜點送, 順便like左, 俾店員睇.

馬卡龍做到外脆內少少煙韌, 及格唔hea做.

不過係超級甜(馬卡龍一向都係比較甜), 所以要預左接受到甜度既先食.
西班牙火腿菠菜奄列
炸魚柳配厚切薯條
海鮮西班牙炒飯
焦糖榛子浮島
招牌水果茶
題外話/補充資料: 最近有halloween set, 但冇得散叫, 一定一set甘叫, 可惜. 不過如果想試既朋友, 可以book定halloween set, 好似有9折. 都唔錯.
2014-10-25
西班牙火腿菠菜奄列