我一向無辣不歡,米線真係百吃不厭😌所以今日嚟咗好多人話好食嘅荃灣雲家試吓😛舖頭細細,但真係好多捧場客,堂食同外賣都好多單🤣因為唔算好肚餓,我哋叫咗一碗麵同埋啲小食share食😌小鍋紅薯粉配豬大腸同螺旋草小辣 ($49)😚呢個酸辣味道好平衡,唔會勁酸~帶少少甜味🤤兩樣配料都好好食~大腸唔會好肥,冇臭味,而螺旋草好爽口,正!另外值得一讚嘅係碗麵有好多配料,芽菜、韮菜、肉碎等等,好豐富☺️小食方面,可惜出名嘅豬頸肉賣哂😢叫咗個都好出名嘅涼拌墨魚頭 ($43)😌份量都唔少,除咗本身墨魚頭好爽之外,個調味仲好濃味~蒜味好重,仲有啲好香嘅辣油🤤連平時少食辣嘅男朋友都大讚呢個小食!另外,蒜泥白肉 ($39)啲蒜又係超多!鋪滿哂啲白肉上面~呢個白肉係熱食嘅,都好好食~最後就係叫咗個麻辣金錢肚 ($45)🤣呢個就唔係嗰種蒜味重嘅感覺,而係麻辣味勁啲,如果唔太食得辣嘅應該會覺得太辣🤣我係覺得好食嘅👍🏻食完呢餐,真係止到啲辣癮😚好好味~

因為唔算好肚餓,我哋叫咗一碗麵同埋啲小食share食😌

小鍋紅薯粉配豬大腸同螺旋草

涼拌墨魚頭

蒜泥白肉

麻辣金錢肚

食完呢餐,真係止到啲辣癮😚好好味~
2021-11-21
小鍋紅薯粉配豬大腸同螺旋草