2021-08-03 1122 瀏覽
榕記車仔麵之前見到有Youtuber介紹講到好好味好吸引,今日去開寶琳就即管試下,星期六中午時間去可直接入座海南胡椒豬肚湯 $40麵:薯粉自選餸:蘿蔔$5、酸齋$5第一啖先試佢湯底,好濃,好香黑椒味,飲左feel到喉嚨有辣辣地嘅感覺,湯底真係好出色!薯份正常,帶點煙韌口感,份量亦十足!蘿蔔有4大舊,可惜唔入味,亦煮得未夠腍,仲要食到有渣,係4舊都有,太唔好彩喇!酸齋有幾舊,味道正常!酸辣粉 $30自選餸:陳皮魚旦$8、魚肉春卷$8酸辣粉都係薯粉,酸辣醬係另上,再自己撈,配料有花生、芫茜同蔥花,食落都真係幾辣下,唔食得辣建議唔好一次過落晒,慢慢再加!餸就叫左陳皮魚旦,呢個極度失望,食陳皮魚旦就係鍾意果種相對實淨口感,完全冇,腍到爆,而且成粒都係粉。。5粒一樣係咁,我叫左辣味,佢係用清水淥熟咁,就算本身佢有俾少少醬都救唔到,真係好差,但我之前聽朋友講唔係咁,話未至於咁差,唔通又係我唔好彩😑 魚肉春卷有一條,炸到好脆,但魚肉唔多,但味道都唔錯。整體胡椒豬肚湯底其實好出色,味道香濃,飲落唔會好味精味,但其他餸真係唔得,如果水準可以平均啲就好喇!

海南胡椒豬肚湯 $40
麵:薯粉