2021-05-23 6626 瀏覽
要早3個月book位先book到窗口位(不過個窗好污糟)米芝連3星 Caprice 冇錢食晚餐嚟試吓個lunch我地揀左3 course 一開始有四款包可以揀 每款我都有試 最普通係嗰塊好似用麵包機整嘅麵包 特別啲就係螺旋形chilli bread送嘅小食 蝦他他 上面有幾塊蝦餅 好濃蝦味 好好食 頭盤 :鴨肝凍 賣相夠哂靚 口感好似mousee咁 海龍王湯 上面嗰舊好似紅衫魚 我唔鍾意佢咸左d太濃太杰 濃到苦苦地嘅感覺 主菜:慢煮和牛面頰 舊肉好林 切開入面有啲啫喱嘅嘢 感覺食落好漏 時令鮮魚 唔記得咗係條魚叫咩名 但係個肉質好有咬口 啖啖肉 幾有驚喜甜品 :朱古力軟心蛋糕 甜中帶苦 配開心果雪糕 蘋果撻 佢好似拿破崙咁 頂層係一片焦糖 中間有蘋果 加埋有幾種唔同嘅質感 好味最尾 coffee or tea 同埋petit four 有3款甜點 右手邊個檸檬味嘅最好食 好fresh 5星級服務 一起身郁一郁 都即刻有waiter會行過嚟 每道菜上枱前都會詳細介紹 不過佢開放式廚房有d嘈 聽到d大廚好大聲講野出菜 仲有個無戴口罩 Overall 嚟講 我能同佢期望太高 感覺又唔好真係講

我地揀左3 course

送嘅小食 蝦他他 上面有幾塊蝦餅 好濃蝦味 好好食

頭盤 :

鴨肝凍 賣相夠哂靚 口感好似mousee咁

主菜:

慢煮和牛面頰 舊肉好林 切開入面有啲啫喱嘅嘢 感覺食落好漏

甜品

朱古力軟心蛋糕 甜中帶苦 配開心果雪糕

Overall 嚟講 我能同佢期望太高 感覺又唔好真係講到咁好食 可能我揀左d唔好食嘅野🥲 不過環境係靚海景嘅