2016-12-04 1558 瀏覽
晴天…見天氣好今日同媽咪入元朗行下…原先諗住去試下元朗名物既豬扒同燒腩!不過媽咪有D攰!又咁啱見到好到底!咁就同媽咪試下!入到去D裝修幾懷舊!木凳係D好傳統好重嗰款!應該用多幾十年都冇問題!有時老既野未必唔好!咁傳統老店又如何?今日點了…雲吞麵 - 麵就冇鹼水味!不過都唔係平時食到雲吞麵嗰種金黃蛋麵!湯好濁下!味道亦一般!反而雲吞又幾香喎!仲有小小金魚外型!佢地既辣椒醬就真係麻麻地!水餃麵 - 水餃皮有D似魚皮餃!不過唔香!其實我個人覺得有質感同味道都有D怪怪地!蝦子蘿蔔 - 蝦子算幾香不過蘿蔔就唔算太香甜!同有小小渣!感覺一般!點都會試一次!話哂有米芝蓮光環但亦都係只此一次!後話…同媽咪食完佢就自己去行街而我就去睇下有冇緣買豬扒飯同燒腩!點知去到時燒腩店已經乜都冇!我照行入去,哥哥仔好歉意咁話D野賣哂!有禮貌!我會再接再黎!跟手轉個灣睇下豬扒飯情況點!冇排長龍,但都坐滿人,心諗有機!行去買個外賣先,點知聽到前面有人想落單,個阿叔,唔知係咪老細,就話”要等兩個鐘,你地仲等唔?,你個答法都幾趕客喎!真係唔憂做咁!不過下次黎都會博下堂食!因為感覺堂食30分鐘應該有得食!自己帶外賣盒自己打包
晴天…

今日點了…

蝦子蘿蔔 - 蝦子算幾香不過蘿蔔就唔算太香甜!同有小小渣!

感覺一般!點都會試一次!話哂有米芝蓮光環但亦都係只此一次!

!有禮貌!我會再接再黎!

雲吞麵
  • 雲吞