餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

2020-09-30 673 瀏覽
以前午膳時間門口總是好多人排隊,今日比平時遲一個鐘食飯,諗住去食返個叉燒炒蛋飯,點知感覺好差,由於我係一個人,被安排去左一張4人枱,斜對角有個食客,對角咁坐無問題,點知之後來多一個食客,被安排坐我對面,面對面,中間無隔板,感覺有點奇怪,過左一陣,斜對角的食客走左,諗住侍應會安排對面的食客坐過斜對角(我隔離個位有張紙貼住唔俾坐,4個位得1個位貼住唔俾人坐),咁就2個陌生人係張4人枱可以斜角咁坐,感覺好一點,點知侍應再安排多一個新客人坐左斜對角位置,咁就變左一張4人枱坐左3個互不相識的陌生人,毫無隔板,這是什麼安排,明明見到門口有張2人枱都係坐左一個人,點解要將3個陌生人塞係一張無任何隔板的4人枱,縱觀全店,食客人數近乎爆滿,張張枱都幾乎坐晒4個人,說好的不得超過一半入座人數呢?再講,明明張單落左叉燒拼蝦,點知來左個叉燒,但無蝦,提出後話後補俾我,最後係補返3隻蝦,對面都叫左雙拼,佢d蝦起碼有4-5隻,完全感覺唔到食店對於出錯餐後的彌補係幾有誠意,總的而言,是次用膳感覺勁差,唔會再有下次