因為聽日係紅日,所以今日放工之後就同朋友去左銅鑼灣搵野食。呢間餐廳係正銅鑼灣站附近,於是就簡左佢喇!見到個餐廳牌就岩喇。店內既裝璜都好有外國既特色。仲有今日既日期架。首先黎到既係Lobster Soup。呢個真係不得不讚,平時龍蝦湯係有龍蝦味既湯,但呢一碗真係有龍蝦肉,而且唔係細細粒,而係大大舊,最少有三舊龍蝦肉呢,真係超足料。湯本身又夠滑身,真係超好飲。呢個係Parma Ham with feta,feta係一種芝士,佢夾係 Parma Ham 同 Toast 之間,比起平時既 Parma Ham Toast 多左一種味道,而且又意外地幾 Match。佢係 Black Truffle Mix Mushroom Pizza。重點係,呢個真係唔洗多講,睇相就知道佢既黑松露份量係超多,一d都唔吝嗇。所以食落口時,黑松露既香味係放滿成個口腔。而且Pizza既厚度同餅底既厚度係1:1,加上滿滿既菇粒,咬落去既感覺剛剛好、有香脆既、有軟棉棉既、亦有彈牙既。呢個都好好食。呢個係今次既Main Course,Pork Knuckle,即係德國鹹豬手。我鐘意佢幫你切好晒,唔洗自己郁手。豬皮係超級極度香
因為聽日係紅日,所以今日放工之後就同朋友去左銅鑼灣搵野食。
呢間餐廳係正銅鑼灣站附近,於是就簡左佢喇!

見到個餐廳牌就岩喇。

店內既裝璜都好有外國既特色。

仲有今日既日期架。
Lobster Soup

首先黎到既係Lobster Soup。

呢個真係不得不讚,平時龍蝦湯係有龍蝦味既湯,
但呢一碗真係有龍蝦肉,而且唔係細細粒,而係大大舊,
最少有三舊龍蝦肉呢,真係超足料。
湯本身又夠滑身,真係超好飲。
Parma Ham with feta

呢個係Parma Ham with feta,

重點係,呢個真係唔洗多講,
睇相就知道佢既黑松露份量係超多,一d都唔吝嗇。
所以食落口時,黑松露既香味係放滿成個口腔。

而且Pizza既厚度同餅底既厚度係1:1,
加上滿滿既菇粒,咬落去既感覺剛剛好、
有香脆既、有軟棉棉既、亦有彈牙既。
呢個都好好食。
Pork Knuckle

我鐘意佢幫你切好晒,唔洗自己郁手。

豬皮係超級極度香脆,雖然豬皮都厚身但唔會好難咬,而係一咬就脆開。
鹹豬手既肉唔會太鹹,配合飲品一齊,味道就更加平衡,
而且咬落去又啖啖肉。

佢既份量唔算好多,因為豬手既骨同樣都係放係呢隻船仔上面。
但係作為兩個人既main course,食完就已經好飽喇。

最後就係我地叫既飲品,酸酸地,杯既外圍有一層鹽粒,
飲落去鹹鹹酸酸咁,又有檸茶本身既清香味,幾特別。

總結黎講,
好少有餐廳幾乎每一款食物都好好食,
所以真心推介呢間餐廳,真係好值得呢。
2018-10-16
Lobster Soup