2017-03-03 625 瀏覽
一間店舖人人都會點龍蝦的,點會差都去邊,眼見枱枱都會食的龍蝦包,我同米仔就唔食龍蝦包,試佢其他龍蝦的產品。流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律帶有麵包皮的三文治,麵包厚切,烘得香脆,質感軟身輕輕切開滿滿金黃色的芝士就慢慢流出來,牛油味很香,芝士香濃而不膩主角的龍蝦,粒粒蝦肉夾在三文治中間,每粒食落頗鮮味彈牙拌碟的還有薯條及沙律,薯條炸得香脆,沙侓又新鮮爽脆!龍蝦玉子燒又係龍蝦做主角!上枱看到玉子燒的顏色已非常吸引,上面還燒著”Master Kama”,輕輕切開,龍蝦肉已洶湧而出玉子燒很滑溜,軟腍腍,蛋味十足,加上粒粒龍蝦粒,爽口又彈牙,值得推介!流心豚肉卷 龍蝦芝士濃湯自由選擇的湯烏冬!可以自由選擇配菜及湯底,方便喜歡加什麼配料就加什麼配料,適合各個客人的需要!熱騰騰的石鍋,上枱就看到石鍋的熱度,聞落香噴噴,龍蝦芝士湯的味道十分濃郁,龍蝦味中都帶出鹹香的芝士味,又不會覺得太鹹,流心豚肉卷炸得金黃色,很香脆,一咬到豚肉卷,芝士便隨即流出,芝味十足,烏冬有嚼勁,不會太腍身,我同米仔連同湯底一起進食,一啖湯,一啖烏冬,好快就比我地分哂,湯都比我地飲哂!Unicorn Dream淨係睇餐牌圖片都已
流心芝士龍蝦三文治 配薯條及沙律
帶有麵包皮的三文治,麵包厚切,烘得香脆,質感軟身

主角的龍蝦,粒粒蝦肉夾在三文治中間,每粒食落頗鮮味彈牙

拌碟的還有薯條及沙律,薯條炸得香脆,沙侓又新鮮爽脆!
龍蝦玉子燒
又係龍蝦做主角!

流心豚肉卷 龍蝦芝士濃湯
自由選擇的湯烏冬!

Unicorn Dream
淨係睇餐牌圖片都已經好吸引,果然出品都一樣出色!

粉紅色 + 粉藍色,較哂色彩,面層仲有三粒紐紐棉花糖,軟綿綿!

提子 + 波子汽水味,配搭不錯,不會太假,又不會太甜!
Cookie & Mint
米仔就點了薄荷曲奇,他說味道很不錯!

(因為我唔鐘意薄荷類食品,所以我唔會飲喇!)
2017-02-25