2022-07-13 462 瀏覽
上次生日朋友帶左我去呢間對住大海嘅法國餐廳,留下左非常唔錯嘅印象❤️最近就同朋友再次去幫襯。我地去嘅當日天氣非常好,正值日落時份,成個天染上左燦爛嘅紅霞,可惜嘅係我地太遲訂枱,靠海嘅座位已經被其他客人預定晒😢✨6 courses dinner set ($688)Dinner set嘅價錢比lunch set貴一倍😮不過當然都多好多野食喇🤣成個set包左一個沙律,兩個Starter、餐湯、主菜同甜品。✨法式香草焗田螺法式田螺向來好味❤️餐廳係田螺入面加滿左香草,田螺食落口感彈牙。特別值得一讚嘅係佢地個薯蓉,食落好smooth而且非常重牛油香。✨香煎魷魚仔配西班牙肉腸魷魚仔煎得非常香嫩,上面加左啲黑醋汁,味道都唔錯。✨法式烤乳豬烤乳豬外皮焗得非常香脆,入面半肥瘦嘅豬肉口感幼嫩🤤side dish配左啲酸菜,我自己就唔太鍾意。✨炭燒美國特級西冷扒牛扒之前黎都有食過,質素有保障。今次味道同上次都差唔多,牛味十足。因為係西冷嘅關係相對較瘦,但未至於好韌,味道唔錯。整體黎講食物嘅味道同環境都唔錯,但晚餐嘅價錢真係有啲貴,相對黎講午餐性價比會高好多。

✨6 courses dinner set ($688)

✨法式香草焗田螺

✨香煎魷魚仔配西班牙肉腸
魷魚仔煎得非常香嫩,上面加左啲黑醋汁,味道都唔錯。

✨法式烤乳豬

✨炭燒美國特級西冷扒