2024-05-14 127 瀏覽
好多年以前爸爸喺深水埗開舖頭,已經聽佢講過以前會食「雪山」🗻,一直都不以為意;到前幾年聽講會結束營業,想食嘅時候大排長龍,到後來好似由老闆嘅親戚接手,到依家已經開埋分店,真係經歷過時間洗禮嘅餐廳。翻新過後,依然保留住舊有餐廳嘅擺設;雖然係新裝修,但食物款式依舊,甚至加入咗新元素。今日終於的起心肝去食,好彩今日唔算多人,等咗一陣就有枱。我哋叫咗波士頓龍蝦叻沙摻摻、南洋咖喱牛筋腩飯、榛子醬西多士🦞🍜$98食到半隻龍蝦,仲要啖啖肉,配料又好豐富,有豆卜、魚片、雞蛋、芽菜,叻沙湯底勁濃加大大碗摻摻麵,真係好抵食!🐂🍚南洋咖喱牛筋腩飯,最鍾意佢有淡淡嘅椰香味,唔會剩係得個辣,牛筋牛腩比例啱啱好,撈飯食一流!🧇榛子醬西多士呢個配搭真係好邪惡,牛油+糖漿+炸麵包+榛子醬,完全唔需要解釋,食到停唔到😋

我哋叫咗波士頓龍蝦叻沙摻摻、南洋咖喱牛筋腩飯、榛子醬西多士

• 榛子醬西多士
  • 波士頓龍蝦叻沙摻摻