2021-09-10 92 瀏覽
今日同朋友去咗荔枝角一間人氣餐廳,雖然個位置唔算好方便,位於工廠樓上單位,不過交通都方便,附近就有d2 place,食之前仲可以喺附近行吓街。我同男朋友一坐低就有歐食麵包上枱,佢仲會俾埋橄欖油同黑醋,你鍾意點配搭都得,之後就上個前菜duck salad,裏面有紅菜頭配鴨胸沙律,感覺清新好開胃之後就有個小食Chorizo sausage ,佢既西班牙香腸唔算好辣,配埋個豬脆粒,口感好豐富到主食方面,就有個烤南瓜北非小米配法式燒鴨胸同檸檬牛油汁配自家製意式菠菜雲吞~前者真係好值得一提,但duck breast完全唔老,好嫩滑而且調味一流,加上個烤南瓜一甜一鹹既配合,令我地不知不覺間都食晒一大舊duck breast!!唔會覺得肥膩,而個Ravioli都好有店家特色,filling好足料當然唔少得個飯後甜品,一個係佢嘅檸檬撻,而另一個就係tiramisu,兩個都唔錯,不過我個人喜好就係比較喜歡Tiramisu,creamy得黎又唔會過分soft!正!整體來講啲嘢食都食得好飽,而且環境好舒服,好適合情侶或者係好耐冇見嘅朋友坐得舒舒服服咁聚餐!

• 燒法國鴨胸配藍莓黑醋汁