2021-02-04 1916 瀏覽
今天媽媽放假,難得機會就陪她出去吃飯,這次就選了一間位於工廈的特色西餐廳,試試看!前菜—煙鴨胸配阿根延青醬沙律這個吃起來挺特別的,沙律下了阿根延青醬後,味道濃烈,但又帶點清新的感覺。另外煙鴨胸的煙燻味很很濃郁,配上沙律後,吃起來沒那麼膩,但又不會互相搶奪大家的味道!前菜—有機牛油南瓜栗子沙律這個賣相很有特色,非常吸引眼球,顏色配搭很豐富!沙律味道不錯,而且還很特別的加了栗子,吃起來爽脆中又帶點栗子的清香,而牛油南瓜吃起來更是入口即熔的感覺,非常香甜!中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯(168元)這個被媽媽說成是叉燒...雖然味道還真的有點像!豬柳肉質非常柔軟,焗得外表有點焦脆,最後又下了麥芽糖,所以除了能吃到肉香之餘,還能感愛到一絲絲的甜味,挺特別的!而溫泉蛋令到本來已經非常濃密的意大利飯增添了蛋香和變得更加幼滑了,愛吃溫泉蛋的不要錯過!香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒(238元)這個擺盤很特別,而且更加可以看到牛扒的熟度有沒有過熟!這次叫了的是五成熟,送到來的是剛剛好,粉嫩粉嫩的,非常誘人!不止是看起來很嫩,吃起來也感感受到這個肉眼扒是真的嫩,而且牛肉味很濃,油香十足!再配上店員特別提醒的醬汁,

前菜—煙鴨胸配阿根延青醬沙律
煙鴨胸配阿根延青醬沙律

前菜—有機牛油南瓜栗子沙律
有機牛油南瓜栗子沙律

中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯(168元)
中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯

香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒(238元)
這個擺盤很特別,而且更加可以看到牛扒的熟度有沒有過熟!這次叫了的是五成熟,送到來的是剛剛好,粉嫩粉嫩的,非常誘人!不止是看起來很嫩,吃起來也感感受到這個肉眼扒是真的嫩,而且牛肉味很濃,油香十足!再配上店員特別提醒的醬汁,更加能突出牛肉的香味,據說是店員煮了足足2天才煮好的醬汁!醬汁我只吃出加了紅酒,其他就不知道了!牛扒下面的蔬菜也不錯,很新鮮和嫩!旁邊的是薯蓉,下了大量的牛油,所以能吃出陣陣的牛油香,而且非常幼滑!

飲品—熱檸檸茶
味道正常,茶底挺香的!

甜點—藍莓芝士蛋糕
藍莓之士蛋糕味道不錯,很濃芝士味,吃起來也很幼滑,令人一口接一口!
藍莓芝士蛋糕
2021-02-03
煙鴨胸配阿根延青醬沙律
有機牛油南瓜栗子沙律
藍莓芝士蛋糕
2021-03-22 199 瀏覽
今次喺朋友嘅介紹之下嚟到呢一間位於荔枝角工業大廈嘅西餐餐廳 食佢個 3 course晚餐-✨周打蜆湯呢一度嘅周打蜆湯同出邊嘅好唔同 飲落比平常嘅Creamy好多 -✨廣島蠔配薑汁橄欖油餐廳用咗一個好特別既方法既整 落左薑汁同橄欖油 食落去更能夠突顯廣島蠔既鮮味✨慢煮龍蝦配荷蘭汁 荷蘭泡沫個擺盤擺得好出色 好似米芝連一樣咁有一堆荷蘭泡沫 慢煮龍蝦煮到好嫩好多汁,配埋荷蘭汁同埋旁邊嘅配菜 顯岀額外嘅龍蝦鮮味-✨羊腹腩扒配阿根廷青醬呢一個羊腹腩扒簡直係全日嘅焦點 味道非常惹味 羊腩之間嘅油脂非常香 羊腩嘅質地都煮得好軟好入味-✨澳洲M5和牛扒配中東米 (+$48)對呢份和牛扒非常有期望 因為賣相真係幾靚仔同埋好有特色 開頭以為牛扒中間紅紅地係未熟 原來係落神花醬 有少許酸酸甜甜 同牛扒出奇地夾-✨creme brulee 呢一份法式焦糖燉蛋甜到調校得恰到好處質感細滑 有入口即溶嘅感覺 搵一個可惜嘅一點係焦糖位置做得唔夠脆 但味道真係一百分

✨周打蜆湯

✨廣島蠔配薑汁橄欖油

✨慢煮龍蝦配荷蘭汁 荷蘭泡沫

✨羊腹腩扒配阿根廷青醬

✨澳洲M5和牛扒配中東米 (+$48)

✨creme brulee

2021-03-11
  • 香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒
  • 慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫
  • 餐包
2021-03-16 702 瀏覽
今日同男朋友去左荔枝角交收,交收完都夜晚七八點,又肚餓,好奇之下開OpenRice睇吓有咩食。荔枝角本身比我嘅印象係商業區,冇乜特別嘅餐廳,但碌吓碌下,發現到呢間環境幾好嘅西餐廳。佢哋餐廳位於工廠大廈入面,上到去7樓,見到佢哋嘅門面真係有啲意外,估唔到喺工廠區入邊會有咁別緻嘅餐廳。餐廳入邊人唔算多,可能係因為位於工廠大廈入邊,正常唔會見到。餐湯上枱時,積存好細心幫我地舖上餐巾,呢個舉動係好多高級餐廳都唔會有,實在值得一讚。餐湯我哋叫咗周打蜆湯,同埋雜菌湯。雜菌湯味道新鮮,雖然唔係好濃,但係好清楚食到菌味,清新得黎好好飲。而周打蜆湯用料足,非常香,味道非常真實,食得出冇加任何味精。餐包佢哋做咗一個非常細心嘅舉動,平時出邊啲餐廳食到嘅餐包,都係已經擺到凍哂,但佢哋個餐包熱辣辣,放舊凍牛油上去,熱力足夠令牛油完全溶化,滲入包入邊。值得一讚。頭盤我地叫左煙鴨胸配阿根廷青醬沙律,蔬菜好新鮮,煙鴨胸味濃,兩者配合起嚟起到非常好嘅平衡,清新得來香濃,值得一試。平時出邊見到嘅都係威靈頓牛柳,但佢哋呢度有一個威靈頓豬肉眼扒,所以我哋都叫咗嚟試吓。外層烤得非常香脆,醃豬肉眼扒亦juicy。最特別嘅係佢哋係

平時出邊見到嘅都係威靈頓牛柳,但佢哋呢度有一個威靈頓豬肉眼扒,所以我哋都叫咗嚟試吓。外層烤得非常香脆,醃豬肉眼扒亦juicy。最特別嘅係佢哋係豬肉眼扒同外層烤皮中間加咗蔬菜,令到成件事唔會好膩,濃郁中帶點清新。而果醬亦都同豬肉眼扒非常配合,食呢個嘅話一定要點啲試下。

另外我哋仲嗌左羊腹柳扒配阿根廷青醬,聞落去有少少騷味,但係食落完全唔覺。腹部油脂比較多,反而令成件事變得Juicy,油脂適中唔會膩,第一次食羊腹柳扒,真係一個好好嘅開始。

總括來講,餐廳裝修同環境都非常舒服,食物質素高,價錢合理。下次行都會黎試埋佢其他嘢。
2021-03-15
2021-03-14 726 瀏覽
近日終於可以過番稍微正常既社交生活, 決定放一放假去搵朋友仔lunch (你懂的, 唔洗儲假期旅行..)地點限定荔枝角區, 又想食得靚D, 最後朋友聽人推薦去FAB KITCHEN。久未出城的我對出街食飯既期待又開心, 而呢間的確無令我失望!Lunch menu係工廈黎講算係中上, 不過裝潢都好chill, 以白色為主又有D食材水墨畫點綴, 燈光打得好靚! 所以相機食先下張張都好吸引!* 餐包似係自家製, 圓圓地硬硬地, 但係內裡超軟熟, 係有誠意既餐包! 咸咸香香, 點oil/vinegar好食過搽牛油! * Starter: - 鴨胸沙律 配左D薄脆, 感覺幾新鮮, 青醬唔會一味得油而係herb為主- 另一個沙律選擇係豆腐芝麻醬, 加左D椰菜絲同類似米粉既冷面, 日系路線, 但對我黎講較清淡。*主菜1) 黑毛豬肉眼配橙蓉: 呢個係成餐最最最滿意的! 黑毛豬味濃不在話下, 最重要係煮的剛剛好, 望落粉嫩食落非常多肉汁。醬汁係類似豉油同香草汁混合體, 唔太咸, 非常match!*主菜2)  澳洲M5和牛肉眼扒: 呢個都無令人失望, 但可能前面既黑毛豬太出色, 令到和牛相比下不太有驚喜

lunch set

* Starter:

*主菜2)  澳洲M5和牛肉眼扒: 呢個都無令人失望, 但可能前面既黑毛豬太出色, 令到和牛相比下不太有驚喜 哈哈。我地叫左5成熟係好香嫩多汁的, 擺盤都好有性格。 餐廳介紹醬汁既時候話係煮左2日既汁, 味道酸酸地的, 似黑醋加肉汁, 很適合消油膩感。

*餐飲: 少(中)女心爆發想要openrice見到既line熊仔, 原來flat white/latte都可以拉花, 跟餐+15就得到!
超可愛~ 奶味又重, 岩晒怕苦但又想飲咖啡既人

*是日甜品係blueberry cheesecake: 雖然細細塊但芝士都幾濃幾漿口, 所以係好飽架!

食物除外, 呢度既服務都好好, 星期五lunch hour好多人但都好有秩序, 食物上菜快又有溫度。
非常推薦附近朋友黎試
 (餐廳提醒我地FB訂位有85折, 下次再黎!)
lunch set
  • 黑毛豬肉眼
2021-03-10 636 瀏覽
FAB Kitchen餐廳在工廠區小店之一,去完D2再去食晚餐真的好正~是日同HONEY慶祝下,加上開返晚市堂食~所以決定去哩間FAB Kitchen食我地的浪漫晚餐~~入到去,唔知真的以為自己去左地面的西式餐廳~~入到來,店員會給左我地一藍的麵包,另外有埋OLIVER同埋醋食,另外送上牛油,熱的麵包真的好好食,好香脆,我同HONEY決定點左個3個COURSE的套餐,COURSE會包一杯35蚊內的飲品~~粟米湯,周打蜆肉湯粟米湯真的好甜,有少少粟米碎可以食,周打蜆肉湯有唔少的蜆肉,味道唔錯,慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫龍蝦配荷蘭汁真的好清新的味道,龍蝦肉彈性高,如果份量再多一點會更好~~法式火腿醬凍批法式火腿醬凍批好有彈性,咬口,另外加埋少少醬真的味道提升左~~主食點左挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,另外系羊腹柳扒配阿根延青醬挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,挪威三文魚煎得香口,另外加埋芹菜蓉可中和三文魚羊腹柳扒配阿根延青醬,羊腹柳扒都煎得唔錯,仲有少少肉汁,另外有埋青醬可以無咁蘇,飲品點左姜蜜茶同埋熱即磨咖啡,真的完美的ENDING。
是日同HONEY慶祝下,加上開返晚市堂食~
所以決定去哩間FAB Kitchen食我地的浪漫晚餐~~

入到去,唔知真的以為自己去左地面的西式餐廳~~

熱的麵包真的好好食,好香脆,

我同HONEY決定點左個3個COURSE的套餐,
COURSE會包一杯35蚊內的飲品~~

粟米湯,周打蜆肉湯
粟米湯真的好甜,有少少粟米碎可以食,
周打蜆肉湯有唔少的蜆肉,味道唔錯,

慢煮龍蝦配荷蘭汁茴香泡沫

法式火腿醬凍批

羊腹柳扒配阿根延青醬,

羊腹柳扒都煎得唔錯,仲有少少肉汁,另外有埋青醬可以無咁蘇,

飲品點左姜蜜茶同埋熱即磨咖啡,真的完美的ENDING。
2021-03-09
  • 羊腹柳扒配阿根延青醬,
  • 挪威三文魚配芹菜蓉,咖哩杏仁醬,
2021-04-11 0 瀏覽
Menu選擇彈性大,set可以揀 3/4/5 course. 適合各位唔同胃口嘅朋友.可以要湯/appetizer, main course好足夠有魚有羊有牛有豬.我個appetizer擺碟好靚.鱈魚有驚喜,連平時怕腥唔鐘意食魚嘅朋友都話好食. 最後叫咗個hot chocolate, 好cute不得止,仲好有內涵好濃郁 好多人自己帶wine㗎,provide啲酒杯唔錯
適合各位唔同胃口嘅朋友.

我個appetizer擺碟好靚.

鱈魚有驚喜,連平時怕腥唔鐘意食魚嘅朋友都話好食.

最後叫咗個hot chocolate, 好cute不得止
,仲好有內涵好濃郁

好多人自己帶wine㗎,provide啲酒杯唔錯
鱈魚
appetizer 木菇jelly...xxx
鱈魚
appetizer 木菇jelly...xxx
呢一兩年嘅荔枝角,除咗新開咗D2 Place之外,陸續都有好多商家小店進駐呢一頭嘅工業大廈,亦估唔到可以喺呢一度搵到一間低調隱世嘅意法Fine dining 餐廳!😍呢間外牆已經好吸引嘅FAB Kitchen主打3-5 course dinner menu。環境格局上拍拖一流,幽暗嘅環境但又輕鬆嘅氣氛令人舒服。3 course $338法式海鮮濃湯 極濃郁,偏重口味,加埋海鮮同魷魚嘅鮮味Perfect。台灣鳳梨莎莎配牛油帶子 台灣鳳梨呢個季節食酸甜到啱啱好,配埋精緻嘅帶子好開胃。楓糖燒豬肉眼 份量適中,醬汁調配得一流,豬肉亦戰得啱啱好唔會過老,好滿意☺️4 course $388粟米忌廉濃湯+鵝肝批 則是啱啱相反嘅感覺,先係湯嘅清甜之後先係前菜嘅重口味🥴焗日本麵豉醃漬黑鱈魚配味噌湯有驚喜,鱈魚煎得啱啱好,外皮香脆肉嫩,味噌汁亦有帶出魚鮮味嘅效果,我個人比較喜歡呢一道。法式焦糖燉蛋收尾冇得輸,好香嘅雲呢拿味。

3 course $338

4 course $388
法式焦糖燉蛋收尾冇得輸,好香嘅雲呢拿味。

2021-04-07 8 瀏覽
荔枝角區因為要迎合唔同種類嘅人,所以有好多唔同類型嘅隱世食店,我呢種打工仔放咗工就想搵間唔太貴又有質素嘅餐廳,喺OpenRice度搵吓搵吓就見到呢間平民fine dine,決定一試!入到去餐廳環境一般,但有好多食客,令我都有啲期待!煙鴨胸配阿根廷青醬沙律($88)煙鴨胸沙律之前都食過,但配阿根廷青醬都係第一次,感覺清新配上醃過嘅煙鴨胸估唔到咁夾,鹹而不膩,作為前菜非常之好!西班牙辣味香腸、豬豬脆配洋蔥醬($128)西班牙肉腸本身偏考,但係主廚用上洋蔥醬嘅甜味中和飯嗰種鹹味,令到味道好豐富,加埋豬豬脆連質感都有埋洛神花油醃、澳洲M5和牛肉眼扒會紅菜頭中東米 ($298)用洛神花去油醃和牛扒都好少見,原來廚師話用落神花可以吊出和牛嘅肉香,係一件好夾嘅事,另外用上紅菜頭中東米亦係一個好特別嘅配搭,食落去感覺非常新鮮,食完唔會有種油膩嘅感覺,廚師每一個配搭都好有心思

入到去餐廳環境一般,但有好多食客,令我都有啲期待!

煙鴨胸配阿根廷青醬沙律($88)

西班牙辣味香腸、豬豬脆配洋蔥醬($128)

洛神花油醃、澳洲M5和牛肉眼扒會紅菜頭中東米 ($298)
2021-04-07 10 瀏覽
難得去一次荔枝角探朋友,揀左間好少少既西餐試下。朋友介紹呢間FAB,夠哂闊落,可以坐得舒服啲。一坐低服務員就送上餐包同牛油。******************************我地㨂左個3 course set $338:Clam Chowder 周打蜆湯幾香滑,味道都算濃厚但唔會太heavy既感覺。******************************Slow Cooked Lobster with Hollandaise Sauce, Fennel Foam 慢煮龍蝦配 荷蘭汁茴香泡沫慢煮出黎既肉特別彈牙同鮮嫩多汁。Ham Hock Terrine 法式火腿醬凍批呢道菜本體既味道就比較清淡,但啫哩狀加埋果醋食落都幾清甜可口。******************************Lamb Fillet with Chimichurri Sauce & Roasted Roots 羊腹柳扒配 阿根廷青醬份羊腹柳扒煎得算係香嫩,而且好香既油脂味但感覺上又唔會油膩,冇乜羊羶味易入口。Grilled Wagyu Beef (M5) Ribeye, Hibiscus Oil

一坐低服務員就送上餐包同牛油。

我地㨂左個3 course set $338:

Clam Chowder 周打蜆湯
幾香滑,味道都算濃厚但唔會太heavy既感覺。

慢煮出黎既肉特別彈牙同鮮嫩多汁。

Ham Hock Terrine 法式火腿醬凍批

Grilled Wagyu Beef (M5) Ribeye, Hibiscus Oil with Beetroot Couscous, Onion Jam 洛神花油醃 澳洲M5和牛肉眼扒配紅菜頭中東米、洋蔥醬
呢份肉眼扒睇落已經好粉嫩JUICY好吸引,配醬酸酸甜甜超級開胃。

飲品既圖案睇得出餐廳小事上都用心呢~
疫情之後好耐都無同老公出去好好咁食餐飯,搵到依間環境好,價格相宜既西餐廳🍴渡過左一個好開心既晚上🤍😗-3 course Dinner ($338/ head)麵包籃入面有2款麵包,送到來仲係暖笠笠,多士外脆內軟,配黑醋橄欖油食好好味! 牛油軟包仲有驚喜🤩 好鬆軟好好食 😜🔺soup : 餐湯有法式海鮮濃湯同粟米忌廉湯,前者龍蝦味香濃,味道恰到好處,吾會太咸😋後者相對creamy 但又吾會好漏,兩個都好飲👍🏻🔺前菜 : 紅橙醬鴨肝批,鴨肝配埋紅橙醬味道吾會腥,美中不足係多士吾夠脆🤨 鳳梨莎莎配香煎帶子同預期味道相若,帶子新鮮爽口😋🔺楓糖燒豬肉眼 : 豬扒肉質爽嫩,豬味香濃,表皮燒到外脆,配埋楓糖汁,好好食!另一款主菜揀左寶雲蘇羊柳, 羊柳吾會好蘇,配埋表面washabi脆脆一齊食,味道好特別👍🏻但肉質有更多肉汁就更好啦~🔺餐飲可以選擇$35內飲品,其他則補差額💁🏼‍♀️

3 course Dinner ($338/ head)

🔺餐飲可以選擇$35內飲品,其他則補差額💁🏼‍♀️
2021-03-27 70 瀏覽
同朋友食生日飯,4位朋友睇完OpenRice 都同意揀呢間, 可惜大家都對呢間野好失望。啲野食係好普通嘅西餐,絕對絕對稱唔上好食,亦都冇一道餸菜令我哋會嘩一些聲/覺得難忘。另外一坐低個侍應比碟我哋,都幾大力擺係枱上面,完全可以話幾無禮貌,唔明點解佢咁粗老心情咁差....之後食前菜嘅時候因為我見張枱唔係好夠位,叫佢幫手收我哋食包隻碟,佢好無禮貌話”用泥食包個喎你哋唔要??”然後先望到我哋食晒自己答哦食哂啦咁收起啦仲有中途係咁半問半迫我哋開支酒, 個我哋4人入面只有一人想飲,同已經對佢哋嘅食物失望,就無orderSorry 真係一啲都唔好食同唔值咁嘅價。我哋食到一半已有咁既感覺。同食euro gogo 真係差唔多一定唔會encore byebye

一定唔會encore byebye
2021-03-27
2021-03-24 46 瀏覽
今日去開荔枝角D2 Place,之後就喺附近搵食,呢一邊好多工廠大廈,今日一於發掘一下有乜嘢工廠大廈美食。之後搵咗呢一間西餐,見到佢啲lunch set連前菜都有得揀,所以一於就試吓啦。前菜就一個要做煙鴨胸青長沙律另一個就要做豉日例湯係粟米忌廉湯。湯絕對唔係溝粉或者罐頭湯嘅湯,食得出好有咬口真係自己打出嚟嘅湯,另外個沙律都做得好有心機,睇得出連前菜都好有心機咁做。跟餐包就普普通通正常咁啦。主菜一個要咗炸魚漢堡配薯條,另一個要咗中式豬柳溫泉蛋意大利粉。個炸魚漢堡真係好值得一讚,嗰塊炸魚整得超好食,係我食過最好食嘅炸魚,在場所見都有好多人叫炸魚漢堡。只要個薯條好搞笑形狀整咗好似曲奇餅咁,份量真係好多食唔晒。至於個中式豬柳其實識食落有啲似叉燒。個餐另外再有跟餐飲同埋甜品甜品就係細細嚿嘅一個蛋糕仔。

只要個薯條好搞笑形狀整咗好似曲奇餅咁,份量真係好多食唔晒。
至於個中式豬柳其實識食落有啲似叉燒。

個餐另外再有跟餐飲同埋甜品甜品就係細細嚿嘅一個蛋糕仔。
平日來在吃午餐,訂了枱中午12點大廈很容易找,地鐵站附近,近D2 1期出升降機便清晰看見指示,所以不過去錯剛剛好準時到,但未開門,等了一分鐘便可以進入店內比想像中大,店員帶我們到另一間房就座,不是正門的那一間午餐價格我覺得是中價路線,不過環境是不我想像中那樣好,當然始終都是工廈。不過2百幾一個套餐,可以找更好。一百頭在這裏吃,都可以接受。餐包鬆軟,不可refill,雖然不是熱的,但可以接受磨菇湯一般,不是很香磨菇味的那一種,但可以接受澳洲M5和牛肉眼扒 (午餐價$238),7成熟,是我喜歡的無血水,但不會太熟的。不過,2百幾元,可以找更好環境的地方吃。西班牙黑毛豬肉眼 (午餐價 $178),熟得剛剛好,但不是煎得很香芝士蛋糕甜品,但食左一啖先記得影😅一般水平有多種花茶不用額外加錢可供選擇,雖然是茶包。品牌是Mighty Leaf。總結:食物質素不是差,但以這個價錢,可以有更好選擇。加上員工服務一般,語氣很冷淡,不是這個價錢的水平。食物份量以女性來說是吃不飽,男性應該很快便感到肚餓。(另收加一服務費)
平日來在吃午餐,訂了枱中午12點

大廈很容易找,地鐵站附近,近D2 1期
出升降機便清晰看見指示,所以不過去錯

剛剛好準時到,但未開門,等了一分鐘便可以進入

店內比想像中大,店員帶我們到另一間房就座,不是正門的那一間

餐包鬆軟,不可refill,雖然不是熱的,但可以接受
餐包

磨菇湯一般,不是很香磨菇味的那一種,但可以接受
是日餐湯 (蘑菇湯)

煙鴨胸配阿根廷青醬沙律

澳洲M5和牛肉眼扒

西班牙黑毛豬肉眼

芝士蛋糕甜品,但食左一啖先記得影😅一般水平
芝士蛋糕

澳洲M5和牛肉眼扒
2021-03-21 38 瀏覽
位於荔枝角D 2 place對面嘅億利工業大廈嘅西餐廳地理位置十分方便,雖然係樓上餐廳但係質素一啲都唔差但係質素一啲都唔差。入到去首先要做登記, 跟住餐廳職員會立刻安排入座。成間餐廳座位都十分寬敞而且舒適,餐廳裝修喺行簡約風,感覺光潔明亮。望一望,餐廳有好多張枱都比人reserved咗, 所以如果想食嘅朋友記得要訂枱。睇完lunch menu, 我地決定要試佢嘅意式牛肝菌半圓雲吞同中式烤焗豬柳配溫泉蛋意大利飯,兩個主菜味道都唔錯,雲吞有好重芝士味,口感十分特別,而中式烤豬柳我特別推薦,豬柳十分軟淋,至於前菜方面,我地決定試哂佢兩款沙律,一款喺豆腐沙律,另一款係鴨胸沙律,兩款沙律的味道都好好,一款濃郁啲,一款就清淡啲,清新啲。最後成個餐係包左甜品嘅,而今日佢嘅甜品係雲呢拿芝士蛋糕,不得不讚佢嘅芝士蛋糕味道十分濃郁,細細件又唔會太飽,而且仲包一款餐飲,為呢一個午餐劃上完美句號,真心覺得好抵食。