2019-09-16 1402 瀏覽
為左同女朋友慶祝拍拖週年記念,到處揾邊度有靚景又抵食既餐廳,見到呢間又有全海景又有信用卡優惠,特意提早左一星期訂位,希望有個難忘的晚上。餐廳位置都好近地鐵站,基本上一出轉個大彎就到,不過一開始去到酒店大堂搵唔到餐廳,問問職員先知,原來係獨立左一部電梯直上餐廳。整體餐廳的佈置華麗,充滿浪漫情調。一坐低馬上就有職員為我地介紹餐牌及食物安排,推介主題是海陸雙重奏之夜,一次過可以滿足哂我地既食野偏好,好適合中意食牛既我同中意食生蠔既女朋友。除此之外仲有自助式沙律吧同埋小食,等待期間除左不忘影相,都忍唔到口食左D小食先。先上菜係生蠔同帶子,食材非常新鮮,隔離枱見我地食得咁滋味都忍唔住加單,生蠔好抵食,一打先$268,如果唔係眼闊肚窄都想叫多一打食。牛有好幾個部位可以選擇,有選擇困難的我最後揀左餐牌下面Chef's special combo 有個mixed turf platter for two persons, 咁就可以咩都有D。份量比想像中大,而且味道香濃口感juicy, 食完成份牛都已經非常飽,另外加的馬鈴薯配菜都食唔落了。

2019-08-28
紀念日