AVA Restaurant Slash Bar

此店前身為樂醉西餐廳及空中酒吧
餐廳: AVA Restaurant Slash Bar
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
當晚是星期一,小編與友人一行3人在即日的早上預約了晚上的7時,亦都在OpenRice裡找到了7折優惠券(需要預約時表明和要得到餐廳的確認,還有列印出來和在落單前出示),只適用於晚餐時段的頭20位客人用、只能用於À la cart的菜單和不適用於飲品類。那天坐到靠牆邊的座位,小編在預約時在未提出坐在窗邊的座位就已經被告知沒有了,那是當然的囉。總共要了一個意大利麵、2個特色主菜和1個甜品,落單後就立即送上免費的餐前小食給每位,是一個三文魚一口撻。還有3款的餐包,配3種不同的醬,中間的是最鹹的,塗上之後很美味,全部都吃清光了。其間要了一支Still Water($78/750ml)。然後主菜都陸續上枱了,先說雜菌麻花卷意大利麵-Casarecce($228,7折後約$160),原先想要黑松露意大利幼扁麵($248),職員介紹着說兩者都是黑松露味的,後者的整體質感相比會較乾身,前者就會較creamy,而且還配有牛肝雜菌,相比之下就會有多一些口感。聽過建議後就要了前者,這個麻花卷意粉是較少吃的種類,質感是很有嚼勁和彈牙的;配以黑松露忌廉醬果然很creamy;看似份量不多但3個人分享着吃剛剛好了。

還有3款的餐包
餐包
配3種不同的醬,
餐包
中間的是最鹹的,塗上之後很美味,全部都吃清光了。
其間要了一支Still Water($78/750ml)。

雜菌麻花卷意大利麵-Casarecce
慢煮西班牙黑毛豬扒-Iberico Pork($298,7折後約$208),雖然豬扒經慢煮,但肉質沒有想像中的特別柔軟;肉汁和肉味是有的,正常水準。
慢煮西班牙黑毛豬扒-Iberico Pork
周邊圓形白色的球體是馬鈴薯意粉團,原先以為會很有照勁,結果咬開後就是很普通的粉團;鮮壓蘋果不是很軟的那種口感,酸甜度適中;黑松露汁的味道不算很突出。
慢煮西班牙黑毛豬扒-Iberico Pork
一口吃下肉、蘋果和粉團的話,這個配搭又挺不錯

香烤原條深海鱸魚-Sea Bass($328,7折後約$228),配有雜菜沙律和地中海莎莎醬。
香烤原條深海鱸魚-Sea Bass
落單時看漏了是「原條」,幸好不是很大條,因為吃了意粉和豬扒其實都開始有點飽意。
香烤原條深海鱸魚-Sea Bass
烤的程度可再重手一點,令到表面更加焦香;肉質不算很乾,也有微微的肉汁,可惜有點腥味
地中海莎莎醬
莎莎醬有點過油膩,如果蕃茄能再切得更碎,像蕃茄蓉一樣,味道會更好。

甜品方面要了開心果芭菲-Pistachio Parfait($128,7折後約$90),原本有點擔心吃不完這個芭菲,但原來是一件蛋糕,每人吃一口完美地完成這個晚餐。
開心果芭菲-Pistachio Parfait
蛋糕吃下去最突出的味道是淡淡清香的薄荷味,雖然外表不是非常吸引,但味道和口感都不錯,不會太甜。
開心果芭菲-Pistachio Parfait
最後結帳是$872,平均每人約$290,在酒店裏的餐廳以這個價錢、這個食物質素、服務和環境,都算是物有所值
如果這餐以原價計算的話大約會是$1167,平均每人約$389,相差約$100,雖然有覺得原價都並不是特別昂貴,因為是酒店的關係?會希望食物質素更加出色和突出,
以這餐為例,好像在外面的餐廳也能吃得到,而且價錢可能還在稍稍便宜一點,但當然酒店的優勝之處是食物的品質會較有一定的保證
優惠券
2019-08-12 5585 瀏覽
最近覺得在每間餐廳的「體驗」,真的能給予客人深刻印象。今晚與家人慶生,整餐是在歡笑聲中渡過的。早已訂枱請餐廳預留窗邊位置,我們坐的四人枱兩邊被醉人海景環抱,獨享270度海景,浪漫到極。於餐廳氣氛及裝潢來說,食物價錢相宜,主菜約二、三百元左右,酒品收費合理。另外最滿足到我的是這裡的菜presentation有100分:蟹肉雙重奏($188)以一粒大水滴來盛載著,這大水滴是用冰造的。冰層閃爍通透,很有精靈的感覺。阿拉斯加皇帝蟹腳及藍蟹肉沙律與水果及牛油果一起吃,鮮味十足。海陸烤肉拼盤$688水準和賣相也相當精美,牛扒肉嫩軟腍,石龍蝦口感彈牙。後方的意大利比餛飩$168 車厘茄醬濃郁美味。掀起這夜高潮的便是玫瑰花雪糕($246)甜品師傅將他的烹調車推出來,即場為我們製作這道甜品。我們一家看著這煙霧彌漫的表演十分有趣,才知道原來不止女人愛花,原來我爸也這麼愛花,高興得整朵玫瑰塞入口,整晚笑呵呵樂也融融。雪糕完成後,加入一整朵新鮮有機玫瑰,經過液態氮加功後玫瑰花瓣脆如薄片,廚師輕輕一掐花瓣即散落於蛋糕上。花的香氣非常清新,與一般加入玫瑰精油的食物完全不能相比。整個口腔都充滿花香。最窩心的是廚師看
最近覺得在每間餐廳的「體驗」,真的能給予客人深刻印象。
今晚與家人慶生,整餐是在歡笑聲中渡過的。

Belstar Prosecco

蟹肉雙重奏

海陸烤肉拼盤

玫瑰花雪糕

最窩心的是廚師看到我們這麼高興,送上一枝鮮玫瑰,讓我們的快樂於晚餐後延續下去。

餐牌
Belstar Prosecco
蟹肉雙重奏
海陸烤肉拼盤
2019-07-09 5525 瀏覽
估唔到尖沙咀鬧市之中,會有一間擁有無敵大海景嘅餐廳,講緊嘅係麗景酒店38樓AVA,白天景色非常靚,但黑夜玻璃反光下就不造美,所以在Openrice只見藍天白雲嘅靚景相,而無黑夜五光十色嘅霓虹燈⋯⋯所以當晚嚟食晚餐嘅我們確實有點失望!既然無靚景,唯有寄望在食物,Menu每個course選擇算多,所以索性吃食家推介。前菜點咗"蟹肉雙重奏"同"即開生蠔"半打,前者由生果、牛油果同蟹肉組合而成,然後由一個水晶冰球冰鎮住,牛油果味唔算濃郁,主要食其口感,水果浸出淡淡甜香,清新可口,而最驚喜部分係蟹肉味濃且鮮,蟹蓉同蟹肉有雙重口感同味道,食到流晒口水呀,賣相靚兼好味道,值得推介!而生蠔似係愛爾蘭品種,唔鹹易入口蠔味適中,蠔新鮮即開無殼碎,鮮味十足,所以我覺得唔需要點任何醬汁,食其鮮味,而價錢方面非常親民,必叫!而主菜就叫咗"墨魚汁意大利燴飯"同"香烤M5澳洲和牛柳",燴飯粒粒都沾滿香濃墨汁,可惜飯比較生硬,並非意大利飯般口感,而且飯入面有d超酸嘅粒粒,同墨汁超唔夾,就算加拿大海膽幾鮮幾creamy幾吸引,都被飯拖累咗......至於和牛柳,點了Medium Rare,肉嫩牛味濃,但size同份量少

而主菜就叫咗"墨魚汁意大利燴飯"同"香烤M5澳洲和牛柳",燴飯粒粒都沾滿香濃墨汁,可惜飯比較生硬,並非意大利飯般口感,而且飯入面有d超酸嘅粒粒,同墨汁超唔夾,就算加拿大海膽幾鮮幾creamy幾吸引,都被飯拖累咗......至於和牛柳,點了Medium Rare,肉嫩牛味濃,但size同份量少咗dd,而且烤得唔算好香,反而什菜比肉吸引!

至於飲品點了無酒精"Wild Melon"同"Mango Tango",前者味道比較奇怪,唔太飲得出有邊d水果,反而後者芒果味突出,味道帶點酸,非常開胃。

最後到咗非常期待嘅甜品環節,玫瑰花雪糕,因為我係生日主角,所以唔知會有咁嘅驚喜,有師傅響面前即製玫瑰花雪糕,好似表演魔術咁令全場人目定口呆,個完成品仲好好味添!不過要提醒大家一下,要製造呢個驚喜,就一定要同餐廳溝通好,千祈唔好比人捷足先登呀!
2019-06-14
2019-11-16 366 瀏覽
I have been to AVA on different occasions. It’s a celebration of my mother’s birthday. We were supposed to have dinner there. Unfortunately, the elderly concerned about the current events so we have brunch there instead. I love the dining experience there since the area is a spacious and the staffs are attentive. The oysters and crabs are delicious. Yummy
2019-11-16
現金券
2019-11-02 429 瀏覽
10月21就打去訂左位慶祝紀念日 早左大概半個月 今日一上到去先知原來比人包左場 仲話搵唔到我訂座既記錄 問我可唔可以改聽日 完全係不能接受 會唔會係個客走到上黎你先叫我改第二日?一間專業有水準既餐廳唔會犯啲咁低級既錯誤 乜心情都比佢搞到無晒 我係上水出黎為左食哩一餐 Totally unacceptable 唔會再幫襯 都唔會介紹朋友去食 openrice系統要我打200字 但真係打唔落去。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2019-10-26 223 瀏覽
呢間店可以睇到維港嘅海景,食飽望下個環境簡直就系一流啊!叫咗個蟹肉雙重奏,系視覺同味覺嘅享受,賣相就已經好吸引人啦,蟹腳肉好滑好鮮甜,配埋牛油果同芒果,總體就變得好夾,總體黎講呢間餐廳噶性價比都幾高下,唔錯!
2019-10-24 499 瀏覽
今日一試新餐廳。首先講講環境,酒店餐廳有觀光升降機直上38/F ,過程令人期待晚飯來臨。一出𨋢坐低,覺得張枱好細,完全唔似係間酒店用膳,以為自己去左公司樓下的茶餐廳。若各位訂位時指定要窗口位會好好多。今日主菜點左慢煮黑毛豬同牛扒,慢煮的黑毛豬靭咗啲,牛扒比豬好味,但如果呢份牛扒400幾的價錢,我覺得去第二度食會好啲囉。全晚最有驚喜就係個甜品,呢個要早一日訂的,評語係好睇,好味,有驚喜。總括來講,可以一試。

總括來講,可以一試。
2019-10-24
優惠券
  • 玫瑰花雪糕
2019-10-20 457 瀏覽
尖沙咀赫德道雖然只是一條細小的街道!🛣而且整個街道酒吧林立!🍻🍺樓上其實有一間可以望到維港夜景很清晰的一間西餐廳!🌃👍🏼🍷🍝呢度既環境一流!🌃👍🏼坐係每一個位置都可以望到維港夜空!🌃有梳化位可以同朋友一齊舉酒碰杯!🍾🥂望住維港夜景詳談一番!🌃🥂食物質素也不錯!👍🏼蟹肉雙重秦!🦀蟹肉及芒果混在一起!🦀🥭而且放左係大水滴💧冰雕入邊!💧當頭盤食!😋口感一流!👍🏼😋推介既玫瑰花雪糕!🌹🍦廚師👨🏻‍🍳會出黎推介呢一款雪糕!🌹🍦佢會放一支玫瑰花係度!🌹玫瑰花是新鮮有機的!🌹所以可以放心吃食用!🌹👍🏼之後廚師會整碎玫瑰花🌹放上雪糕面!🍦🌹表現得十分漂亮的放上去!🌹👍🏼而且生日亦都可以整生日牌上去!🌹🍦👍🏼有朋友就食唔慣!😄但我自己覺得不錯!👍🏼☺️大概可能自己平時都有飲開花茶關係!🌸🌼其他食物也不錯!👍🏼餐包記得要食!🥖要點埋預設醬料吃!🥖👍🏼望海景的通常也會比較偏貴!💰但呢間餐廳價錢合理!💰約埋三五知己望住咁靚既維港🌃飲下酒!🥂食下飯!😋最佳選擇!🌃👍🏼#AVARestaurantSlashBar#尖沙咀赫德道8A號麗景酒店38樓#吃貨Girl

#AVARestaurantSlashBar
#尖沙咀赫德道8A號麗景酒店38樓
#吃貨Girl
  • 蟹肉雙重奏
  • 玫瑰花雪糕
  • 餐包
  • 香煎法國鴨胸
2019-10-15 338 瀏覽
試左8式菜式, 低CP, 食物質素低 同價錢唔成正比. 🙃🙃🙃🙃🙃🙃朋友生日特意book左”270”度海景餐廳, 睇到海景只有餐廳最左同最右, 角落位先睇到, 海景位大概只係得8張2 人枱. 我地6個人只好安排坐餐廳中央.*餐飽* Free*French Duck Foie Gras Terrine 法國鴨肝凍* $188 /2 一口分量, 帶有生果甜酸醬, balance 成個口感👌🏻*Fresh Raw Oyster 新鮮生蠔* $268/ Dozen放上枱已聞到san味, waiter亦冇介紹2種係咩蠔蠔. 蠔好瘦唔飽滿, 賣相已經唔吸引, 口感係普通正常, 爽口起碼係唔係唔新鮮. 但唔好expect係靚蠔會有海水/甜味/creamy etc. 好多酒店buffet 生蠔比佢更好.🙃🙃🤷🏽‍♀️*Duo of Crab 蟹肉雙重奏* $188口感豐富, 蟹肉+蟹肉沙律配以芒果同牛油果. 可惜蟹肉帶有少許san味.🙃*Sapaghetti Pescatora 海鮮意大利麵* $288正常意大利麵配蕃茄汁, 配上幾隻青口同海鮮粒.*Iberico Prok 慢煮西班牙黑毛豬* $298

*餐飽* Free

一口分量, 帶有生果甜酸醬, balance 成個口感👌🏻

*Duo of Crab 蟹肉雙重奏* $188

正常意大利麵配蕃茄汁, 配上幾隻青口同海鮮粒.

*Iberico Prok 慢煮西班牙黑毛豬* $298
食唔出慢煮嘅嫩滑同美味🙃

*Steak & Fries 香烤美國肉眼配薯條* 10oz $368
Steak 火喉好好, 好鮮嫩同juicy, 唯一一樣我覺得價錢同質素係乎合👍🏻

*Roasted garden vegetables 烤田園蔬菜* $88
味道幾好, 蔬菜種類多,份量比較少

*Blosson of Love - Rose Ice Cream 玫瑰花雪糕* $248
廚師係餐枱旁炮製, 幾有睇頭, 賣相好靚, 好岩生日/慶祝. 雪糕味道okay geh, 個人覺得偏甜.
2019-10-14
職員友善,環境舒適,食物亦不錯,慶生好去處😘玫瑰花🌹雪糕最有特色,很靚,清香自助Salad Bar, 食物質素也不錯.最後更送上小蛋糕🍰,服務好!環境坐window seat👍🏻
職員友善,環境舒適,食物亦不錯,慶生好去處😘
玫瑰花🌹雪糕最有特色,很靚,清香
自助Salad Bar, 食物質素也不錯.
最後更送上小蛋糕🍰,服務好!
環境坐window seat👍🏻
😋 No.321 香港 | AVA restaurant  slash and bar🔹地址: 尖沙咀赫德道8A号丽景酒店38楼🔹生日在这里过的,38层有海景,海景要提前很久才可以订到table🔹餐厅环境是很舒适的,只是有点空旷,私密性不是很好,海景区域不错🔸餐前面包口感相当不错,法式蘑菇汤浓郁,🔸主菜牛柳和鲷鱼水准非常一般,牛肉肉质首先一般,well done煎的老了一些,咬下的时候没有香气感觉问题主要出在黄油🔸甜品是很有诚意的,无论是朱古力三重奏还是柠檬挞都在水准上,柠檬挞能感受到芝士的厚重却又不腻实在难得🔸玫瑰分子蛋糕是特色,需要提前预定。现场加完全靠缘分,其实是干冰冰激凌,但是会现场制作将玫瑰干冰化,还是蛮神奇的,口感柔和,玫瑰味很足🔹人均600,口味6/10,服务8/10,环境8/10
🔹地址: 尖沙咀赫德道8A号丽景酒店38楼
🔸餐前面包口感相当不错,法式蘑菇汤浓郁,
🔹人均600,口味6/10,服务8/10,环境8/10
2019-10-05 496 瀏覽
今晚同好耐冇見嘅朋友約食飯,朋友揀咗呢間餐廳,一上到去服務員就帶我坐喺位置最好嘅corner位,可以睇到靚景。當晚好少人,呢個環境好適合情侶拍拖或者約會。等緊朋友嘅時候我先睇咗佢哋嘅wine list,覺得價格非常合理,所以朋友一到我哋就即刻開咗支紅酒,然後再點嘢食。當晚人係非常少,成間餐廳五台客都冇但等左好耐好耐食物先來,但點知竟然黎錯野!服務員落錯單,我同朋友都非常無奈,因為我哋兩個明明都講得非常清楚,所以都唔明點解可以落錯單。結果又要等左一輪先至有得食。總體來講服務同食物都非常普通,但係如果第一次約會或者紀念日嚟一次都係相當唔錯。
2018-09-28
2019-09-16 1101 瀏覽
為左同女朋友慶祝拍拖週年記念,到處揾邊度有靚景又抵食既餐廳,見到呢間又有全海景又有信用卡優惠,特意提早左一星期訂位,希望有個難忘的晚上。餐廳位置都好近地鐵站,基本上一出轉個大彎就到,不過一開始去到酒店大堂搵唔到餐廳,問問職員先知,原來係獨立左一部電梯直上餐廳。整體餐廳的佈置華麗,充滿浪漫情調。一坐低馬上就有職員為我地介紹餐牌及食物安排,推介主題是海陸雙重奏之夜,一次過可以滿足哂我地既食野偏好,好適合中意食牛既我同中意食生蠔既女朋友。除此之外仲有自助式沙律吧同埋小食,等待期間除左不忘影相,都忍唔到口食左D小食先。先上菜係生蠔同帶子,食材非常新鮮,隔離枱見我地食得咁滋味都忍唔住加單,生蠔好抵食,一打先$268,如果唔係眼闊肚窄都想叫多一打食。牛有好幾個部位可以選擇,有選擇困難的我最後揀左餐牌下面Chef's special combo 有個mixed turf platter for two persons, 咁就可以咩都有D。份量比想像中大,而且味道香濃口感juicy, 食完成份牛都已經非常飽,另外加的馬鈴薯配菜都食唔落了。

2019-08-28
紀念日
信用卡優惠
  • 生蠔
朋友仔約左我同小小豬嚟隆堡麗景酒店食左一個超豐富嘅午餐,嚟到真係超興奮,因為有生蠔同長腳蟹做午餐,絕對係超邪惡呀...哈哈哈~   其實係朋友仔知我鐘意食生蠔,佢話見網上訂購有八折,所以就帶我同小小豬嚟食一個慶祝生日,俾機會我狂食生蠔~ 未開始食就已經勁好FEEL,因為我地係位於38樓嘅AVA Restaurant Slash Bar,今日剛好個天好清,所以望出去個VIEW係勁正,所以邊食邊望都好RELAX,小小豬都不停望住個窗睇風景~ 由於餐廳主打係西廳,雖然食物方面就唔算好多,不過每款個味都唔差,生蠔、長腳蟹、翡翠螺絕對係值回票價。而且佢地回食物都幾密,所以唔洗急...慢慢食都長食長有呀~ 生蠔絕對係我主打嘅,雖然唔算好大隻,不過每粒都好鮮甜,所以我忍唔到口了。小小豬話佢幫我計過,我依左大大話話有十幾粒呀...呵呵呵~ 唔食得海鮮嘅小小豬就對個烤牛仔扒情有獨中,佢一個人仔食左兩大片添呀~ 熟食方面都有幾款選擇~ 可能依以西式為主,所以啲沙律同冷盤肉類都係有啲唔同,三款都好有特式呀~ 小小豬話依個忌廉湯好好飲哦~ 小小豬話對住個好風景食,心情同胃

熟食方面都有幾款選擇~

小小豬話依個忌廉湯好好飲哦~

小小豬話對住個好風景食,心情同胃口都大增呀~

我就主攻海鮮都食到勁飽,小小豬除左食好多烤肉之外,我地仲加左$98升級左芝士長通粉俾佢做主菜添~

食飽飽再食埋杯餐飲,再同朋友仔邊傾計邊食甜品,真係好滿足呢~

傾計就交俾我地兩個大人,小小豬就密密去甜品吧拎蛋糕甜品食啦~

當然唔少得佢最愛嘅雪糕啦~

唔覺唔覺我地就由十二點食到兩點幾,如果唔係因為小小豬留意到差唔多夠鐘要我地離開,我諗我地兩個大嘅都傾到唔願走。

不過係個環境咁正嘅情況下,唔願走都係正常嘅...哈哈哈。下次搵個機會要再嚟,到時三口子齊齊嚟睇住個夜景食DINNER,相信一定仲好FEEL呀!
2019-09-14 766 瀏覽
見到AVA Restaurant 評語都唔錯,今年決定同家人去呢到慶生。預約時職員會問要唔要order 玫瑰雪糕,生日會幫你寫埋個名上去。因為第一次去,揾左陣先知入口係酒店停車場中間位置,會有個入口直上餐廳。早咗到,企係門口等Staff得閒先對Booking安排到座位。餐廳其實唔大,但好多都係情侶or閨蜜上黎用餐,所以2人台比較多。被安排坐係房間入面,雖然面向海景,但對住灣仔一帶同K11 Muse, 比較暗,有啲失望。因為其他人塞車,我最早到,坐左差唔多20分鐘,完全冇職員詢問我有冇任何需要,連水都冇一杯😡 直到我忍唔住揾職員俾杯水我,先至有得潤下喉。齊人之後決定先叫Appetizer再慢慢揀Main course. 呢個時候,你需要企起身,行出間房,搵個職員幫你落單🤷🏻‍♀️決定完Appetizer,等左差唔多10分鐘先有人提供麵包同小食...麵包都好軟綿,有烤熱過先上👍🏻圖下的蕃茄芝士小食就好普通。等左好耐(落單35分鐘後)Appetizer終於上😭蟹肉雙重奏:係一個晶瑩剔透水滴型冰塊嘅中心放上食物,從外觀上就好吸引。 蟹肉沙律,牛油果,芒果,蟹肉,一層一層疊上去。蟹肉蓉加蟹肉已經有

等左好耐(落單35分鐘後)Appetizer終於上😭

蟹肉雙重奏:係一個晶瑩剔透水滴型冰塊嘅中心放上食物,從外觀上就好吸引。 蟹肉沙律,牛油果,芒果,蟹肉,一層一層疊上去。蟹肉蓉加蟹肉已經有唔同口感,再加上芒果嘅清甜令到呢首菜唔油膩!
(可惜一切就散)

生蠔(一打): 應該係愛爾蘭品種,比法國蠔細隻,大部份都肥美。夠鮮甜亦唔會海水味重。

白酒汁煮青口:同平時食開嘅白酒汁青口,呢度醬汁相對地煮得濃郁,連青口一齊食不錯。青口份量有點小。

食完三道Appetizer 又係漫長嘅等待...餐廳會盡量一次過上晒,但係職員落錯單,我哋食完又要再等過。

美國肉眼扒配薯條:五成熟嘅牛扒煎得剛剛好,juicy 又好香牛肉味,好食!

雜菌麻花捲意大利麵:曾經食過覺得呢種麵條好特別,呢間餐廳煮得軟硬適中,帶點煙韌。配上牛肝菌同黑松露,未食都嗅到好香!

原條深海鱸魚:見好多人推介所以試下,可惜係全晚最失望嘅一道菜。魚應該係冰鮮,勁唔新鮮,帶點腥,加咗附帶嘅醬汁先叫好味啲。 唔建議大家叫!

海陸烤肉拼盤:龍蝦肉質唔錯,彈牙爽口,個人覺得加上蒜蓉醬汁會太濃味。牛扒冇肉眼扒好食,而且有啲烤過頭。

正餐食完就到重頭戲!玫瑰雪糕係用-250°C液態氮由液體急速凝固成雪糕,成個過程好似個魔術表演😂最後會用液態氮冷凍有機玫瑰花,再一下整碎,令雪糕有玫瑰脆片嘅口感! 可惜食個陣啲玫瑰片已軟晒... 呢道甜品打卡一流!

味道普通啦...

總結: 食物質素的確唔錯,尤其玫瑰花雪糕好似個表演咁。如果上菜速度可以快啲就好啦。
雖然預訂個陣職員盡力幫我解決泊車問題,但用餐服務真係好差,唔知係咪唔夠人手,即使當時房入面仲有其他客人,我哋每次都需要親自行出房間搵職員幫手。好彩OpenRice而加有7折優惠券,叫做彌補一下呢個部份。
2019-09-06