182
62
26
等級1
1
0
2020-04-01 1564 瀏覽
在當天用餐中午發了電郵跟餐廳預訂甜品和寫生日牌,但過了5小時也沒有人回覆.於是打電話去餐廳.有一個外籍人士聽電話,我跟他說沒有人回覆,他完全沒有任何抱歉.晚上8時到了餐廳,整間餐廳只坐滿窗邊的位置,中間完全沒有客人,落單等了幾分鐘,只經常聽到餐廳員工工作嘅位置在聊天,明明跟我對望也無視我. 從來沒有去一間餐廳的餐牌是這樣子(看圖片),點餐時候再三叮囑有一個生日牌.我還點了earl grey和主菜.兩個很久都沒有送上,於是決定跟員工說取消.他就直接說已經取消了因為已經賣晒.但分別兩次都沒有人告知我們.而且態度還好差.到最後上甜品沒有甜品牌,直接問廚師,廚師直接答沒有啊沒有牌.打算直接走.於是我要求見餐廳經理,等了很久,終於有位廚師出來,跟他投訴 最後跟我們道歉.完全接受不到這間餐廳的服務質素,唔講我以為我喺街邊大排檔食嘢.幸好食物質素還好,只係為咗個甜品而黎,但真係唔推薦或者唔會再嚟呢間餐廳.出面求其一間餐廳都好過佢.成間餐廳啲員工都好似唔知做緊乜嘢咁.
更多
在當天用餐中午發了電郵跟餐廳預訂甜品和寫生日牌,但過了5小時也沒有人回覆.於是打電話去餐廳.有一個外籍人士聽電話,我跟他說沒有人回覆,他完全沒有任何抱歉.
晚上8時到了餐廳,整間餐廳只坐滿窗邊的位置,中間完全沒有客人,落單等了幾分鐘,只經常聽到餐廳員工工作嘅位置在聊天,明明跟我對望也無視我. 從來沒有去一間餐廳的餐牌是這樣子(看圖片),點餐時候再三叮囑有一個生日牌.我還點了earl grey和主菜.兩個很久都沒有送上,於是決定跟員工說取消.他就直接說已經取消了因為已經賣晒.但分別兩次都沒有人告知我們.而且態度還好差.
到最後上甜品沒有甜品牌,直接問廚師,廚師直接答沒有啊沒有牌.打算直接走.
於是我要求見餐廳經理,等了很久,終於有位廚師出來,跟他投訴 最後跟我們道歉.

完全接受不到這間餐廳的服務質素,唔講我以為我喺街邊大排檔食嘢.幸好食物質素還好,只係為咗個甜品而黎,但真係唔推薦或者唔會再嚟呢間餐廳.出面求其一間餐廳都好過佢.成間餐廳啲員工都好似唔知做緊乜嘢咁.
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
慶祝紀念
生日
用餐優惠
信用卡優惠
等級4
128
0
2020-03-29 835 瀏覽
到達K11旁麗景酒店 乘搭直通車電梯到38樓便能直接到達餐廳 餐廳四周都是落地玻璃 能飽覽維港夜景 如要坐Window Seat最好都是要盡早訂位 這家酒店餐廳已環境來說價錢相宜-美國肉眼扒配薯條 牛扒肉質有點硬 但份量幾多 薯條又炸得香脆可口 -甜品點了Tiramisu 幾大杯 味道不錯 適合兩至三個人share-總括來說這間餐廳服務不錯、擺盤精緻、海景一流,有特別日子可以一試
更多
到達K11旁麗景酒店 乘搭直通車電梯到38樓便能直接到達餐廳 餐廳四周都是落地玻璃 能飽覽維港夜景 如要坐Window Seat最好都是要盡早訂位 這家酒店餐廳已環境來說價錢相宜
-
美國肉眼扒配薯條 牛扒肉質有點硬 但份量幾多 薯條又炸得香脆可口
-
甜品點了Tiramisu 幾大杯 味道不錯 適合兩至三個人share
-
總括來說這間餐廳服務不錯、擺盤精緻、海景一流,有特別日子可以一試
14 瀏覽
1 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
7
0
2020-03-26 627 瀏覽
原本對這間餐廳好有期望,點知因為抗疫只得這個meun,同埋個Drink menu!(連Mocktail都無)一早預訂既玫瑰雪糕生日牌都無埋!😩下次都唔想再去了!
更多
原本對這間餐廳好有期望,點知因為抗疫只得這個meun,同埋個Drink menu!(連Mocktail都無)

一早預訂既玫瑰雪糕生日牌都無埋!😩



下次都唔想再去了!
75 瀏覽
0 讚好
0 留言
20 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-03-25
用餐途徑
堂食
人均消費
$500
慶祝紀念
生日
用餐優惠
信用卡優惠
等級1
1
0
2020-03-20 807 瀏覽
呢間餐廳嘅食物質素差到令我忍唔住出post提醒大家要小心...見呢間餐廳好多人打卡於所以一直都想試下,最近見到佢做tea set優惠就買左coupon book枱去食。我地兩個人book左個星期日去食,上到去全間餐廳只係得我哋一枱客都有d驚訝。期待已久嘅tea set終於上枱,但我同朋友一見到都呆左,佢同coupon張相好大出入,擺設同款食都完全唔同,佢地俾我地嘅食材都好普通,感覺好hea,連擺盤都同coupon完全唔同,真係極度失望。望住呢個tea我地連影相打卡嘅意欲都冇,不過我地都忍住食完成個set,食物稱唔上好食,非常普通,完全唔值$350....之後我上Openrice睇番其他人嘅食評,又有人個set同coupon張相差唔多,咁點解我地嗰個就特別低質呢?我事後有send過email俾餐廳反映但至今冇回應...反正我就唔會再食第二次。
更多
呢間餐廳嘅食物質素差到令我忍唔住出post提醒大家要小心...見呢間餐廳好多人打卡於所以一直都想試下,最近見到佢做tea set優惠就買左coupon book枱去食。我地兩個人book左個星期日去食,上到去全間餐廳只係得我哋一枱客都有d驚訝。

期待已久嘅tea set終於上枱,但我同朋友一見到都呆左,佢同coupon張相好大出入,擺設同款食都完全唔同,佢地俾我地嘅食材都好普通,感覺好hea,連擺盤都同coupon完全唔同,真係極度失望。望住呢個tea我地連影相打卡嘅意欲都冇,不過我地都忍住食完成個set,食物稱唔上好食,非常普通,完全唔值$350....


之後我上Openrice睇番其他人嘅食評,又有人個set同coupon張相差唔多,咁點解我地嗰個就特別低質呢?我事後有send過email俾餐廳反映但至今冇回應...反正我就唔會再食第二次。
59 瀏覽
0 讚好
0 留言
39 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級1
2
0
2020-03-16 548 瀏覽
Usual lunch menu listed in all not applicable on Sat and Sun. Brunch menu is offered instead starting at HK$350 for 3 courses.We were seated by the 270 window, the best view! However, brunch menu was confusing, many dishes needed supplement of $20 to $98. I think the restaurant should not charge the extra for dishes less than $30, impression not good for a decent restaurant, 小氣。Egg dishes were good, bread was warm and soft. However, Steak was overdone and for unknown reason covered with a fried
更多
Usual lunch menu listed in all not applicable on Sat and Sun. Brunch menu is offered instead starting at HK$350 for 3 courses.

We were seated by the 270 window, the best view! However, brunch menu was confusing, many dishes needed supplement of $20 to $98. I think the restaurant should not charge the extra for dishes less than $30, impression not good for a decent restaurant, 小氣。

Egg dishes were good, bread was warm and soft. However, Steak was overdone and for unknown reason covered with a fried egg, Carbonara was not taste good, fish and chips were fast food standard.

Disappointed that main courses were served at the same time with seafood platter. We demanded the main dish be served afterwards and they then took back the main courses. Save the oysters are crispy, other seafoods were not good.

After we finished the seafood platter, to our surprise, they took out the same beef and carbonara to us which were kept warm during the time (around 20min)!! Of course, beef became overdone, carbonara was dry and hard!! Deserts were also so so.

Service was not good, staff were not around when needed and seem not well trained.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-03-14
用餐途徑
堂食
人均消費
$350 (午餐)
等級2
13
0
2020-03-14 312 瀏覽
以有海景嘅餐廳來講,食物質素不錯,價錢亦相宜,book嗰陣可以預訂玫瑰雪糕,生日牌,比另一半surprise.不過幾日前記得要打電話返去餐廳confirm你嘅Booking同requirement.我發覺其他食評都有類似經歷,就係打電話去餐廳book咗,之後發覺Booking冇咗.我就係一星期多之前打電話去book(男接聽,中文),兩日前再打去女接聽,英文,但係話冇見到我個record,所以所有嘢要再book過。服務質素方面我覺得okay,當日坐咗喺房入邊嘅corner位,一位比較年長的男服務員不時行入嚟睇吓我哋有冇需要,上雪糕嘅時候主動行過嚟幫我地合照👍🏻👍🏻👍🏻雖然booking嗰邊感覺不太好,但食物方面係唔錯嘅:Duo of crab $188:Surf & Turf (front)$698 for2 , Casarecce $228(back):Rose ice cream $248: 兩個人各叫咗一杯酒同以上食物,OpenRice 七折之後$13xx 埋單,性價比尚可.
更多
以有海景嘅餐廳來講,食物質素不錯,價錢亦相宜,book嗰陣可以預訂玫瑰雪糕,生日牌,比另一半surprise.

不過幾日前記得要打電話返去餐廳confirm你嘅Booking同requirement.
我發覺其他食評都有類似經歷,就係打電話去餐廳book咗,之後發覺Booking冇咗.我就係一星期多之前打電話去book(男接聽,中文),兩日前再打去女接聽,英文,但係話冇見到我個record,所以所有嘢要再book過。

服務質素方面我覺得okay,當日坐咗喺房入邊嘅corner位,一位比較年長的男服務員不時行入嚟睇吓我哋有冇需要,上雪糕嘅時候主動行過嚟幫我地合照👍🏻👍🏻👍🏻

雖然booking嗰邊感覺不太好,但食物方面係唔錯嘅:
11 瀏覽
0 讚好
0 留言


Duo of crab $188:
17 瀏覽
0 讚好
0 留言


Surf & Turf (front)$698 for2 , Casarecce $228(back):
16 瀏覽
0 讚好
0 留言

12 瀏覽
0 讚好
0 留言


Rose ice cream $248:
16 瀏覽
0 讚好
0 留言


兩個人各叫咗一杯酒同以上食物,OpenRice 七折之後$13xx 埋單,性價比尚可.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
8
0
今次第一次食呢間餐廳..............見過環境幾高檔,所以好想試下,個景又靚!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!唔知係咪役情影響,得幾個人返工,坐係一邊冇乜人理,好耐先搵到個人。☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️不過食物又真係幾好食,3個人,叫咗支白酒,7折咗total $2000。😔😔😔😔😔😔😔不過最唔滿意係:我哋走果時見到有set dinner menus !佢完全冇俾過我哋睇😡
更多
今次第一次食呢間餐廳..............見過環境幾高檔,所以好想試下,個景又靚!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
唔知係咪役情影響,得幾個人返工,坐係一邊冇乜人理,好耐先搵到個人。☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
不過食物又真係幾好食,
3個人,叫咗支白酒,7折咗total $2000。

😔😔😔😔😔😔😔不過最唔滿意係:我哋走果時見到有set dinner menus !佢完全冇俾過我哋睇😡
18 瀏覽
1 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2020-02-29
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
等級3
42
0
2020-02-25 801 瀏覽
AVA坐落於尖沙咀麗景酒店38樓,因為層數夠高所以可以睇到維港既景色🌃。不過以睇到夜景既酒店餐廳黎講,佢地既價錢算好合理,如果用埋信用卡優惠既話,都算得上係抵食添架!-點菜後會送上餐包同前菜,以前麵包醬有埋蕃茄味牛油🍅,今次只得香草牛油、欖欖油同黑醋🥺。前菜係煙三文魚,鹹鹹香香夠哂開胃。-Oyster $268海水味唔重,但好鮮甜😋!蠔肉爽滑,食後帶餘香,蠔邊爽彈好有口感!雖然無講產地同品種,但一打咁既價錢真心食得過👍🏻。-Pan seared Foie Gras $188其實我好中意食佢既鴨肝凍,可惜今次上到黎發現已經轉左做煎鵝肝🥺!煎鵝肝足足有兩大塊,非常肥厚,口感綿密軟滑,但略嫌太油膩,都係中意之前個鴨肝多啲🤪,鴨肝濃味得黎又唔會太過油膩。-lobster Risotto $328Risotto口感迎合香港人口味,質感軟糯,龍蝦味超濃🦞,非常入味。加上落左Cream,令到味道更加豐盈,而龍蝦肉份量都唔少,每啖飯都會食到龍蝦肉🤤!-Steak & Fries $388肉質唔錯,幾軟嫩,但有啲鎖唔住肉汁,薯條亦可能因為喺廚房放太耐,所以食落凍凍地同淋哂🤥。-Rose Ice Crea
更多
AVA坐落於尖沙咀麗景酒店38樓,因為層數夠高所以可以睇到維港既景色🌃。不過以睇到夜景既酒店餐廳黎講,佢地既價錢算好合理,如果用埋信用卡優惠既話,都算得上係抵食添架!
-
點菜後會送上餐包同前菜,以前麵包醬有埋蕃茄味牛油🍅,今次只得香草牛油、欖欖油同黑醋🥺。前菜係煙三文魚,鹹鹹香香夠哂開胃。
-
16 瀏覽
0 讚好
0 留言

Oyster $268
海水味唔重,但好鮮甜😋!蠔肉爽滑,食後帶餘香,蠔邊爽彈好有口感!雖然無講產地同品種,但一打咁既價錢真心食得過👍🏻。
-
13 瀏覽
0 讚好
0 留言

Pan seared Foie Gras $188
其實我好中意食佢既鴨肝凍,可惜今次上到黎發現已經轉左做煎鵝肝🥺!煎鵝肝足足有兩大塊,非常肥厚,口感綿密軟滑,但略嫌太油膩,都係中意之前個鴨肝多啲🤪,鴨肝濃味得黎又唔會太過油膩。
-
17 瀏覽
0 讚好
0 留言

lobster Risotto $328
Risotto口感迎合香港人口味,質感軟糯,龍蝦味超濃🦞,非常入味。加上落左Cream,令到味道更加豐盈,而龍蝦肉份量都唔少,每啖飯都會食到龍蝦肉🤤!
-
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言

Steak & Fries $388
肉質唔錯,幾軟嫩,但有啲鎖唔住肉汁,薯條亦可能因為喺廚房放太耐,所以食落凍凍地同淋哂🤥。
-
Rose Ice Cream $248
每日限量提供,所以記得預先打去預訂‼️
廚師會推架餐車去你張枱,邊整邊講解製作過程👨🏻‍🍳。廚師好強調係用有機玫瑰花🌹,所以可以安心食!雪糕靚得黎都好濃玫瑰味,好好食💕!(小提示:廚房係根據你既上菜速度而上甜品,所以想比驚喜男/女朋友既話💋,記得早啲食,咁就可以成為全場第一場雪糕表演啦😈!)
-
25 瀏覽
0 讚好
0 留言

Pink Lips $125
噴住乾冰同玫瑰花香氣咁送上🌹,好夢幻,酒精味都幾濃,但有檸檬汁同蛋清🍋,所以飲落都幾清新。
-
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

Riesling $108
好中意飲Riesling,因為夠甜😋,岩哂我呢啲受唔到烈酒味既人,而且帶少少花香味🌹,對於女仔黎講好易入口。
-
📍
。AVA Restaurant Slash Bar
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
5
0
2020-02-21 561 瀏覽
I wanted to take my girlfriend somewhere fancy for valentine's. AVA looked promising from reviews and photos online and, when I made my reservation, the specific note about their dress code raised my expectations somewhat.When we entered the restaurant we were led to a small and closed off area. The tables were small and tightly packed together and my chair was broken. The music playing in the background must have been from Youtube or something similar as commercials would suddenly play literall
更多
I wanted to take my girlfriend somewhere fancy for valentine's. AVA looked promising from reviews and photos online and, when I made my reservation, the specific note about their dress code raised my expectations somewhat.

When we entered the restaurant we were led to a small and closed off area. The tables were small and tightly packed together and my chair was broken. The music playing in the background must have been from Youtube or something similar as commercials would suddenly play literally in the middle of a song. This was rather funny (and cringey) to me and other diners, but also a definite mood killer. Speaking of other diners... we were unfortunately very overdressed. Or should I say, other diners were not following the aforementioned dress code and were wearing jeans, hoodies and/or other street wear.

In terms of food, I had chosen in advance the Valentine's set for two for $2,076 (1,888 + 10% service). The food selection included salmon gravlax, lobster bisque, seared halibut with crayfish, wagyu beef tenderloin, "raspberry surprise" and two glasses of rosé. The restaurant had printed out the menu on a cheap-looking pamphlet and rolled it up on the table.

When the food came out the presentation wasn't bad, but seemed to be lacking refinement; from the water, with its distinct chlorine taste, to the lobster bisque that had no lobster, barely-warm soup, and overdone seasoning.

Together with inattentive service, unenforced dress code, commercial-break-ridden background music, AVA just came across as an overpriced, fine-dining wannabe.
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-02-14
用餐途徑
堂食
人均消費
$1030 (晚餐)
慶祝紀念
情人節
等級3
51
0
2020-02-15 517 瀏覽
今晚和兩位淑女吃晚飯,地點選在尖沙咀。要轉電梯上餐廳,酒店內裝潢都頗高雅。餐廳在38樓,一出電梯,因為有落地玻璃,能看到尖沙咀加維港景色。香港的夜景,非常美。附上的麵包醬很好。▶️tahuna riesling $488來到這裡,還是覺得該開瓶酒。選了一枝易入口的,適合在場女士。▶️duo of crab $188▶️lunguina $298▶️steak & fries $368▶️rose ice cream $248最後的甜品有好多人都會預訂。視覺效果一流,味道都可以。試一次就夠。總的來說食物可以、 擺盤精緻 ,可以一試。環境一流,不嘈可以傾計。
更多
今晚和兩位淑女吃晚飯,地點選在尖沙咀。
要轉電梯上餐廳,酒店內裝潢都頗高雅。餐廳在38樓,一出電梯,因為有落地玻璃,能看到尖沙咀加維港景色。香港的夜景,非常美。

11 瀏覽
0 讚好
0 留言


5 瀏覽
0 讚好
0 留言


附上的麵包醬很好。


▶️tahuna riesling $488
來到這裡,還是覺得該開瓶酒。選了一枝易入口的,適合在場女士。


12 瀏覽
0 讚好
0 留言


5 瀏覽
0 讚好
0 留言


▶️duo of crab $188

5 瀏覽
0 讚好
0 留言


▶️lunguina $298

8 瀏覽
0 讚好
0 留言


▶️steak & fries $368

4 瀏覽
0 讚好
0 留言


2 瀏覽
0 讚好
0 留言



4 瀏覽
0 讚好
0 留言


7 瀏覽
0 讚好
0 留言


▶️rose ice cream $248

最後的甜品有好多人都會預訂。視覺效果一流,味道都可以。試一次就夠。

總的來說食物可以、 擺盤精緻 ,可以一試。環境一流,不嘈可以傾計。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
推介美食
  • Duo of Crab
  • 三色牛油
等級3
83
0
2020-02-12 353 瀏覽
因見到OpenRice 做緊優惠訂了個78折的下午茶,原價$398 2位現在只需要$310 2位 另加一包咖啡/茶可能人不多的關係,獲安排了窗邊位甜點和鹹點都比較普通不算太驚喜!但相對這個景色和價錢也是合理的個人比較喜歡鹹點的大蝦蟹肉杯火腿芝士串配上橄欖粒朋友比較接受不了橄欖的味道甜點都比較偏甜只有荔枝玫瑰慕絲蛋糕比較特別一點其餘都是平常食開的甜點布朗尼/忌廉泡芙等下午茶整體食物質素一般,不要抱太大期望!
更多
因見到OpenRice 做緊優惠
訂了個78折的下午茶,原價$398 2位
現在只需要$310 2位 另加一
包咖啡/茶
48 瀏覽
0 讚好
0 留言


可能人不多的關係,獲安排了窗邊位

38 瀏覽
0 讚好
0 留言

甜點和鹹點都比較普通
不算太驚喜!
但相對這個景色和價錢也是合理的

個人比較喜歡鹹點的大蝦蟹肉杯
火腿芝士串配上橄欖粒
朋友比較接受不了橄欖的味道

甜點都比較偏甜
只有荔枝玫瑰慕絲蛋糕比較特別一點
其餘都是平常食開的甜點
布朗尼/忌廉泡芙等

下午茶整體食物質素一般,
不要抱太大期望!





(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
19
0
2020-01-30 648 瀏覽
I came here to celebrate birthdays. Saw many photos of the famous rose dessert with nitrogen and it didn't disappoint. Very instagrammable and good for photos. The dessert quality is also good.Worth to note that the restaurant always does promotion with some of the booking sites and it's suggested to check out any promotions for this restaurant before going!It has 270' sea view but maybe because of the area i'm sitting, i don't find it really a 270' sea view. But view of the restaurant is great
更多
I came here to celebrate birthdays. Saw many photos of the famous rose dessert with nitrogen and it didn't disappoint. Very instagrammable and good for photos. The dessert quality is also good.
Worth to note that the restaurant always does promotion with some of the booking sites and it's suggested to check out any promotions for this restaurant before going!

It has 270' sea view but maybe because of the area i'm sitting, i don't find it really a 270' sea view. But view of the restaurant is great and it's a perfect place for celebrations.

apart from the dessert, the mains are also ok. It's like an average quality of restaurant in a hotel. I also ordered the crab meat tartar and i love it! The container is made of ice and it keeps the temperature low and well.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$600
推介美食
  • crab meat tartare
  • rose dessert
等級2
14
0
2020-01-27 816 瀏覽
餐廳位於38樓,居高臨下,一出電梯已經見到好靚既夜景,生日飯黎講位置同景觀都唔錯。可惜海景枱只有數張,大部分都係2人枱,所以我地一行四人只能坐中間位,冇得邊食飯邊睇夜景。 一坐低就有凍湯、唔同款式既餐包,配搭三款醬料,有誠意。頭盤叫左青口,份量都算多,四個人食都夠。主菜叫左海鮮意粉。另一樣就叫左拼盤,有牛扒同龍蝦。龍蝦夠彈牙,牛扒牛味好濃,大家都食唔停口。另外值得一讚既就係Ava既飲品,價錢唔貴,而且味道、賣相都好好,絕對嗒得杯落最後既重頭戲出場—-玫瑰花雪糕。廚師用乾冰急凍玫紅花,再加入配料炒雪糕。畫面好靚,而個雪糕好好食。我一向對玫瑰味既產品都冇咩興趣,但呢個雪糕既玫瑰味好清香(唔係濃烈既玫瑰味),而且雪糕唔會好甜,色香味俱全!要食既記得要預先訂定。
更多
餐廳位於38樓,居高臨下,一出電梯已經見到好靚既夜景,生日飯黎講位置同景觀都唔錯。可惜海景枱只有數張,大部分都係2人枱,所以我地一行四人只能坐中間位,冇得邊食飯邊睇夜景。
34 瀏覽
0 讚好
0 留言

一坐低就有凍湯、唔同款式既餐包,配搭三款醬料,有誠意。
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
頭盤叫左青口,份量都算多,四個人食都夠。
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
主菜叫左海鮮意粉。
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
另一樣就叫左拼盤,有牛扒同龍蝦。龍蝦夠彈牙,牛扒牛味好濃,大家都食唔停口。
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
另外值得一讚既就係Ava既飲品,價錢唔貴,而且味道、賣相都好好,絕對嗒得杯落
28 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後既重頭戲出場—-玫瑰花雪糕。廚師用乾冰急凍玫紅花,再加入配料炒雪糕。畫面好靚,而個雪糕好好食。我一向對玫瑰味既產品都冇咩興趣,但呢個雪糕既玫瑰味好清香(唔係濃烈既玫瑰味),而且雪糕唔會好甜,色香味俱全!要食既記得要預先訂定。
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
25 瀏覽
0 讚好
0 留言
28 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 玫瑰雪糕
  • Steak
等級1
4
0
2020-01-25 642 瀏覽
星期五,用app訂享半價下午茶,特價只有5款食物,飲品要用正價另外order, 為了同朋友欣賞賞海景就試試!點了一款下午茶︰北歐風味 - 配煙燻三文魚、 蟹肉沙律、鱒魚魚子、 黑麵包,原價HK$228不包飲品,下午3點享半價,叫了客紅茶HK$68(正價),冇咩驚喜但算好味!加上只有我和另一檯客,幾乎包埸睇維港海景,唯一可惜是我一路食一路有隻黑色小昆蟲飛來飛去,冇飛落食物度,故我都冇出聲投訢,但覺得香港酒店唔應該有囉‼走前入洗手間,洗手盤位都有落地玻璃窗睇到D 景,只得我一個人就影埋相啦!今次重點是環境悠閒傾偈,頗滿意!!
更多
星期五,用app訂享半價下午茶,特價只有5款食物,飲品要用正價另外order, 為了同朋友欣賞賞海景就試試!
點了一款下午茶︰北歐風味 - 配煙燻三文魚、 蟹肉沙律、鱒魚魚子、 黑麵包,原價HK$228不包飲品,下午3點享半價,叫了客紅茶HK$68(正價),冇咩驚喜但算好味!加上只有我和另一檯客,幾乎包埸睇維港海景,唯一可惜是我一路食一路有隻黑色小昆蟲飛來飛去,冇飛落食物度,故我都冇出聲投訢,但覺得香港酒店唔應該有囉‼
走前入洗手間,洗手盤位都有落地玻璃窗睇到D 景,只得我一個人就影埋相啦!今次重點是環境悠閒傾偈,頗滿意!!
$210
18 瀏覽
1 讚好
0 留言

19 瀏覽
0 讚好
0 留言

18 瀏覽
0 讚好
0 留言

31 瀏覽
0 讚好
0 留言

16 瀏覽
0 讚好
0 留言

$210
13 瀏覽
0 讚好
0 留言

38 瀏覽
0 讚好
0 留言

13 瀏覽
0 讚好
0 留言

10 瀏覽
0 讚好
0 留言

15 瀏覽
0 讚好
0 留言

8 瀏覽
0 讚好
0 留言

6 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-01-24
用餐途徑
堂食
用餐時段
下午茶
用餐優惠
優惠券
等級2
14
0
First off, it was very difficult to get through to someone by phone and had to try many times throughout the week.Second, lies and false advertising.  Their advertising clearly shows King crab legs as part of the brunch.  I also phoned twice and spoke to two different people to confirm that it is indeed King crab legs and that they have it for Brunch.  Of course they didn’t actually have any and the attitude of the staff when I complained was that’s all we have for the Brunch and walked away.Foo
更多
First off, it was very difficult to get through to someone by phone and had to try many times throughout the week.

Second, lies and false advertising.  Their advertising clearly shows King crab legs as part of the brunch.  I also phoned twice and spoke to two different people to confirm that it is indeed King crab legs and that they have it for Brunch.  Of course they didn’t actually have any and the attitude of the staff when I complained was that’s all we have for the Brunch and walked away.


Food wise:
The buffet was generally poor, I do not think any of it were fresh or were of good quality.

Egg Benedict – eggs too raw, muffin were stale and not toasted!  They were too lazy to even toast\heat the muffin. 
The Breads were just cut roll, and were not fresh at all.  Soup was cold.
The menu implied that lobster as a buffet item, however it was just ½ portion per customer.  Didn’t really matter at the end, as it was very low quality mushy lobster with some cheap cheese on top.
Main Course I asked for steak medium, I got a dry well done piece of rubber.  I did not have time for them to do it again, just ate some of the soggy chips that were soaked in the steak sauce.  

The dessert buffet table was a joke.  Very unappealing and generic cheap desserts.  The chocolate fountain was switched off, don’t know why they even bothered to bring it all out in the first place.  Some of the fruit and ice cream were actually okay. 

The coffee was absolutely revolting, very bitter and tasted nasty.


Service:

Generally not good and\or non existent.  Lack of staff, and whist not rude they were certainly not helpful or welcoming.
There was swearing from the kitchen.
A few long periods where there were no staff at all.  I had to clear my own empty plates many times.

For over HK$400+ for a Brunch, there are many much better places in TST !
題外話/補充資料: @Open Rice, yes I confirm this is my opinion and is fully truthful
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$400 (午餐)
推介美食
  • None
  • dont go!