Bochord

早半個月喺銅鑼灣世貿食和牛放題時見到呢間餐廳即張開業,雖然開張日係遲過我同老婆結婚週年幾日,不過都訂定枱同佢嚟慶祝。(正日當然都有其他安排啦😆)餐廳名叫“Bochord",古英語意思係圖書館,餐廳室內設計都係圍繞呢個主題,以胡桃木為主調,配上古典方格紋同圖書裝飾,帶出高貴典雅嘅氛圍。另外,餐廳享有維港海景,現場有安排Live Band喺餐廳內演奏,非常有情調。☺️食物方面,餐廳提供散點點菜同「七道菜嚐味套餐」等選擇,酒類選擇亦都好多。我哋先點咗Cocktail飲,之後點咗一客前菜、兩款主菜Share食,最後當然唔少得慶祝用嘅甜品啦。😁The Honey Thief $158呢款Cocktail酸味較重,酒味微香,非常易入口,酒杯賣相亦非常吸引。😍The Basket of Apples $158加咗Bourbon Whiskey嘅呢款Cocktail比較甜,果味亦好突出。👍🏻Spanish Crab Cake $228前菜嘅蟹餅份量都唔少,而且蟹肉好多,入口啖啖都充滿蟹肉鮮甜味。😋Miso Braise Short Rib $328炆牛肋條非常大份,超厚肉,用味噌炆嘅牛肋條好軟腍而且好入

The Honey Thief $158

The Basket of Apples $158

Spanish Crab Cake $228

Miso Braise Short Rib $328
炆牛肋條非常大份,超厚肉,用味噌炆嘅牛肋條好軟腍而且好入味,另外伴碟嘅薯蓉都好香滑。😍

Australia Lamb Rack $558
我哋點咗Medium Rare嘅羊架熟度剛好,肉質非常軟嫩,只係肥膏略多。😁

Matcha Raspberry Cake $98
店員上抹茶蛋糕為我哋慶祝時,Live Band會在旁為我哋演奏,經理亦會用即影即有相機為我哋拍照留念,老婆非常滿意呢個安排同埋好鍾意呢間餐廳。Happy wife happy life🥰

紀念日