2022-09-06 28 瀏覽
已經三年冇得去日本,思鄉之情爆發,相信好多香港人同我一樣,都好想返家鄉😢 所以最近不斷同朋友喺香港度搵日式嘅餐廳,俾我搵到依間位於將軍澳篇會方嘅花樂🎊🥳餐廳嘅裝修全部都係以日式和風來做主題,好有日本嘅味道,而且餐廳仲提供好多午市、下午茶同埋晚餐set🥣 超級抵食,仲可以好似去咗日本嘅感覺,各位偽日本妹一定要過嚟打卡食嘢🥰嘢食方便,我特別推介花樂卷同埋海鮮茶碗湯✨呢度嘅手卷同埋壽司無論米飯定係餡料都做到日本嘅水準🍣特別推介係海鮮茶碗湯,一上菜已經好精緻,用個爐離熱住,確保熱辣辣送到你面前😚黑豚肉烏冬都係高水準嘅發揮,湯底唔係味精湯,好鮮甜,而且烏冬做到好彈牙,手工製作✨最後要梗係試埋甜蝦、大虎蝦、三文魚腩刺身啦!超級鮮甜,用料上乘🎉

嘢食方便,我特別推介花樂卷同埋海鮮茶碗湯✨
黑豚肉烏冬