2024-05-10 2111 瀏覽
🩶壽喜燒二人餐,呢個套餐真係好多嘢食,餐廳採用嘅係鹿兒島嘅高級A5黑毛和牛,每件都有一個膠袋包住,睇落都真係非常高級,而且套餐嚟講每人可以有三件,其實我覺得淨係牛肉嚟講我哋兩個女仔,都真係好容易飽😌😌😌 不過餐廳仲會送多張證書俾我哋,會證明呢一批牛肉嘅產地,係來自鹿兒島,而且佢嘅雪花好平均,絕對唔會好肥,而且佢係和牛嘅質素,所以食落去都係信心嘅保證,肥瘦平均,而且睇落都已經非常高級,我同我嘅朋友都非常期待!湯底嚟講,餐廳會用自家製嘅棉花糖,再加埋本身嘅壽喜燒汁,營造一個用棉花糖,而造成嘅鍋底,壽喜燒本身嘅汁唔多,係原汁原味,壽喜燒汁甜甜地,加埋牛肉本身嘅新鮮,真係非常入味,而且牛肉本身嘅質素非常高級,所以條調味都唔使加咁多嘢,整熟咗之後,加埋本身餐廳俾我哋嘅日本雞蛋,調味上非常足夠,唔需要再額外加任何調味,或者豉油,餐廳喺其他嘢食方面都做得唔錯,特別鍾意佢嘅白桃梳打,甜甜地加埋梳打水,非常好飲,好有日本嘅風味,餐廳係最後嘅套餐亦都有甜品!係我最鍾意食嘅雪糕,雖然只有一隻味,就係柚子雪糕,味道非常好,亦都唔會太甜,我同朋友都非常鍾意食!價錢都唔太貴,有機會再返嚟幫襯,值得推介俾大家!

價錢都唔太貴,有機會再返嚟幫襯,值得推介俾大家!
  • 壽喜燒二人前