呢一間我已經bookmark咗好耐,嗰度嘅流心蛋包飯好出名㗎💗但一直都搵唔到時間去🥲前嗰排趁住暑假尾聲,梗係要把握機會去試吓la~而咁啱推出咗LuLu豬🐷系列嘅菜式同飲品,不過就只限於東涌分店✨個賣相咁cute cute,叫返杯LuLu豬milkshake先🤭🐷甜蜜蜜LuLu豬奶昔 $48上面有LuLu豬小蜜蜂造型嘅糖箱,不過我嗰杯整得好醜樣,完全唔似😅上層飲落有泡沫感,而下面milkshake部分奶味尚算香濃,香蕉味超級濃郁,飲到有果肉🍌底部有士多啤梨果醬🍓酸酸甜甜,令感覺更清新開胃,值得一試👍🏻🌶泡菜燉五花肉蛋包飯 $115輕輕咁一切落去,蛋汁已經流出嚟,流心效果勁靚,個畫面超級治癒呀😍半熟蛋非常柔軟嫩滑,蛋味香濃😋入面嘅飯粒粒分明,味道甜甜哋,仲撈咗d牛肝菌同蘿蔔粒入去,口感豐富💗酸辣嘅泡菜開胃爽口,每塊都包住嚿肥美嘅五花肉🤩入口充滿油脂香,豬皮彈牙黏口,夠晒邪惡,餸飯真係一流呀✌🏻🐮烤牛肉蛋包飯 $98蛋汁同樣好似瀑布咁流出嚟,而且真係超滑😚烤牛肉份量多,油脂豐富,肉味香濃,加埋芝蔴更加香,風味十足😆醬汁甜甜哋,亦帶點牛肉嘅油香味,真係令人食上癮呀😝🍗全份無骨炸雞 $208(🍯

🐷甜蜜蜜LuLu豬奶昔 $48
甜蜜蜜LuLu豬奶昔

🌶泡菜燉五花肉蛋包飯 $115
泡菜燉五花肉蛋包飯

🐮烤牛肉蛋包飯 $98
烤牛肉蛋包飯

🍗全份無骨炸雞 $208
(🍯蜜糖炸雞+🌶甜辣炸雞
炸雞皮脆肉嫩,超級juicy呀🤤炸粉唔厚,真係啖啖肉🍗蜜糖嘅甜味可以解去油膩感,食多幾嚿都得😉而甜辣炸雞唔算辣,反而甜味較重,令人食慾大增,夠晒惹味🤗炸雞下面仲有一堆薯條同年糕,梗係要撈埋d汁一齊食la~
全份無骨炸雞

🍓士多啤梨鮮奶咖啡 $48
咖啡底下有粉紅色嘅士多啤梨奶,望落去好有層次🥰第一啖飲到微微嘅士多啤梨味,但由於咖啡味較重,非常香濃,所以蓋過咗士多啤梨味🥺
士多啤梨鮮奶咖啡

🍫溶化朱古力 $42
朱古力味非常濃厚,配埋上面嘅cream,飲落口感更加順滑☺️但後來d冰開始溶,會令朱古力味變淡,所以要飲快d🫠
溶化朱古力

🥮韓式月餅禮盒 $168/4個
一共有4種口味,包括🫘紅豆綠茶、☕️咖啡、🍠紫薯同無花果味,呢d口味夠特別又有新意~

⚠️如果購買韓式月餅禮盒可以獲得3張餐廳優惠卷(包括🍳蛋包飯買一送一、🍗免費全份無骨炸雞、🧋免費飲品一杯)優惠卷仲可以即場用㗎‼️‼️所以呢一餐勁抵呀😄
韓式月餅禮盒

整體嚟講,食物嘅質素非常高,而且又大大份😊流心蛋包飯果然係名不虛傳,炸雞亦都十分出色✨呢一餐真係好滿足呀,下次一定要試埋呢度嘅甜品🙋🏻‍♀️

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️環境:⭐️⭐️(有d污糟😵‍💫)
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review ,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
甜蜜蜜LuLu豬奶昔
泡菜燉五花肉蛋包飯