5天前
喺東薈城行街,順便搵吓啲好嘢食,咁啱俾我見到呢間食韓國嘢嘅餐廳,見環境唔錯就試吓佢啦,估唔到都有啲驚喜,我哋叫咗幾款嘢食試吓,呢款🐔韓式炸雞(無骨半份) $108 喺必嗌之選👍🏻,我哋就揀咗無骨嘅柑橘味,果然有驚喜😋,炸雞炸到均勻,無骨有無骨嘅好,啖啖肉,肉質夠嫩👍🏻,幾乎每一件雞都滲透住柑橘味,超濃郁,另外仲跟咗年糕同薯條,薯條都唔係hea 炸嫁👏🏻,外脆內軟又夠香口,值得一試🙌🏻🍛芝士和牛漢堡蛋包飯 $148 :其次就係呢款蛋包飯,賣相唔錯,雖然唔係流心蛋嘅效果,不過炒蛋都幾滑,漢堡足料睇落去都幾厚😍,食落味道幾夾又唔覺膩👏🏻🍙明太子蟹肉紫菜包飯 $92 :韓式壽司都係名物之一,每一件都有蟹肉,裏面餡料都相當豐富😆🍰開心果芝士蛋糕 $62 :最後呢款開心果蛋糕都有驚喜,佢嘅開心果味超濃郁😍,足足包圍着整個芝士蛋糕,幾乎唔係好食到芝士嘅味道😌,不過入口即溶,食落幾軟滑😋🍹軟綿綿紅豆豆花鮮奶咖啡 $52 :嘢飲方面,呢杯熱嘅鮮奶咖啡裏面配有豆花,唔算好甜,整體味道均勻😍,其次就係軟綿綿紅豆,豆花沙冰 $52 :飲落都幾飽,事關配料都相當豐富,唔會死甜😆