2017-06-22 269 瀏覽
裝修已久一直期待有新的主題食肆, 上週開幕日下雨天, 但人流頗多.  今天懷疑冷氣有問題, 超市唔見有魚賣, 饒之味冷氣亦不足.環境仲有少少新鮮裝好修的味被安排的座位冷氣滴水, 可以掉枱其實沒有問題, 但今日食肆真係好熱, 成面汗, 比在室外更熱.用餐因為是午餐用饍, 並沒有好奇問要晚間餐牌.午餐都是套餐, 配有沙律, 面豉湯, 漬物.  有豬有牛有魚, 以午餐來說都正常.我們一行4日點了4個套餐, 兩個厚切鐵板牛, 一個薄切鐵板牛, 一個豬肉.  當服務員送餐時, 其實我們4人都有說不出的"咁既" 的表情, 因為食物presentation 真係好令人失望.  說價錢, 唔算貴, 亦唔係好平, 新店開張亦沒有大贈送收平, 所以,  可唔可以個餐的presentation 靚少少.味道是好的, 份量亦是合理, 在十分熱, 而且個presentation+價錢 vs 我地期望有落差的情況下, 幾好味都假 (又唔算係), 再唔再回頭真係要考慮, 或者等成個九號水產整好D先啦......成個場還是有點吉, 似特大AEON海產部.....另外, 茶介每位8元, 水免費, 但要杯水都係要問先有,

仲有少少新鮮裝好修的味

用餐
因為是午餐用饍, 並沒有好奇問要晚間餐牌.
另外, 茶介每位8元, 水免費, 但要杯水都係要問先有, 行得入去食都預左有D錢要俾, 只係咁0既服務, 8蚊都唔想俾佢, 服務員真係...唉, 有冇訓練過架!!??

P.S.  沙律菜同行有人覺得不新鮮, 我缺纖維, 沒有考究全吃.
套餐沙律
鐵板薄切牛肉餐