Odelice! (新城市廣場一期)

餐廳: Odelice! (新城市廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-30 73 瀏覽
喺沙田辦年貨就順便食埋晚餐,去到新城市一期嘅Odelice見有個法式小館二人餐好抵食,套餐有開胃菜、頭盤、兩個主菜&甜品,所以就唔再四圍搵。頭盤點咗湯&Poke沙律餐湯係薯蓉湯,味道清清哋好香薯仔味。Poke沙律菜夠新鮮頭盤選擇咗主廚拼盤-法國南部篇拼盤上總共有6款唔同嘅小食組成自製鴨肝醬多士-多士香脆,入口濃厚嘅鴨肝醬味Sainte-Maure山羊芝士-濃郁羊奶味道吞拿魚他他-小小一口已感受到吞拿魚嘅味道白毛豬火腿-味道鹹香,適合唔太鍾意濃味嘅我炸黑松露蘑菇球-外層香脆,外裡入口充滿黑松露味道枝豆蘸醬配餅乾條-綠綠嘅枝豆蘸醬好味到停唔到口主菜1選了脆皮燒豬腩,起初只係點咗紅酒蘑菇醬,感覺無咩等別,但碟上有另一個青綠色嘅醬起初以為係擺盤嘅一個裝飾,但將呢個醬配埋燒豬腩一齊食,細味品嚐係蘋果嘅酸味竟然令到個豬腩味道大大提升!主菜2選了阿根廷安格斯牛脊肉(5成熟),咀嚼起嚟嘅肉感非常有嚼勁,配菜薯粒都好香口。甜品選了羊奶芝士蛋糕+雲呢拿雪糕,香滑口感配上特濃芝士味,值得一試。

頭盤點咗湯&Poke沙律
餐湯係薯蓉湯,味道清清哋好香薯仔味。
Poke沙律菜夠新鮮

頭盤選擇咗主廚拼盤-法國南部篇
拼盤上總共有6款唔同嘅小食組成
自製鴨肝醬多士-多士香脆,入口濃厚嘅鴨肝醬味
Sainte-Maure山羊芝士-濃郁羊奶味道
吞拿魚他他-小小一口已感受到吞拿魚嘅味道
白毛豬火腿-味道鹹香,適合唔太鍾意濃味嘅我
炸黑松露蘑菇球-外層香脆,外裡入口充滿黑松露味道
枝豆蘸醬配餅乾條-綠綠嘅枝豆蘸醬好味到停唔到口

2024-01-24