2022-01-17 202 瀏覽
好鐘意打邊爐,今次去左想去好耐既火鍋撚。唔知係咪因為星期日中環會相對少人d,入到去人唔多,所以坐得好舒服。侍應們都好細心,見到我地有外套掛左係櫈都幫我地用個套笠住以免整污糟~我地叫左寫住鎮店推介既《蜂巢豆腐白湯鍋》,湯底有住濃濃既藥材味,而且仲好足料,附送鴨血同蜂巢豆腐,豆腐好索湯好好味😋其他邊爐料都好有驚喜~《三秒響鈴》去邊度打邊爐都一定會叫響鈴,呢度既響鈴真係好脆好新鮮,配上甜酸醬,可以就咁當小食咁食,啱晒鐘意食香口野既人。而放湯數三秒拎上黎食就更加正,輕輕咁索左d汁,響鈴仲有微脆,非常吸引🤤《極品安格斯肥牛-半份》《御用手切肥牛-大》兩款肥牛都唔差,個人比較喜歡安格斯肥牛,因為比起手切牛多一份牛油香《酒糟五花肉-半份》非常有驚喜既一道菜,輕輕將五花肉係鍋度揚兩三秒,一入口就食到陣陣酒香,非常入味,係另一必點之選💕《法式龍蝦湯爆漿牛丸-半份》牛丸彈牙,龍蝦湯都好濃味,兩樣味道都唔差,不過我就覺得佢地唔係太夾喇😝《白果腐竹沙冰》呢個係食飽飽後送既糖水黎,賣相好特別,凍冰冰既沙冰有住淡淡既腐竹味,好味~

其他邊爐料都好有驚喜~

酒糟五花肉

酒糟五花肉