餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2020-12-08 1128 瀏覽
呢間T.O.P商場都算幾新,之前行街都見到佢有好多特別嘅野食,所以book左呢間超人氣嘅Lab Eat~第一眼感覺就係環境超靚🤩一啲都唔侷促,仲有露天位幾有情調,好適合情侶黎食我哋叫左兩款生蠔試試,一隻係Tatihou,另一隻係Jolie,兩款都厚肉鮮甜之後係龍蝦魚子醬牛油果前菜,份量都唔細,啖啖龍蝦肉加上魚子醬嘅咸香,諗起都好幸福另外叫左白酒青口,個湯好鮮甜,用餐包沾個汁都好正,肉質好嫩滑Iberico pork - 主菜終於黎啦!真係好有驚喜,豬通常好易過熟,但佢煮到剛剛好,咁厚咁大塊都唔會嚡,仲有個蘋果蓉sauce, 增加清爽感覺呢間餐廳最有gimmick係佢會係賣相花心思,例如呢個chocolate ball,會倒上熱嘅糖水等佢溶化,入面就係凍冰冰嘅雪糕,又睇得又食得同埋一定要講埋佢啲mocktail!! 要左一杯荔枝玫瑰味,一杯青檸味,一上檯有專人製作夢幻泡泡,成件事勁唯美,一飲就會有煙飄出,氹女仔一流🤣🤣

• 西班牙極品橡菓飼黑毛豬
  • 生蠔