2022-10-30 2169 瀏覽
麗姐廚房👩🏻‍🍳 終於去到探麗姐啦😚 難得呢晚大家都想食清淡D,啱晒!即興無訂位,唯有walk in 上去等。好彩好快就有枱了😊 可能時候都不早了~坐低叫了壼菊花茶潤一潤燥先~之後叔叔推介了今晚menu無嘅:咖喱薯仔豆腐煲😍 薯仔&豆腐都係favour, 當然要試試🤤🤤有人戒緊澱粉質,所以呢晚唔叫飯了。亦都好彩因為咁,我哋可以試多幾款菜式。因為見到碟飯原來係大大碟的😵 兩個人食完碟飯都應該飽了🙈 一班人來的話必點😎 好抵食喲香煎蓮藕餅呢個係麗姐其中一個招牌餸👍🏻 果然名不虛傳!口感好豐富,好多料,煎得好香口,好食😋金銀蛋浸菜心金銀蛋個芡汁做得好滑,清清的好健康燒汁脆鱔有人掙扎咗好耐,最後揀咗呢個燒汁脆鱔。其實係用冬菇做嘅~ 個表皮炸粉仿鱔魚皮,真係做到小小脆,好得意。大家想食素真係要來,太多款式了。我都仲有好多菜式未試,要再來☺️
麗姐廚房👩🏻‍🍳

終於去到探麗姐啦😚 難得呢晚大家都想食清淡D,啱晒!

坐低叫了壼菊花茶潤一潤燥先~
之後叔叔推介了今晚menu無嘅:

香煎蓮藕餅
呢個係麗姐其中一個招牌餸👍🏻
果然名不虛傳!口感好豐富,好多料,煎得好香口,好食😋

金銀蛋浸菜心
金銀蛋個芡汁做得好滑,清清的好健康

燒汁脆鱔
大家想食素真係要來,太多款式了。
我都仲有好多菜式未試,要再來☺️