2020-07-17 1320 瀏覽
今晚收工夜左少少,就約埋女朋友去旺角食野先返屋企。10點鐘,係宵夜時間啦,搵左一陣,見到有一間門口有人排緊隊,原來食日本野。咁我地就跟隊啦😂鋪頭注重衛生,入去之前會比酒精洗手液消毒雙手,度體溫及詢問有沒有離港,仲提供埋信封比我地放口罩,勁細心👍🏻👍🏻天氣咁熱,行一陣都成身汗,所以一坐底就即刻叫左兩杯野飲,本來想叫酒,但第二朝要早起,所以無叫到酒。我地叫左巨峰提子梳打同埋蜜桃梳打,兩杯都好好飲,吾會太甜,飲完即刻透心涼快👍🏻一路飲一路睇餐牌,我地最後叫左幾樣野食😋極上燒牛舌,牛舌燒得剛剛好,吾會過熟,而且鍾意食牛舌既朋友都知,果種口感同味道,要新鮮牛舌先比到你,呢個極上燒牛舌,真心高質😋三層芝士吉列豚肉都極邪惡,佢地用厚厚既芝士包住豚肉,外層再用吉列脆皮包住,口感外脆內軟,非常好味。外層脆皮確保入面芝士溫度足夠,可以軟化芝士,所以食既時候,佰有拉絲既效果👍🏻👍🏻入口時,濃濃既芝士味充滿口腔,會食到豚肉味,真心好味,一路食一路飲返兩杯,更加一流😂😂手打免治雞肉棒大大條,由手打的關係,肉質非常鬆軟,有入口即溶既感覺👍🏻 配合埋醬汁,更加好味,但我覺得就咁原味食,都已經好好味了。明太子芝士山藥

一路飲一路睇餐牌,我地最後叫左幾樣野食😋

明太子芝士山藥,又係重重既芝士味,岩晒芝士控。而且山藥勁新鮮,好爽口,咬落去,真係好爽,食完兩件,想叫多兩件😂😂

最後食埋個日式醬油炒飯,就非常完滿,飽飽的感覺。佢地個飯充滿醬汁,好入味,不過如果吾鍾意濃味既朋友,可以食其他,我就覺得個味道好岩我,炒飯必須有味道👍🏻😂

估吾到咁夜放工都可以食到咁好味既食物,下次宵夜,可以再約朋友去申子到相聚時光👋🏻👍🏻
2020-07-09