2020-08-24 657 瀏覽
呢間牛角包次次經過都覺得好香😍但次次都無買。今次就特登過嚟買返幾件嚟食嘅😤試下係咪真係傳說中咁神級先!!😇💥Mix Berries Danish $36佢個酥皮其實同牛角包好似。但可能因為面頭有水果所以底部嘅酥皮壓得比較實🤔壓得實本身已經令佢每一層酥皮嘅口感無咁分明。加上唔知係放得耐定咩原因,內裏嘅酥皮都唔係特別酥脆,令整體較為軟身。好失望🤢無諗過口感咁差。面頭吉士醬亦無乜味,好彩水果份量算多,如果唔係就又乾又淋唔知食緊乜😅評分: 6/10 🤔💥Raspberry Cloud Croissant $28去到神級牛角包,結果期望愈大失望愈大🥺澄清返佢唔係唔好食。佢亦較上面個包乾身,酥皮層次算分明。可惜牛油香唔太夠☹入口無乜,咀嚼數口油香漸出,但都僅此而已。食完唔會滿口牛油香😢最扣分位絕對係上面啲cream。Raspberry味完全係零,亦無想像中嘅果酸同清香,好似死甜咁😅評分: 6.7/10 🤔💥Apple Turnover $34 ⭐呢個係是日最佳,我都估佢唔到🤣本身以為個酥皮又係一樣,但口感竟然同上述兩款包唔同🙈雖然內裏口感因為沾咗醬所以較軟,但佢呢種軟似係食緊印度薄餅咁。成個感覺好

💥Mix Berries Danish $36
評分: 6/10 🤔
Mix Berries Danish

評分: 6.7/10 🤔
Raspberry Cloud Croissant

💥Apple Turnover $34 ⭐
呢個係是日最佳,我都估佢唔到🤣本身以為個酥皮又係一樣,但口感竟然同上述兩款包唔同🙈雖然內裏口感因為沾咗醬所以較軟,但佢呢種軟似係食緊印度薄餅咁。成個感覺好似一個好厚身嘅印度薄餅包住肉桂蘋果醬咁。肉桂味完全唔出,不過唔緊要我唔鐘意肉桂😆如果蘋果能夠保留少少果肉爽脆嘅口感就會更佳☺
評分: 7.5/10 ☺
Apple Turnover

💥Lemon & Orange Madeleine $12
實不相瞞,呢個係我人生第一次食Madeleine蛋糕🤣呢排真係勁hit!!所以我都好好奇佢係咩質感😆食落有少少似香蕉蛋糕嘅口感,但無咁實,軟身少少。檸檬味亦幾出🍋唔會話好甜👍
評分: 7/10 ☺
Lemon & Orange Madeleine

(感謝睇到呢度嘅你❤)

美味度👅: 7/10
性價比💕: 6/10