南瀛水產

Nan Ei Sui San
2020-09-16 88 瀏覽
#你懷念故鄉嗎 #日本水產空運直送 #故鄉的味道 #味覺視覺一大享受 #舌尖都震抖Blue Monday就用美食幫大家打打氣限聚令解放‼️雖然未可以飛去日本,但嚟到呢度一樣可以食到故鄉的味道😋@南瀛水產有別其他日本餐廳以香港少有嘅日式漁場作裝修概念,主打浜燒、壽司同刺身,帶俾大家東瀛漁場嘅風味!即刻同大家介紹下食左咩先😍前菜有🌽#北海道白粟米 🥗#蕃茄沙律兩者都好新鮮同清甜,白粟米有d似刺身咁,仲爆多汁!蕃茄沙律就連唔鍾意食菜嘅阿桃都大啖食呀!主菜🍣#東瀛五點盛師傅刀工了得,厚切刺身,魚味香濃,齒頰留香,合埋眼我真係以為自己飛左去日本築地咁呀🐄#香蒜牛舌入口即化,冇半點渣宰,配合檸檬汁,別有一番風味🍜#牛肉烏冬烏靠好彈牙,湯底又係日本的味道,就連牛肉都唔韌,阿桃自己一個食左大半碗🍤#什錦天婦羅盛合我最驚天婦羅炸起上嚟厚粉又多油,但南瀛出品竟然以上兩點都冇,蝦仲要新鮮蝦冇雪味,驚喜!重點介紹⚠️🦀#蚧味噌甲羅燒一場嚟到點可以唔點個浜燒產品,甲羅即係蟹蓋,蟹味噌即用味噌製過嘅蟹膏,再加上蟹籽、蔥花同鵪鶉蛋拌勻即燒🤤🤤個香味真係不得之了,即刻好想要個白飯呀飲品都好好好正🥰#白桃燒酎 桃味香濃酒味

Blue Monday就用美食幫大家打打氣

@南瀛水產有別其他日本餐廳以香港少有嘅日式漁場作裝修概念,主打浜燒、壽司刺身,帶俾大家東瀛漁場嘅風味!

即刻同大家介紹下食左咩先😍前菜有

🌽#北海道白粟米

🥗#蕃茄沙律

主菜
東瀛五點盛

🍣#東瀛五點盛

🐄#香蒜牛舌
入口即化,冇半點渣宰,配合檸檬汁,別有一番風味

🍜#牛肉烏冬

🍤#什錦天婦羅盛合

重點介紹⚠️

🦀#蚧味噌甲羅燒

個香味真係不得之了,即刻好想要個白飯呀

飲品都好好好正🥰

#白桃燒酎 桃味香濃酒味淡,岩哂女士們飲 ; #芒果乳酸 唔似出嚟果d咁放一陣就俾冰溝淡到冇哂味,飲到尾都飲到乳酸隻酸甜味🍹

整體有10分嘅話我俾11分,仲有一分係加俾良心嘅💛

#香港美食 #尖沙咀美食 #日本美食 #吃貨 #南瀛水產 #相機食先 #黃色經濟圈
東瀛五點盛