2017-01-12 1468 瀏覽
今日請左COM LEAVE, 約左兩個平時番SHIFT無得見嘅FRIEND去食TEA輕鬆下. 今次呢間係佢地介紹嘅, 本身聽到酒鍋仲以為係日本野, 其實呢度TEA係出名中式點心嘅 個場嘅裝修設計好有格調, 最鍾意就係見到牆上有啲睇唔明嘅畫HAHA 間野位於高層, 望住窗出邊食TEA真係一大享受!啲點心外觀真係好有心思! 又係相機食先嘅時候 呢個酥炸初天鵝一啲都唔油膩,入面既芋頭鬆香軟糯,外層又脆卜卜,很是美味呢度既蝦餃同出面唔同,個皮係有唔同顏色,好靚靚,食落原來係紅蘿蔔味同紅菜頭味既皮黎,好特別,口感仲好清新,入面既蝦又好爽口彈牙,好味呢款造型極似魷魚,其實係素菜餃d friend,個樣真係好似游來游去咁,食落味道好清新,仲真係有魷魚餡係入面,味鮮層次多,很讚之後我地又叫左藥膳小籠包、黑松露小籠包、沙嗲小籠包、墨汁小籠包、麻辣小籠包!真係爆特別皮薄餡香,食落真係有齊藥膳、黑松露、沙嗲、墨汁同麻辣味道,有趣之餘亦同入既餡好夾,食得我地都好開心食到咁上下,就叫左d甜品,先來既就係呢個彩虹龍鬚糖蛋散,單係個樣已經完勝!蛋散炸得鬆脆唔會太甜,而龍鬚糖就微甜中很有懷舊氣息,夾在一起食好夾,好特
酥炸初天鵝
啲點心外觀真係好有心思! 又係相機食先嘅時候
整色整餃
魷來游去
小籠包
彩虹龍鬚糖蛋散
食到咁上下,就叫左d甜品,先來既就係呢個彩虹龍鬚糖蛋散,單係個樣已經完勝!蛋散炸得鬆脆唔會太甜,而龍鬚糖就微甜中很有懷舊氣息,夾在一起食好夾,好特別~
水中花椰汁糕
我最鍾意既椰汁糕個樣更是100分!好易夾唔會散, 好夠椰汁味, 極香滑,食入口中可一滑直達喉嚨,超級正呀

雖然價格是有點貴,但真的物超所值,坐得又好舒服,今餐好滿意!
2017-01-01
酥炸初天鵝